• 9 Eylül Ankara ( Çıkan At )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 1 hafta, 2 gün, 10 saat, 34 dakika, 17 saniye önce

Has Yağız'ın çıkması programın canlanması açısından çok iyi oldu. Yerine Sake Bomb ekliyorum.


İlk ayakta Dedem Mehmet ve Guduric’i  pedigri olarak çok öne çıkarmıştım; fakat The Mailman’in anormal favorisi çıkması biraz planlarımı bozdu. İyi tayların ve özellikle Ahmet Çelik’in yanında bu kadar favori olması idman durumunun çok üstün olduğuna işaret ediyor.

Ankara programını ilk ayak hariç çok beğendim. Umarım The Mailman’i geçebiliriz. Uzun süredir sahaya tay getiremeyen, sınıf kısrak Sumru’nun tayı Efso son tercihim oldu.

 

İkinci ayak günün para beklenen yarışı. Ben Burgaç – Berkalp’i yaşlıların çok önünde tuttuğum için burayı zorlamanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Burgaç, Hünkar’dan daha iyi start çıkışı ve tempo yapabilmesiyle öne gelecektir. İlk yüzde zaten Burgaç öndeyse yaşlı atların şansı çok çok az. Berkalp, Burgaç boş kalsa bile, her halükarda tehlikelidir. İkisini ayırmayalım, yarışın doğrusu bu.

Muson Rüzgarı, Yıldızabakan’ın falan yazılmasının kurguyu bozmaktan başka işe yarayamayacağını düşünüyorum. Oğlumejder’i, Burgaç’ın başına bir şey gelse bile Berkalp’in gerisinde gördüğüm için eledim.

 

Last Shadow – Göğüsgeren birbirine yakınlar, boş kalır görünmesiyle Last Shadow daha önde, ben ayırmıyorum. Her yarış biraz daha dolu görünen Civanım, Kocakaya’ya çok uygun stiliyle yarışın bu ikili seviyesine çıkabilecek bir numaralı ismi. Geniş tutanlar Nestor da ilave edebilir.

 

Abbas Yolcu, kumun en değerli yarışı olan Yıldırım Bayezid Koşusu’nda favorim. Cemcem’den de,  Hot Chocolate’den daha güçlü bir mesafe atı olduğunu düşünüyorum, Lifechain’in hemen tüm yavrularında olduğu gibi kaba kumu hiç eksilmeden koşabiliyor. Cemcem ve Gloin’in dibinde yapacağı yakın beklemeyle net favorim, banko adayım.

İmkanı olanlar Hot Chocolate de yazıp biraz daha sağlam geçebilir.

 

Duke Prospero – Has Yağız grubun net olarak önündeler. Mesafenin 1500 oluşu ve Kıng Crown’un olmasıyla Has Yağız ilk bakışta risk edilebilir gibi görünse de, Duke Prospero’nun düzlüğe sermayeli geleceğini düşünüyorum, ayırmamak daha sağlıklı.

Apıko Dora’dan kısalan mesafede çok iyi bir yarış gelebilir. Geniş tutanlar için son tercihim, gününde olduğu zaman çok koşan Red Angel.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,4,7,3

2.Ayak: 2,1

3.Ayak: 5,4,3,,7

4.Ayak: 1,,7

5.Ayak: 4,9,1,3

6.Ayak: 2,5,3,1,4,7

 
Cengiz Gürbüz