• 9 Haziran Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 2 hafta, 6 gün, 2 saat, 45 dakika, 31 saniye önce

Ildır Rüzgarı, yarış hayatına dört yaşında başlayan çok az atın yapabileceği bir performansla, henüz üçüncü yarışında Clark Kent, Angel Horse seviyesinde bir yarış koşarak kalitesini gösterdi. Kurtel ekürisinin, annesini getirmeden ( muhtemelen alamadılar ) foal koşmayı göze alarak getirdiği bir at Ildır Rüzgarı. Bu detay vesilesiyle atın o günkü değeri hakkında fikir sahibi olabiliriz. Babası Sky Mesa, Pulpıt’in iyi aygır oğullarından bir tanesi ( Pulpit, Türkiye’de Chackova, Tapit Girl gibi atları veren Tapit’in de babasıdır ), 2014 yılındı 20.000 dolar civarında bir aşım bedeli vardı, şu an ne durumda olduğunu bilmiyorum. Ildır Rüzgarı’na dönersek, grubun çok üzerinde kalitesi, gelişen tecrübesi ve grubun uygunlaşmasıyla kazanmaya çok yakındır.

Sadece Longway’i elemek içime sinmedi, boş kalan Coffe Bean’ı geçerken çok değerli bir yarış yaptı, kısa kum kalitesi her yarış biraz daha yükseliyor, onu da yazıp ikinci ayağı iki at bırakıyorum.

 

Mıss Dıcso’nun kızı Gülmelek ilk iki yarışında da bu gruptan kabiliyetli bir görüntü verdi. İstikrarlı ve iyi yer tutan bir yapısı da var, zayıf grubu, Onur Öztürk’ün idareli binişiyle geçeceğini düşünüyorum, bankom.

 

Creed’in Bursa yarışına ancak startta kalmayan Lucky Racer karşılık verebilir, diğerlerine kaybetmesi pek mümkün görünmüyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,6,2,4,7

2.Ayak: 10,8

3.Ayak: 4,6,1,2

4.Ayak: 4

5.Ayak: 1,2

6.Ayak: 1,3,2,4,5,6

 
Cengiz Gürbüz