• 8 Mart Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 2 hafta, 1 gün, 16 saat, 58 dakika, 9 saniye önce

Dün Adana’ya herkes gibi ben çok üzüldüm.  Baya misli dörtlü ganyanım, altılım hep son ayaktan gitti. Endless Power’ın yanlış bir tercih olduğunu düşünmüyorum. Orijini ve yarışları uzuna yatkın görünüyordu, Despedida’ya 1900 ‘de kaybeden Alanis’in yanında Endless’i tercih etmenin yanlış olmadığını düşünüyorum. Yarışını kazanan atın da pedigrisi sırılsıklam 1200’cü, hatırlayanlar olacaktır, hiç tutulmuyorken bir iki defa kısada denemiştim. Neticede yanıldık, Endless hayal kırıklığı oldu. Dünkü Adana’yı Endless hiç koşmasa ancak bulabilirdim, kötü şartlandık. Sake Bomb, Mıster Strong gibi tek yazabileceğim atlar vardı. Sağlık olsun diyelim.

 

Sparkling Star’ın Sword Dancing ve Area Warrior’a göre uzunu daha iyi koşacağını düşünüyorum. Sword Dancer, Turkısh Sword /  Dame De Sion çaprazı pedigrisiyle tam bir kıssa mesafe atı ama grubun uygunluğuyla elemek istemiyorum. Günün Ganyanı için Sparkling Star tercih edilebilir.

Sonra Area Wrrior, Sword Dancer, Iron Star ve mesafenin uzamasıyla start sorununu çok hissetmeyecek, Edgardo’nun kardeşi  Lady Majestic. Majestic’in galoplarını ve Three Valleys yavrusu olmasını çok önemsememek lazım, ne babasının tayalarına benziyor ne iyi galop yapabilecek bir stili var. Bugün olmazsa bir daha hiç olmaz zaten.

 

İkinci ayak tam bir gidişat yarışı olacak. En kilit nokta Büyükdüşün’ün starttan nasıl çıkacağı. Eskisi gibi çabuk çıkamıyor, eğer ki Ketme ile Akçeşme 1200 de gözü karartırsa, Büykdüşün’ün dışından çıkmasıyla onu kapatıp gelerek öne düşebilir. Borbore’yi de unutmadım ama Akçeşme’nin Ketme faktörüyle öne çıkıp yarışı bambaşka bir hale sokabileceğini düşünüyorum.

İlk atım tabi ki Fordta Tek ama Kocaeli’de kaçmadan bir iki yarışı olmasına rağmen ben bekleyeceği yarışlarda Fordta Tek’e hala güvenemiyorum. Babamenduh aradan eskisi gibi dönerse en az Fordta Tek kadar şanslıdır. Başmimar muhtemelen virajı çok gerilerde dönecek, herkesi geçebilir mi bilemiyorum ama mutlaka iyi koşacaktır. Ufaltma için benim önerim Fordta Tek, Babamenduh ve Başmimar.

Tam sıralamam şablonda.

 

Auberon’un numarayı Chams Bay ve Be Kes’den alacağını düşünüyorum, start çıkışı Champs Bay’e temposu Be Kes’e göre daha iyi.  Ön gruptan tercihim Auberon.

Lucky Racer’ın starttan iyi çıkarsa bu grupta da gideri var, kısa kumda bu seviyeler için çok kabiliyetli bir tay. Yarış gördükten sonra güzel işler yapan Atmaca Kız son tercihim.

Auberon’un öne çıkıp çıkamayacağının garanti olmaması ve son bozuk yarışı nedeniyle iki beklemeciyi de yazarak biraz daha sağlam geçmek istedim.

 

Aslında Bavi Reş için yarışı kazanmanın çok kolay bir yolu var ama bunu denerler mi, zannetmiyorum. Gözüm Kaldı iki üç boy takılarak çıkıyor. Eğer Bavi Reş yarış başında biraz yürütür de Gözüm Kaldı’nın öne gelmesini zorlaştırırsa yarışı çok kolay kazanır. Her halükarda Bavi Reş’in Gözüm Kaldı’yı geçmesi normal sonuçtur, bankom.

 

Yıldızhan Star mesafe sorununu bu grupta yaşamaz gibi görünüyor, Likapa falan Yıldızhan Star’ın yanına yakışmıyor, kazanmalıdır.

 

Kobat’ın son yarışı süperdi, aynısını yaparsa yine kazanmaya çok yakındır. Uzun kumu Kobat hariç en iyi koşan Kolaçan, istikrar da yakaladı, bence kesin ilk ikide olur. Ufaltmak için bu ikiliyle risk alınabilir.

Hanım Sultan’a bu mesafeler uzun gibi dursa da bugün kolay boş kalabileceğini düşünüyorum, idareli giderek şanslı olabilir. Seyyahkızı son tercihim.

Sultanhan ve Elmasınkızı’nın bu mesafede Kobat ve Kolaçan karşısında zorlanacaklarını düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,11,1,6,8

2.Ayak: 4,6,9,,10,3,7,8,1,2,5

3.Ayak: 3,6,1

4.Ayak: 1

5.Ayak: 1

6.Ayak: 7,3,,5,10

 
Cengiz Gürbüz