• 8 Mart Kocaeli

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 2 hafta, 3 gün, 3 saat, 55 dakika, 11 saniye önce

Geç koşmaya başlayan Altınbay, yaptığı üç yarış, özelikle Maiden kazandığı son performansıyla bu grupla arasındaki sınıf farkını ispatladı. Mesafe tutan, kaprissiz, pist ayırmayan ve en önemlisi istikrarını koruyup üstüne koyacak görüntüye sahip.

Altınbay’ın pedigrisi Kamer 18 üzerine kurulmuş, annesi  Efekızı ve babası Karakemal Kamer 18 yavruları. Kamer 18 de K.Irak 26’nın kızı. Yavuzhan, Serdümen, Dayıbey, Ajda, Embir Han, Burkal, Birgican vs K.Irak 26’nın hara ve yarış kalitesi yüksek yavruları saymakla bitmiyor. Arap atçılığının gelmiş geçmiş en verimli ve güçlü damızlık kısrağı olduğunu söylersek abartmış olmayız. Yarış gidişi için konuşacak olursak, kaçar veya bekler çok önemli değil. Yeter ki niyeti belli şekilde koşulsun. Atın ikisini de çok etkili koşabilecek gücü var. Bu atları geçecek tecrübe ve kaliteyi  de yakaladı, kazanmasını bekliyorum. Alternatif banko veya ikinci tek arayanlar değerlendirebilir. Rakipleri sırasıyla şablonda.

 

Angel Of Death, kış sezonu için konuşacak olursak kazanmaya en yakın olduğu yarışı koşacak. Kocaeli’nin kısa düzlüğünde daha etkili sprint yapacağını düşünüyorum. Rakipler genel olarak çok uygun,ciddi olanları da, başta Gray Tail olmak üzere mesafe limitli görünüyor. Bankom Angel Of Death.

 

Yarış karakterinden önce sürat gerektiren 1200 yarışlar Ulukız için zorlayıcı olabiliyor. Kısa sprintli, çabuk hızlanıp yanına erken gelebilen atlar Ulukız için dezavantaj. Varlıklı bahsettiğim şekilde koşabilen bir at. Jokey dokunduğu an maksimum süratini yakayabiliyor. Ulukız’ın bugün hemen dibinde koşacak ve mesafe Varlıklı için çok ideal. İki atın başbaşa düzlük gördüğü veya yüz metre sonra birleştiği bir yarışta Gülfem de kesinlikle dikkate alınmalı. Gördüğü üç yarışla net şekilde kalitesini yakaladı, 1200 ve bugünkü gibi gelişecek bir yarışta Gülfem’in bekleme yeteneği kesinlikle dikkate alınmalı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,4,3,6,9

2.Ayak: 8,,1,3,2,4,6,5

3.Ayak: 1,2,,5

4.Ayak: 1

5.Ayak: 1,3,4

6.Ayak: 4,8,1,3,2


Cengiz Gürbüz