• 8 Şubat İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 2 hafta, 6 gün, 13 saat, 34 dakika, 43 saniye önce

Sierra Maestra’yı alternatif bankolardan biri olarak görebiliriz. Grubun orta mesafede en yetenekli kısrağı Sierra Maestra, 1500’e uzayan mesafede rakibi Hard Gold kadar eksilmeyecektir ki zaten kısa bile olsa onun önünde olduğunu düşünüyorum. Galobu biraz kafamı karıştırdı, o yüzden ana banko olarak tercih etmek istemedim.

Hard Gold tabi ki ilk rakibi ama Gülan Binda erken üstüne giderse şansı çok azalacak. Altın Kafes’i sigorta olarak yazıyorum,  kısrak sülalesi uzuna yatkın atlar çıkarıyor, Altın Kafes bu mesafeyi koşacaktır, son yarışında King Of Rock’ı geçerken gelişmiş bir görüntüsü de vardı.

 

Fırtına Deresi ikinci olduğu yarışı yaparsa kazanmaya çok çok yakındır, İstanbul’un dört yaşlı arap Maidenları çok zayıfladı, hafif potansiyelli bir at yakaladığınız zaman risk edebilirisiniz. Fırtına Deresi de bunlardan bir tanesi.

Konçerto’nun son yarışı, galobu  ve pedigrisi yeterli, ilk rakip. Uluçınar henüz kayda değer bir yarış koşmasa da gelişen tecrübesi ve kısalan mesafede daha iyisini yapabilir, son tercihim.

 

İlk yarışında şampiyon ışığı veren ve iyi bir tayı kolay geçen Oddjob bu zayıf grubu da geçmeye çok yakındır, benim gözümde ağır favori ve günün bankosu.

 

Azmi Reis geri beklemeyi denediği son yarışında çok başarılı oldu ki zaten kısa sprintli yapısıyla bence her zaman bu şekilde koşmalı. Yine uygun grup ve mesafede net favoridir.

Cankurtbey 1200 mesafeli her yarışta ve bu seviyelerde her zaman yazılmalı. Tanatar’ın boş kalma şansı var, geri gitmiş görüntüsüne rağmen yazalım, sonra Amankaya ve Metecik.

 

Futuhat ilk Maiden’a düşse tek yazacaktım ama burada Celaliye ve Dedeçam gibi kapalı kutu taylar var, özellikle Makalem’in oğlu Celaliye eksik işlerine rağmen yazılmalı. Yavuzbey’in Bilgin’den olma kardeşi Dedeçam da garanti bir pedigriye sahip, 1200/22 işleri var, onu da yazıp yeterli görebiliriz. Hadi Karazindan’ı da yazalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9/7,2

2.Ayak: 4/5,9

3.Ayak: 2

4.Ayak: 1,3,6,9,5

5.Ayak: 6,3,5,7

6.Ayak: 9,3,1,7,10,11,4