• 9 Aralık Kocaeli ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 2 hafta, 12 saat, 18 dakika, 12 saniye önce

Not: Nasuhoğlu'nu da ekliyorum. Malum Kocaeli'yi çok sever, son yarışı gözümden kaçmış.


Banko tercihimi ilk ayakta Ad Hoc’dan yana kullanıyorum. Ad Hoc uzun süredir bu kadar uygun bir grup bulamamıştı ve en iyi olduğu mesafede koşacak. İyi yer tutup kısa sprint yapabilen, çabuk yürütebilen yapısıyla özellikle 1200 - 1400 de Kocaeli için iyi bir tay.

Bugün Özcan faktörüyle Jimfed aşırı favori çıkmış, açıkçası Ad Hoc’u tek yazarak biraz bunu da kullanmak istedim. En çok Balyeci Salih’den çekiniyorum, boş kalabildiği zaman Balyeci Salih iyi koşuyor ama Ad Hoc’un düzlükte kolay gelip bir şekilde ona hakim olacağını düşünüyorum, bankom Ad Hoc.

 

İkinci ayak allahlık bir koşu, burayı ufaltmanın tombala çekmekten farkı yok, önde tuttuğum iki attan bahsedip sıralamayı şablona bırakıyorum.

İstikrarsızlık abidesi Mürüvvet son yarışını değil de bir öncekini koşarsa bu grubu geçer, Kocaeli kumunda da iyi yarışları var, mutlaka yazılmalıdır. Fatoş Ana hem yeterli performansı hem de çok iyi yer tutabilmesiyle mutlaka çok şanslı olacak. Bu ikiliyi, çok ufak bir adım da olsa öne alabiliriz.

 

Borbore’nin formda olduğu bir yarışta Fordta Tek ve Doğuhan’ın şansı yok denecek kadar az. Bu iki atın Borbore’nin temposunu kabul edeceklerini düşünüyorum, ikisi de zaman zaman yakın bekleme deneyen atlar ama bugün hem Borbore’yi atlayıp hem gruba direnmeleri bana çok olası gelmedi. Ön taraftan Borbore’yi yazıp önceliği bekleyenlere verelim.

Tumbulzele son yarışında düzelmiş göründü, gücünü koşarsa bu grubu her zaman geçebileceğini biliyoruz. Sahanın en nazlı araplarından İlgilge için gidişat ve mesafe çok uygun, onu da yazalım. Aradan iyi dönecekse, biraz uzun mesafeye rağmen Fenerlican’dan da çekinmek lazım. Son olarak Şahin Tepesi’ni yazıyorum, sabırlı kalabilirse, yarışın sürati düşünüldüğünde bir yerlere gelecektir.

 

Plase banko adayım Musyus.

Musyus için sınır mesafe 1500… üzerine çıktığı zaman anormal eksiliyor, Yonaguska olmanın doğal sonucu olarak.

Kısa kumda bu gruptan üstün bir at olduğunu biliyorum, bir önceki Bursa dördüncülüğüyle form durumunun da kötü olmadığını gösterdi, son yarışında ilk defa kapalı gözlük denediler, bu kadar etkisiz olmasına ona bağlıyorum. Yarış kariyeri boyunca Musyus’un kaba kumda çok eksik koştuğu bir yarışı yok. Genel olarak Yonaguska’ların büyük çoğunluğunda olduğu gibi gücünü veren bir at Musyus.

Bir startı da yakalamışken beşli bankosu arayanlar değerlendirebilir.

Rakip olarak Tamercan ve kaba kumda da çok yatkın Pearl’ın torunu Sado By Sado ikilisini tutuyorum.

Burasının biraz riskli olduğunun farkındayım ama başka yerden kısamadığım için mecburen burayı tercih etmek zorunda kaldım. Marmaray, Wınd Of East ve Demirıfkı gibi yarışın şanslı atlarının hepsinin benzer stilde oluşu ve bekleyenlere daha çok güvenmemin de bunda etkisi var.

 

Melikbey’e tek yazma konusunda yine güvenmiyorum, çok vasat bir tay, her an kaybedebilir.

66 Matra’nın torunu Bolu Kartalı çok iyi işler yaparak geliyor, ilk yarışında bomboş grup yakalamış, mutlaka yazılmalı. Kaba kuma çıkan Dede Doruk ve Pirler gibi bir şampiyonun kardeşi, eşgal olarak da fena bulmadığım Sevimim ikilisi yarışta potansiyel anlamında en çok dikkatimi çeken, Melikbey’in üzerine çıkabilecek taylar. Tam sıralamam şablonda.

 

Headway mesafenin 1200’e kadar düşmesi ve grubun uygunluğuyla net favoridir. Babacan’dan bu mesafede her zaman çekiniyorum, iyi yer tutup çabuk yürüyen yapısıyla Kocaeli’nin kısa düzlüğünde fark yaratabiliyor. Eski durumunda olmasa da bu grupta yazmak lazım. Son olarak tam mesafesine çıkan Toygar da mutlaka yazılmalı, Toygar iyi yer tutabilirse Headway’den geride bir at değil.

Leo’yu grubun çok kalabalık, mesafenin de kısa olması dolayısıyla düzlüğe muhtemelen çok gerilerde çıkacağı için eledim, çok geniş oyunlara ya da Musyuslu beşliye yazılabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 2,6,7,8,12,14,15,1,5

3.Ayak: 13,12,8,9,7,1

4.Ayak: 2/5,10

5.Ayak: 6,2,4,13,10,3

6.Ayak: 8,4,10