• 8 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 2 hafta, 3 gün, 23 saat, 20 dakika, 55 saniye önce

Teker teker bakıldığında istikrarlı gözüken taylar var ama hiçbirinde Rusgelin’i geçecek seviyede bir yarış performansı bulamadım ( eküriler dahil ). İki yarış gören ve bugün ilk yarışı da dahil olmak üzere en uygun gruba çıkan Rusgelin’in kazanmasını bekliyorum, ilk altılıda ilk bankom Rusgelin.

 

Beyşehirli’nin, kaba kumun şu an en güçlü ve ümit veren aygırı Balıkhan’dan Ahum’a uzanan harika bir kum pedigrisi var, net favorim. Sadece Çırak’ı elerken tereddüt yaşadım, ilk kum yarışını 1200,24’ün içinde kazanmasıyla, en azından beraber bir yarışlarını görmeden elemek risklidir, iki at yeterli buluyorum.

 

Kısa çimde iyi atlar veren Sam Abrasiv’in torunu Fırtına İbo çimde iyi bir ilk yarış koştuktan sonra kumda hiç işlemeyerek sadece çim yapacağını gösterdi, biraz zayıf bir Maiden’a  denk gelse tek yazabilirdim ama yarışta tecrübeli ve potansiyelli taylar olduğu için risk alamıyorum. Artuklu, Koryiğit, Karacagüzeli, Kızımözçelik, İsakızı sıralamam.

 

Yılmabaşar’ı kolay kolay yıkmadığımı uzun süredir takip edenler bilir. Bu grupta hiçbir atın Yılmabaşar’ın en iyi halini geçecek gücü yok. Bursa’da çalışarak yaptığı işler biraz kafamı kurcalasa da ( daha önce 1000/1.10 çalışarak galop yaptığını hatırlamıyorum ) yine tercihimi tek yazmaktan yana kullanıyorum.

 

İmpulsive’ uzun süre tek bırakmayı düşünmüştüm ama tekrar yarışlarını izleyince orta mesafe harici bir tık eksildiğinde karar kıldım. Perfect Warrior, Oradinario ve biraz kısa mesafeye rağmen rakipleri eksilirse diyerek Tambora da yazıp kapalısıyla geçiyorum.

 

Gürşanhaş’ın, Özayberk’den daha iyi yer tutacağını ve gelişen tecrübesiyle kazanmaya daha yakın olduğunu düşünüyorum. Özayberk ve ilk yarışı göründüğü kadar kötü olmayan, Yılmabaşar’ın kardeşi Gümüştan, Gürhanşah’ı sıkıştırma ihtimali olan taylar.

Bol şanslar..

 

10

1,7,2,4,5,6

8,1

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 5,4,3,2,7,8,9

2.Ayak: 4,1,2,5,8,7,6

3.Ayak: 8

4.Ayak: 1,4,3,8

5.Ayak: 2,3,1

6.Ayak: 3,1,5

 
Cengiz Gürbüz