• 8 Şubat Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 2 hafta, 4 gün, 10 saat, 41 dakika, 26 saniye önce

İlk ayak Yaylalı – Berbatov ikilisiyle çok net kapalı gibi görünüyor. Yaylalı’yı boş kalacağından dolayı bir adım önde görsem de Berbatov da Bursa’daki her yarışında biraz daha gelişti, sert kısa sprint yapabilen tam bir 1200 mesafe atı, bugünkü yarış bekleme yapması için çok uygun değil ama Berbatov’un en yakın zamanda geri beklemeye dönmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Sonuç olarak, 1400 olsa kesin Yaylalı tek yazardım ama 1200’de ayırmayalım.

 

Baykan’ın oğlu Osman Dede’nin son yarışını ve 1000 metre galobunu bu gruba çok yeterli buldum. Bursa’nın kabalaşan kumunda 1000/1.10 yapabilmek Maiden seviyesi için olabilecek en iyisi, zaten Baykan’ın yavrularının hemen hepsi Maiden seviyesinin üzerinde potansiyele sahipler. Rakibi Canbulan’ın 1200’e daha yatkın olması da Osman Dede için bir diğer avantaj. Amcabeykaya’dan potansiyel olarak üstün olduğunu düşünüyorum. Yarissa zaten bir var beş yok. Bankom Osman Dede.

 

Onurefe’nin ne yer tutuşuna ne yarış içindeki gidişine güvenebiliyorum, grubun kısa kumcu diyebileceğimiz tek atı olmasına rağmen güvenmek içime sinmedi.

Curve kabalaşan kumu hiç sevmese de uygun mesafe ve grupta yazılmalıdır, Runner Cat’i bu grupta bir daha görelim, herkes kötü koşarsa Tanzer sigorta.

 

İlgar Tay ve Hanım Sultan öne gelmek için fena dalaşacaklar, İlgar Tay kaçarak kazandıktan sonra numarayı hiç vermez, Hanım Sultan’ın tek fonksiyonu İlgar Tay’ı bozmak olacak gibi görünüyor. Ben yine de, ola ki boş kalırsa diyerek İlgar Tay’ı yazacağım,  gruba yetecek potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Favorim tabi ki Şükrü, yarış gidişinin çok uygun olmasıyla Demirçocuk da mutlaka yazılmalıdır, biraz daha uzun olsa Demirçocuk’u ilk sırada verecektim. Beratbey'i Şükrü ve Demirçocuk ikilisinin gerisinde bulsam da yarış gidişinin çok uygun olmasıyla geniş tutanlar yazabilir.

 

Atasoy favori olduğu zaman benim çok takıntılı olduğum atlardan bir tanesi, teşvikle, ağır ağır gelen ve her dönem aynı performansı göstermeyen bir yapısı var. Kuruntulu davranıyor olsam bile yüzde elli iki Atasoy için çok fazla, ben bu Agf’deyken kesinlikle tek yazmam.

Ninoşun Oğlu bugün Ruat’tan dolayı mecburen bekleyecektir ki bu şekilde de çok etkili olabiliyor, Marissa’nın son yarışı ölçü değil, kısada Bildenhan’ı falan geçebildiğini unutmayalım, Bursa’yı da sever. Aradan iyi dönerse, zaman zaman beklenenden fazla koşan Yücelir ve aşırı tutmasam da bu kadar yazmışken Yurttay ve boş kalacak Ruat diyerek kapatıyorum. İnşallah bu sefer Atasoy’u geçeriz.

 

Egebeyi yine boş kalacak, bu grubun da favorisidir, boş kaldığı ve açık yarış koşmadığı sürece benim tercihim her zaman Egebeyi.

Sibiryalı, Kutlerinoğlu ve Başkaynak kapalısı, mümkün olduğunca ayırmayalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,4

2.Ayak: 8

3.Ayak: 1,4,6,3

4.Ayak: 4,2,3,1

5.Ayak: 1,4,3,6,7,5

6.Ayak: 1,6,5,3

 
Ufak

2 / 8 / 1,4,6 / 4,2 / 1,4,3,6 / 1,6,5,3