• 8 Ocak İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 4 gün, 14 saat, 54 dakika, 42 saniye önce

Horasangüneşi mesafenin uzaması ve grubun uygunlaşmasıyla bu sefer epey şanslı görünüyor, en kötü ikinci olur diye düşünüyorum. Yiğitsoy altı yaşında pedigrisini idrak edebildi, bugün yine çok şanslı. Dinçbey son yarışlarında bu ikilinin arkasında kalsa da ciddi bir potansiyeli olduğunu biliyoruz, bugün daha iyisini yapabilir. Esrar Dede tabi ki yine şanslı. Çerkes Bey’in henüz bu seviyede bir yarışı olmasa da ters bir at, işlerini de beğendim, bombayla başlatabilir. Kısada gelip yetiştiremeyen Ağaran kilo ve mesafe avantajıyla son tercihim.

 

Hanedan’ın oğlu Zatı Şah özellikle bu sezon kendini bulmaya başladı, grup çok uygun ve kısayı da yadırgamayacağını düşünüyorum, ilk şans onda. İnsuyu sınırlı gücüne rağmen yeterli performansı ve istikrarlı yapısıyla bu grupta mutlaka yazılmalı. Keremefe uzun süredir ilk defa bu kadar boş grup yakalamış, mesafe tam istediği gibi ve kilo avantajı da var, günün şanslı cazip atlarından bir tanesi. Efe Baba ve Kabakçı ikilisini kiloya rağmen yazmak lazım. Aradan iyi galoplarla dönen Ertanbey’ ve İyone ikilisini de yazalım.

Bu arada, çok alakasız şekilde akşam rüyamda Artur’u gördüm. İşin ilginci programa da hiç bakmamıştım. Ermiş miyiz değil miyiz bu yarıştan sonra ortaya çıkar (: arasına rağmen bu gruptan iyi olduğunu biliyoruz, onu da yazmadan edemedim.

 

Favorim  Nevruz Çiçeği. Birkaç yarıştır Mösyöspartaküs, Barskan gibi çok sert gruplarda koştuğu için totosu biraz bozuldu ama durumu kötü değil. Son yarış derecesi 1.43 gibi rezalet seviyede olsa da son iki yüze kadar performansı gayet iyiydi, enseye basınca aldatıcı şekilde geri geldi. Bugün grup ve yarış gidişi çok daha  uygun ve start yeri de çok güzel. Kaçaksız yarışta önde boş bile kalabilir. Bu şartlarda, daha önce iki kez yakın ara kaybettiği Fanizan’a karşı bu kez direnebileceğini düşünüyorum.

Rakip olarak Fanizan’dan ziyade Kolaçan’dan çekiniyorum, eğer yarış biraz süratli gidecek olsaydı Kolaçan bence Nevruz Çiçeği’nden daha şanslı olacaktı ama yarışın temposu Nevruz Çiçeği’ne daha uygun.

Son sırada Fanizan.

 

Aynı yarış iki hafta önce koşulmuştu ve Siverek Diyarı’nın 1600’de anormal eksildiğini gördük. Gürsoyhan da Siverek Diyarı da o gün yapabileceklerinin maksimumunu koştular ve Gürsoyhan son 150 ye gelinmeden yakalayıp dört boy yaptı. Önümüzde bire bir örnek varken Gürsoyhan’ı yıkmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.

Halis yine yarış başında Siverek Diyarı’nı hafif gıdıklayıp tempoyu artırarak düzlüğe yatırım yapacaktır, yine kazanması normal sonuç

 

1200’ü bu grup için her zaman iyi ve istikrarlı koşan Death Racer favorim. Ghost Of Darkness olmasa Death Racer’ı  tek bile düşünebilirdim ama Ghost Of Darkness öne çıkarsa eğer Death Racer’ı onunla uğraşmak sıkıntıya sokabilir.

Patıent tam mesafesine çıkıyor, eğer iyi yer tutabilirse, yarış içindeki çok kolay temposu ve kısa sprintiyle etkili olabilir. Aırtouch ve Hakuna Matata ikilisini yazmamak olmaz. Garipağa mesafenin kısalmasıyla bu sefer çok daha iyi koşabilir ve çok da cazip çıkıyor. Aradan dönen Trafalgar  ve galopsuz görünse de bu grupta öne çıkabilirse çok tehlikeli Ghost Of Darkness ikilisi son tercihlerim.

 

Can Dadaş’ın hem kaba kum kalitesi hem yarış performansı grubun üzerinde, bir iki yarış aradan sonra boş kalma imkanı yakalayan Garavas’ı da yazarsak son ayak büyük ölçüde kapalı gibi görünüyor. Garavas’ın bozuk totosuna aldanmayalım, boş kalınca çok daha etkili olabilir ve mesafe de güzel.

Bol şanslar..

 

Not: Nasıl ufaltalım diye soruyorsanız eğer, ilk ayağı 2,3,4,5 şeklinde geçebilirsiniz. Daha da nasıl ufalır bilemedim.

 

1.Ayak: 2,4,5,3,8,11

2.Ayak: 5,10,20,3,1,16,6,7

3.Ayak: 1,2,3

4.Ayak: 1

5.Ayak: 14,7,4,1,9,3,2

6.Ayak: 2,1