• 9 Ağustos Ankara

Ekleme Zamanı : 1 yıl, 8 ay, 2 hafta, 2 gün, 13 saat, 2 dakika, 20 saniye önce
Kılıç Osman üstün süratiyle yarışın seviyesini belirleyen isim olacak. Onu geçebilmek üzerine bir kalite arayışı bakış açımızı belirlemeli. Güçlü bir anne hattını temsil eden Soysalan'ın ilk yarışı fena değildi ve bunu kolayca geliştirebilecek bir tay. Kum pist tercihini olumlu buluyor, ön tarafın hemen arkasını tutabilirse iddialı bir performans bekliyorum. Süratin üstüne düzlükte güçlü gelebilen, pişkin durumda ve yeterli performansa sahip Bozkırın Gücü ve Alıcıkuş gibi kum pistte sınıf bir dişinin öz kardeşi Cambazoğlu şablona aldığım diğer taylardır.
 
Göğüsgeren ve Mehmet Akyavuz çok etkili bir uyum yakaladı. Akyavuz atın düzlükte optimum performans yakalaması için düzlüğe kadar olan bölümde her şeyi doğru yapıyor. Allöşş, Panchmahal gibi numaraya ısrar etmese de virajda yüklenen atların yanında Nartın Kılıcı'nı bir kez daha ayırmasını bekliyorum, kurgumun bankosu Göğüsgeren'dir.
 
Sükseli bir performansla gelen Cihana Bedel'in rakibi mesafedir. Yarışı ancak düzlükte kabul edebiliyor, 1200 metrede zor bir at tipi olduğunu söyleyebiliriz. Denizinkızı ve Uçan Kardeşi ilaveleriyle daha emniyetli bir geçiş öneriyorum. Cerrahpaşalı kaba kumda pek aklıma yatmadı, kurguya almıyorum.
 
Bol şanslar...
 
 
1.Ayak: 8,2,5,10,6,7
 
2.Ayak: 1,8,9,3
 
3.Ayak: 4 (Göğüsgeren)
 
4.Ayak: 2,7,3,8
 
5.Ayak: 4,11,9
 
6.Ayak: 8,3,4,5,13,1,7,14,11


Cengiz Gürbüz