• 8 Mayıs Urfa ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 1 hafta, 3 gün, 21 saat, 36 dakika, 35 saniye önce

Üçüncü ayağa, süper işlerle hazırlanan ve yeterli potansiyele sahip Torunumuz Ömer'i ekliyorum. İkinci ayaktan start problemli Songül Abla'yı çıkardım.


Daha önce de söylediğim gibi Brusk’un mesafe problemi var. Son yarışı daha kısa ve uygun grupta olmasına rağmen çok sönük kalmıştı, 1900’de işi kolay değil, tek yazmayı riskli buluyorum. Jetgibi yarışın en iyi atı ama istikrar yakalamadan risk almak istemedim, yarışları çok dengesiz.  Urfa yarışları zayıf olsa da Küçük Oğlum ve favorilerin mesafe probleminden dolayı Green Vıolette’i de yazarak ilk ayağı dört atla geçiyorum ama hala yüzde yüz emin değilim, en çok çekindiğim yarış ilk ayak.

 

Gallopıng Wısdam uzun süredir bu kadar uygun şartları bulamamıştı. 1900 altında, hantal yapısında ötürü ön grupta yer tutamıyor,  başarılı olması için 1900 üstü ve bugünkü gibi çok sert kaçan bir atın olmadığı, Gallopıng’in önde yer tutmasına uygun bir yarış olmalı. Epey geride kaldığı bu yarışta şans verilmeli. Benzer şeyler Falez ve Anizarbos için de geçerli, onlar için de grup çok uygun.

Bu üçlü hem yarış gidişi hem potansiyel anlamında grubun önündeler. Düzlüğe kontrollü çıkarak zayıf beklemecilere yakalanmayacaklarını düşünüyorum.

 

Yalazbeyi’nin son yarışındaki görüntüsü harikaydı. Bir süredir tempo anlamında beklenenin altında kalan Yalaz’ın Urfa ve son dönemdeki en iyi tayı gibi görünüyor. İç start avantajı da var, yine bitireceğini düşünüyorum.

Özgürel ve Yiğit Mustafa gibi yarışın tutulan tayları yarış içinde Yalazbeyi’ne göre epey ağırlar, son yarışındaki Yalazbeyi’ni 1100 de yakalamak kolay bir iş değil.

 

Yakışıklı Çocuk rahat tempo kuramazsa yine zorlanır. Dumrul ve Bababirdal’ın sıkıştırma ihtimaline karşı ben yine yıkmayı tercih ediyorum. Yine de ikinci tek için ilk seçenek Yakışıklı Çocuk olmalı.

Güzel pedigrisi ve ilk iki yarışındaki seri görüntüsüyle Rıver Perl denenmelidir. Ettore’nin ciddi sorunları var ki Alkaş ekürisi bir yarış sonra elden çıkarmış, ama yine de bu zayıf grupta, Urfa’daki fena olmayan ilk yarışıyla denenebilir. Her yarış biraz daha gelişen, güzel eşgalli Bababirdal ve yarışın mesafeci pedigrili tek tayı Thetıs.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,2,4,9

2.Ayak: 3,2,4,1,6,15,5

3.Ayak: 3,4,2,11

4.Ayak: 5

5.Ayak: 6,,9,3,10,1

6.Ayak: 1,5,4,3,10,2


Cengiz Gürbüz