• 9 Aralık Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 2 hafta, 2 gün, 7 saat, 16 dakika, 7 saniye önce

Dün Ödeme Bildirimi yapan üyelerden Bilal Eskici mutlaka bana Facebook’tan ya da Mail adresimden ulaşsın, ödeme bildiriminde sorun var, hesabı dondurmak zorunda kalacağım.

 

Indıran Radja ve Perfect Yıldız ikilisi muhtemelen çok sert kaçacaklar, hangisi önde kalır ya da biri diğerine müsaade eder mi bilemiyorum ama ikisi de olur da boş kalırsa grubun en iyi atları olduğu için elemekten çekindim açıkçası. Ayırmadan yazıp her iki ihtimale de önlem alalım.

Archman kısalıp lehine dönen mesafede, biraz sert gruba rağmen yarış gidişinin çok lehine olmasıyla mutlaka yazılmalıdır. İyi yer tutup kısa sprint yapabilen özelliğiyle tam mesafesine çıkan Crassus da ihmal edilmemeli. Son yarışları çok geri gitmiş olsa da Nikolayev’den bu mesafelerde her zaman çekiniyorum, Bursa’da bir kez denemekte fayda var. Son yarış hafif kıpırdayan Sawyer mesafenin kısalıp lehine dönmesiyle son tercihim.

 

Oğlum Kayra kaba kumda çok yetenekli bir tay, mesafeler uzadıkça iyice ağırlığını koyacağını düşünüyorum. Demirçocuk son koşusunda iyi yer tutamamasına rağmen düzlük performansı gayet iyiydi, bugün az atlı grupta mutlaka yazılmalıdır. Berdangülü’nün tayı Fıratın Öfkesi’nin Bursa galopları güzel olmuş, bu grupta iş yapabilecek bir tay, onu da yazalım kapalı görebiliriz.

 

Üçüncü ayakta Burakşah’a güvenemediğim için zorlandığım bir yarış oldu. Her atın belli şartlarda şanslı olabileceğini düşünüyorum, ilerlemiş yaşları ve istikrarsızlaşan son durumları da hesaba katılınca yarış zorlaşıyor.

Çalık ya da Frigya ikilisinden özellikle Firigya boş kalabilirse bu grubu geçecek gücü var. Çalık’ın da son yarışı iyiydi, onu da yazmak lazım. Sarpbey sevdiği Bursa’ya geliyor, Burakşah’ı geçemeyecek bir at değil. Bu kadar yazmışken Efekan, Kavaklı ve Beyrek de yazıp kapatalım.

 

Kaba kumun en iyi annelerinden Wait For Spring’in Bosporus’tan verdiği Gold Foot abilerinden aşağı kalmayacak gibi görünüyor, çok uygun grupta bir kez daha kazanmalıdır.

 

London Eye’in kaba kum uzun mesafe potansiyeli olarak grubun önünde olduğunu düşünüyorum. Uzun süre tek yazıp yazmam konusunda kararsız kaldım ama son başarılı yarışından önceki uzun süren etkisizliği cesaretimi kırdı. Bugün şehir değişikliği de var, biraz riskli bir tercih olacak, yine de cazip banko arayanlar düşünebilir.

İyi grupta dördüncülük yapan Who İs That Chick düzelmeye başlamış görünüyor, bugün grup da daha uygun. Yonaguska’nın vasat taylarından Pin Up da elbette yazılmalı ama tek düşünmek risklidir.

Galop derecelerinden Bursa kumunun hafif olduğu izlenimine kapıldım, çok dereceli galoplar çıkmış, o yüzden hafif kuma göre çalışmanızı öneririm. Wın Every Day’e bu sahanın yarayacağını düşünüyorum, son yarışı güzel, grup da uygun, son tercihim.


Count On You’nun kısayı daha iyi koştuğunu düşünüyorum, Ildır Beyi’nin kaba kuma yatkın pedigrisine rağmen İzmir’deki yarışını ve Bursa galoplarını çok beğenmedim, o yüzden Count On You’nun da yazılması daha sağlıklı.

Son olarak, kaba kumda ne koşacağını öngöremesem de, hem pistin hafif olması hem de bomboş kalma imkanı yakalayacağından Belegorsk yazıp bırakıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,1,2,5,7,4

2.Ayak: 2,6,1

3.Ayak: 7,5,4,3,1,6,2

4.Ayak: 3

5.Ayak: 5/10,9,8

6.Ayak: 1,2,6