• 9 Eylül

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 2 hafta, 2 gün, 30 dakika, 37 saniye önce

Kuralsız tecrübesiz rakiplerine karşı hem performans hem de kaba kum kabiliyeti olarak bir adım önde ve kazanmaya çok yakın görünüyor. Kapalı kutu niteliğine sahip iki tay var ve çok geri kalmışlar, Kuralsız’ın yıkılması halinde oyun çok cazipleşeceği için bu ikiliye de şans veriyorum.  Yaprak Kız kısa mesafede İzmir seviyesi için kabiliyetli bir tay, kumdaki bazı galopları çok derecesiz görünse de pedigri itibarıyla pist ayırmaması gerekir, gelişen tecrübesiyle iyi bir yarış koşabilir. Hamaset klas ve baskın kısraklardan Uğurkan.1’in torunu, bu sülale özellikle kumda her zaman iyi tay verme potansiyeline sahip, Hamaset ilk yarışında performans olarak olmasa da eşgal olarak dikkatimi çekti, 1.11 işleri yapabildiği ve pedigri olarak çok yatkın olduğu kaba kumda iyi bir yarış koşabilir.

 

 

Çok zor bir koşu, ne gidişat ne form durumu ne de güç odaklı bir risk alınabilir, Branzını’den Ciminli’ye kadar her atın belirli şartlarda şansları var, ben bu yarışa hepsi diyorum.

 

 

Doğubeylim Kafkaslı’nın geç gelişen bir tayı oldu, hem eşgal hem performans olarak gelişimine bire bir şahit oluyoruz, geç gelişen bir at nasıl olur sorusunun cevabını Doğubeylim’e bakarak verilebilir. Startla beraber hemen yerini bulan ve özellikle süratli mesafe yarışlarında kesmeyen yapısıyla fark yaratan bir at, kilo falan da çok dinlemiyor, yalnız mesafenin 1700 olması biraz sorun yaratabilir, hele ki yarış biraz da yavaş giderse… Çiçeğin bu duruma önlem alıp gerekirse biraz erken yürütmesi Doğubeylim için hayırlı olandır. Ben her şeye rağmen Doğubeylim’in kolay hakim  olduğu bu grubu bir kez daha geçeceğini düşünüyorum, program üzerinde banko önerim Doğubeylim’dir.

Doğubeylim’i yıkacaklar için tavsiyem Doğubeylim eksik koşar mı diye düşünmekten ziyade hangisi güç gösterip onu geçebilir şeklinde düşünmeleridir. Çünkü Doğubeylim her yarışında gücünü koşuyor, sık da koşsa kiloyla da koşsa her zaman yarışını yapan bir at. Dolayısıyla eğer yıkılacaksa, defalarca kolay geçtiği rakipleri yazmak yerine, ona en çok yaklaşabilen ve bugün ciddi kilo avantajı olan Esrar Dede birinci sırada tercih edilmelidir.

 

 

Kaizbert’in eşgalli ve potanasiyelli kızı Neslimehir ve son süt düzey yarışıyla Lara ikilisi yarışın kapalısı gibi görünüyor.

 

 

Rıde Hıgh olmasaydı Büyük Ajiba’yı tereddütsüz tek yazabilirdik ama Rıde Hıgh Büyük Ajiba için sıkıntı yaratabilir,  böyle atlar önünde daha sert kaçan bir rakip olunca grup zayıf da olsa zorlanabiliyorlar. Her şeye rağmen, Bursa’da bekleyerek de yarışı olan Büyük Ajiba müthiş uygun grupta ve tam mesafesinde çok şanslıdır. Rıde Hıgh’dan dolayı gücünü koşmaması durumunda, Soviet Star’ın müthiş bir sıçrama gösteren torunu Kıng Yavuz, hem gidişatın hem rakiplerin hem de mesafenin çok uygun olmasıyla sigorta olarak bulundurulabilir. Kıng Yavuz’un ikinci annesi Sombre Lady’nin Shadow Fax One gibi kısa kumda ciddi bir Kısa Vade atını da verdiğini düşünürsek  Kıng Yavuz’un hala gelişime açık bir at olduğunu söyleyebiliriz. 

Ben bu ikilinin risk almaya çok uygun olduğunu düşünüyorum.

Kalan rakipler çok vasatlar,Flawless Vıctory çok tutuluyor onu neden elediğimden biraz bahsedeyim. Flawless yarışa  uyum sağlayabilen bir tay değil, 1400’de bile ancak son yüzde yarışa girebiliyor, o da uygun gruplu dişilerin yarışında, bugün 1200 temposunda ve bu rakipler karşısında kendini toplayana kadar yarışın biteceğini düşünüyorum.

Çekindiğim tek at az da olsa Fly So Free… tam mesafesine çıkıyor, beklemeye başladı ve bu şekilde de başarılı olabiliyor, Büyük Ajiba’nın kötü koşması halinde şansı olabilir, ben eledim ama özellikle beşliler için Fly So Free de düşünülebilir.

 

 

Spn ayağa beş-altı at yazıyorum, aslında Tumbulefe’nin şansı çok yüksek ama onun da ipiyle kuyuya inilmez, ne koşacağı hiç belli olmuyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,11,5

2.Ayak: 1,3,2,4,5,6,9,10,8

3.Ayak: 3/7

4.Ayak: 8,6

5.Ayak: 1,7

6.Ayak: 2,4,5,3 / 12,6,14