• 8 Temmuz İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 2 hafta, 2 gün, 10 saat, 22 dakika, 58 saniye önce

Mutlan Sultan üç tane çim yarış koştu, ilkinde starttan hafif tereddütlü çıkıp yarışa hiç karışmadan ortalarda geldi. Kumunu eksik bulduğum için kum yarışlarının detayına girmek istemiyorum, iki yarış kum koşup, ikincisinde Maiden’dan çıktı. Asıl potansiyelini 1200/18 içinde geldiği çim yarışında gösterdi. İzmir üç yaşlıların bence en üst düzey yarışı olan, Tekiner’in kazandığı 1200 yarışın yakın ara üçüncüsü Madam Eli’nin yarım boy arkasında ikinci oldu ve yarışın her yerinde çok diriydi. Sonraki çim yarışında start problemi yaşadığı için ölçü alamıyoruz. Son kum yarışının performans anlamında bir değeri yok ama start sorunu yaşamadığını belirteyim. Mutlan Sultan’ın yarış performansı bu şekilde.

Orijinine bakalım. Annesi Suzira 430 bin kazanç yapmış, Kısa Vade dişi yarışlarında her zaman söz sahibi olan bir Suzi yavrusu. Suzi üretken annelerden bir tanesi, Arasbeyi, Şerminim, Suzira gibi uzun süre sahada kalan, iyi atlar verdi. Kızları da Suzi’ye benzer yavrular veriyor. Baba Karatoklu, az sayıda ve vasat kısraklardan yaptığı yüzde altmış koşan kazanan oranıyla başarılı bir aygır. En iyi yavruları da Karaçivi ve Karaefe. Mutlan Sultan kısa çim için uyumlu ve güzel bir pedigriye sahip.

Rakiplerine bakalım, en tehlikeli tay Lazpacı gibi görünüyor ama ben ilk yarışında çok iyi atları geçmediğini düşünüyorum, Mutlan Sultan hem tecrübe hem yarış performansı anlamında bence rakibinin önünde. Mutlan Sultan’a yakın yarış bitiren Sanay’ı hem zayıf aprantisi hem de boş kalmışken bile Mutlan Sultan’a direnememesinden ötürü eledim. Sebebim’i bahsettiğim 1200 çim yarışında zaten kolay geçti.

Sonuç olarak, start problemine ve aprantisine rağmen, bu grupta yüzde altı ile yakalamışken Mutlan Sultan riskini alınmaya değer görüyorum, bankom.

 

Kızımaslı ikinci bankom. Hem son yarışı hem kalitesi grubun epey önünde. Gelir gibi yapıp bir türlü gelemeyen Çarçıra, iyi dişilerin yanına çıkınca ezilen Ice Prıncess ve 1400 üzerinde zorlanan Autumn Pearl üçlüsüne geçilmeyeceğini düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 4,3,5,6,12,11,10,15

3.Ayak: 5,2,3,7,4

4.Ayak: 1,2,3

5.Ayak: 7

6.Ayak: 8,11,15,5,3,4,10,12,14,9,2


Cengiz Gürbüz