• 8 Mayıs Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 2 hafta, 6 gün, 6 saat, 34 dakika, 34 saniye önce

Dünkü İzmir’i farklı bir tekle ( mesela Son Vurgun ya da boş kalacağı kesin olan Dolce Vita ) kolay bulabilirdik, dördüncü ayakta sadece 1 numaradan çekindiğimi söylemiştim zaten. Bende son ayak Demirsema tekli bir oyun vardı, kazansaydı artık ne olurdu bilemiyorum. Kısmet diyelim ama dünkü İzmir’e çok yakındık.

 

Yaylalı yine boş kalır gibi duruyor, üstüne gidecek at sanmıyorum ki çıksın, bu şartlarda grubun her zaman favorisidir. Külünk Rüzgar dibinde erken yer tutabilirse zorlayabilir. Fearless Champion son yarışında baya sermayeli ve diri göründü, henüz limitleri belli değil, onu da yazıp ilk ayağı üç at geçelim.

 

Galapagos’u çok tutuyorum. Henüz ilgilileri de bence kısaya daha yatkın olduğunun tam farkında değiller. Uzunda geri geldiği yarışlar hiç ölçü değil. Tam mesafesinde, geçebileceği grupta ve çok uygun kilosuyla günü cazip banko adaylarından bir tanesi.

Akçeşme Bursa’nın hafif kumunu çok seviyor, grubunu bulduğu her yarış etkili olabilen bir stili var, yazılmalıdır. Yıldızabakan, boş kalır görünen Keremefe ve iyi günündeyse yeterli potansiyeliyle Zorbezirgan ve Karazeytin ikilisi son tercihlerim.

 

Bedwulf’u bu kadar boş kalacağı yarışta tek yazmadan edemedim. Evet uzunu sevmiyor ama Bedwulf bu grup için çok iyi bir at, aşağı yukarı bin metre el sürmeden kolay götürme şansı var, bu sefer Angel Horse ve tüm gruba dayanacağını düşünüyorum, bankom.

 

Programın en cazip tarafı Yenişarlı’nın yarışın ağır favorisi Manidar karşısında epey şanslı olması. Son yarışını çok beğendim, virajda sıkıntı yaşamasına rağmen düzlük performansı süperdi. Sıkıştırdığı at da Manidar’ı ilk yarışında çok zorlamıştı. Yüz metre uzayan mesafede Yenişarlı Manidar’ın yanına mutlaka yazılmalıdır.

 

Kuğu Güzeli  tek yazdığım son yarışında Deniz Yıldız’ın berbat binişiyle beklediğim kadar koşmadı. Kazanırdı demiyorum ama o kadar boş kalmışken virajda yürütmeyip beklemek de neyin nesidir, atın olayı zaten boş kaldığında virajda yaptığı tempoyu uzun süre koruyabilmesi. Deniz Yıldız yavaş götüreyim derken eline yüzüne bulaştırdı. Bugün yine benzer şartlar var, Parola’nın sıkıştırmasından çekinmesem tek yazacaktım ama bu sefer risk almayalım.

Parola, Özlenen Gül, Saraycariyesi ve Meyllinur ile son ayak hallolur.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,1,7

2.Ayak: 11,,2,3,12,6,13

3.Ayak: 2

4.Ayak: 3,1

5.Ayak: 3,1,2,4,5

6.Ayak: 8,9,3,5,4


Cengiz Gürbüz