• 9 Aralık Adana

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 2 hafta, 2 saat, 5 dakika, 7 saniye önce

Bildiğiniz gibi Gökhan Kocakaya son yarışında Atiktay’ı erken atlayarak, teoride yeri geldiği zaman mantıklı sayılabilecek bir hareket yapmıştı. Ama Ateş Krallığı buna uygun bir at değil, ya kendi atını tanımıyor ya da grubu çok hafife alarak sadece Atiktay’ı rakip gördü. Sonuç olarak, zaten kısa sprinti olan Ateş Krallığı son iki yüzde çok zayıflayarak kazanabileceği yarışı kaybetti.

Bugün böyle bir hamleye gerek yok. İdeal mesafesinde ve uygun grupta kendi yarışını koşacaktır. Ciddi bir problemi yoksa, tam son iki yüzde yürüyen bir atın kazanabileceği bu yarışta risk edilebilir, bankoya ihtiyaç duyanlar için öncelikli önerim Ateş Krallığı.

En çok Zulümkar’ın olası bir boş kalmasına karşı zorlanabilir. Son koşusunda öne gelememesine rağmen düzlüğün hiçbir yerinde durmadı. Genelde tempo yapamadığı zaman düzlük başında yarışı bıraktığını biliyoruz. Bugün Buzul’dan erken davranıp üç yüz dört yüz metre kolay kaçabilirse uzun süre dayanacaktır.

 

Last Point ve Kreacher arasında yine sert bir yarış olacağını düşünüyorum, diğer atların kazanıra girmesi bu ikili varken çok zor.

 

Dıstant Shınıng annesi Thınker Bell dolayısıyla kaba kum için ümit veren bir taydı. Hep Beraber’in aşırı iyi koşmasıyla Ankara kumu için çok iyi bir derece yapmasına rağmen kaybetti. Kumaş olarak bu grubun üzerinde bir tay ama ara vermesi ve biraz eksik işlerle koşacak olmasıyla tek yazmaya çekiniyorum.

Bülent Bey grubun mesafeye ve kaba kuma yatkın en yetenekli tayı, Dıstant Shınıg’den sonra en yetenekli tayı. İki atla tabelayı halledeceğimizi düşünüyorum.

Geniş oynayanlar, gerçek bir kaba kum yarışına ilk defa çıkacak Ağa Osman’ı da yazarak tam kapatabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,3,2,1,9,10

2.Ayak: 7,,5

3.Ayak: 2,7

4.Ayak: 2,5,7,9

5.Ayak: 3,2,,1

 6.Ayak:5,4,2,1,10,12


Cengiz Gürbüz