• 8 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 3 gün, 4 saat, 7 dakika, 10 saniye önce

Havas Sayhatçi gibi iyi bir annenin tayı. Sayhatçi’nin bütün yavruları yarış hayatına iyi başlayıp sorun gösteren ve çok kısa süre sahada kalabilen atlar oldu. Ama hepsinin belirli bir potansiyeli ve benzer eşgalleri var. Havas da son yarışında kıpırdadı ve bu zayıf grup için yeterli bir yarış koştu. Gelişime de çok açık olduğunu düşünürsek yarışın favorisidir.

Şentay/Mencule 57 pedigrili Sabırlıbey de son koşusunda ciddi bir gelişim gösterdi, bu orijin için bu gruplar gerçekten çok zayıf, kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Havas ve Sabırlıbey ikilisi hem son yarışları hem genel potansiyel itibarıyla grubun önündeler, yeterli buluyorum.

 

Singapore Prensi’nin net olarak kısa – orta mesafesi daha iyi, son yarışında çok zorlanmadan geçtiği grupta yine ağır favoridir. Kalaycıkaya’nın ciddi bir kilo avantajı var, bu sefer çok daha etkili olabilir. Son yarışında bu ikiliye karşı çok geri gelse de Esmer Efe’ye de bir şans daha vereceğim. Diranşan, Gülen Efe vs gibi atları geçtiği kısa mesafe yarışını görmezden gelmek riskli olabilir.

 

Favorim Blue Moonlight.  Kaba kumu çim kadar koşmasa da anormal eksilmiyor ve bugün grubun da  dişine göre olduğunu düşünüyorum. Adana pisti dünkü derecelerden ve pistin görünümünden de anladığımız üzere son derece ıslak ve hafif. Blue Moonlight’ın bu sahayı kaba kumdan daha çok seveceğini düşünüyorum.  Cazip banko arayanlar için denenebilir.

Rakip See You Again.

 

Oğlum Beratım son kaybettiği açık yarıştan daha zorlayıcı bir yarışa Kısa Vade seviyesinde çıkıyor. Favori görmekle beraber gelişime açık tayların yanında banko yazmamayı tercih ediyorum.

Runner Bull ve Navaho ikilisi ciddi gelişim gösterdiler ve daha da ileri gidebilirler. Orders Of Hero’ya grubun biraz sert olduğunu düşünüyorum ama o da kötü bir tay değil. American Billion son yarışında zayıfg grubu geçti ama genel görünüm itibarıyla gayet iyiydi, sermayeli göründü, bugün yine boş kalma imkanı, onu da yazıp yarışı kapatıyorum.

 

Son yarışını görmezden gelirsek Badarbunga yarışın net favorisi. Güçlü rakiplerin Prınce Of  Krakow ve Rocket Man ikilisinin aradan dönme, eski yarışlarını koşmama gibi durumları var, Steppe Eagle Turap’dan dolayı muhtemelen boş kalamaz.  Badarbunga diğer atların zaten önünde.

İmkanı olanların vereceğim sıralamayı ayırmamasını öneriyorum, neticede Badarbunga’yı zorlayabilecek ihtimaller var ve Blue Moonlight’ı getirebilirsek oyunu kaçırmayalım. Sıralamam şablonda.

 

Son yarışında müthiş görünen Splendor kazanmaya yine çok çok yakındır. Sake Bomb ile kıyasladığımızda uzun mesafe kalitesi olarak Splendor’un önde olduğunu düşünüyorum.

Yeri olanlar Sake Bomb, Comfort Zone ve boş kalma imkanı olan Vave Runner sıralamasını da yazarak son ayağı halledebiliriz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,10

2.Ayak: 6,10,8

3.Ayak: 1/3

4.Ayak: 3,5,2/4,6

5.Ayak: 7,2,3,8,5,6

6.Ayak: 9,8,3,5