• 8 Nisan İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 hafta, 2 gün, 14 saat, 54 dakika, 15 saniye önce
İstanbul'da sağlam bir tekle yer açılarak bulunabilecek, malesef çok para isteyen, cazip bir program var. Umarım başarılı olabiliriz.


Boş koşularda Cantertip ve Alderamin tutuyorum

 
İlk ayakta sağlam pedigrili, hazırlıkları güzel üç tayın yanında, Scıfo, İncediken ve Exranger gibi birbirine çok yakın ve yeterli performansı olan atlar var. Tecrübelilerden en çok Shifo'yu tutuyorum ama bu kadar belirsizliğin olduğu ilk ayakta risk almak mantıklı değil. Zhou'nun iç sahada 1200/14 yapabilen ve uzun süreden beri hazırlanan yavrusu Storm Sea Swell kesin yazılmalıdır. Annesinin Grup 1 düzeyde plaseleri olan Lexıngton Fıre'ı eksik işlerine rağmen elemek mümkün değil. Aracıların taylarının ilk yarışlarını kazanması artık gelenek oldu, Şart 1 de değil, direkt tecrübeli atların yanında kazanarak başlıyorlar. 1200/13'ü olan Steel Wıre da iyi bir yarışla başlayabilir. Bahsettiğim altı tayın yeterli olacağını düşünüyorum, ilk ayaktan at elemek tamamen işi şansa bırakmak olacak.

 
 
Banko tercihimi Paix'den yana kullanıyorum. Bütün program üzerinde, Paix bence en mantıklı seçenek. Duke Of Kent'in ciddi bir kilo problemi var ve bence özellikle Yağızınoğlu, öne çok az atın geleceği yarışta, iyi yer tutup kısa sprint yapabilmesiyle Duke Of Kent'e ciddi sorun yaratabilir. Cankurtbey, Tanatar yarışında yaprak oynasa sonuç değişiyor, orası mecbur parayla bulunacak. Oğlum Baran'ın evet ciddi bir kilo avantajı var ama ben kilo kiloya koşsa tek yazmayacağım bir atı, sadece kilo avantajı var diye tek yazmayı sevmiyorum, elli kiloluk Oğlum Baran'ın yanında Şahinter'i de tek yazamayacağımıza göre o yarıştan da bence tek çıkmaz. Kafadar da son yarışında kıpırdadı, bugün iyi çıkarsa en az Şahinter kadar şanslıdır. Son ayakta vasat Sineps'in yanında Luxor tayı, anneden de üretken çim - sentetik yetenği olan Ağaçelik ve sağlam pedigrili Saılın Knıght var, son ayakta da bu üçlü arasında belirsizliklerin olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Saılınt Knıght'ın iyi pedigrisi risk almayı zorlaştırıyor.
 
Yani sonuç olarak benim elimde Paix kaldı. Behramkale'nin Memedim, Kubango gibi atların yanında kabak gibi boş kalması zor görünüyor. Kolay gidip aşırı avans alamadığı sürece Paix bence onu yakalar. Çağ Tufanı vs tayfasının Paix ayarında mesafe atları olduklarını düşünmüyorum. Ryan Arel kısa aradan dönüyor ki ara vermeden önce bile eski Ryan Arel gibi değildi. Memedim'in kazanma şansı Behramkale varken bence yok. Çekindiğim tek at The World Is Yours. Yatmadan çalışarak bu yarışa geliyor, iyi bir kısa sprinti var ve sorun yaratabilir ama ben Paix'nin mesafe yeteneği olarak The World İs Yours'un da önünde olduğunu düşünüyorum. Zor programda banko tercihim Paix'den yana. 

 
 
Duke Of Kent son yarışında erken yürüten Zu Hat'ı geçti ve bugün Karataş da binince ağır favori çıkıyor. Ama bu grubun dört yaşlıları Zu Hat'ı da Duke Of Kent'i de geçebiliyorlar. Aralarında bariz bir fark yok, hele ki sekiz dokuz kilo fark varken. Duke Of Kent sezon başında bu gruba bir iki defa kaybetti, Zu Hat'ı da Aslanağzı'nın iki defa geçtiğini biliyoruz. Bu yarış bence Duke Of Kent için göründüğü kadar kolay değil.
 
Yağızınoğlu'ndan çok iyi bir yarış gelebilir, dikkat edelim, geçrke potansiyelini nadiren koşuyor. Rüzgar Gold'a bu kadar formdayken ve boş kalacakken sentetikte bir şans daha verilebilir. Lira Lira, Büyük Beyaz ve Mıdnıght Magic yarışı kapatır.
 

 
Diğer yarışlarla ilgili görüşlerimi Paix'i anlatırken söyledim, detaylı açıkmalaya gerek duymuyorum. Yalnız son ayakta Hashtag'i de yazmak istedim ama yerim kalmadı, en azından beşliler için aklınızda bulunsun.
 
Not: Düşük bütçeli olanların, altılıda başka bir tek daha zorlamak yerine beşliye yönelmelerini tavsiye ederim.
 
Bol şanslar...
 
 
1.Ayak: 7,5,3,10,9,6
 
2.Ayak: 1
 
3.Ayak: 2,4,5,8,10,6
 
4.Ayak: 7,2,1,3,4,8
 
5.Ayak: 9,2,4,5
 
6.Ayak: 1,9,8


Cengiz Gürbüz