• 9 Haziran İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 1 hafta, 2 gün, 20 saat, 22 dakika, 58 saniye önce

Denizim’in kardeşi Zağnos etkisiz ilk yarışından sonra toparlanıp, bu gruba yetecek bir ikincilik yaptı.  1000/08 son işiyle, biraz daha ileri gittiğini de varsayarak rakipsiz olduğunu düşünüyorum, bankom.

 

Amankaya son yarışında aşağı yukarı geçen seneki durumuna gelmiş göründü. En iyi olduğu dönemde bile erkekleri zorlayıp geçemeyen, maksimum Gözyaşı Gecesi’nin önünde gelebilen bir görüntüsü vardı. Bugün yine erkeklerle koşacak olsa da, uzun süredir ilk defa bu kadar uygun grup yakalıyor, Amankaya yazmadan kesinlikle oynanmamalı. ‘’Ben bitti demeden bitmez’’ olayının hakkını sonuna kadar veren Kırkpınar, yine boş kalacağı bu yarışta, göründüğü kadar sert olmayan gruba direnebilir. Uzun çimdeki her yarışında bu gruba yetecek kadar koşan Atmaca Beyi yine şanslı ama abartıldığı kadar favori değil.  Gününde olduğu zaman, yarış da biraz istediği gibi giderse sert grupta gelebilen Gölcük Aslanı günün en ters atlarından bir tanesi. İyi duruma gelen Ertemiz yine etkili olacaktır. Velican Kızı ,Başseklavi, Rengül, Karayürek ve Yalnızefe’yi de yazarak, çok zor bulduğum ikinci ayağı kapatıyorum.

Riski sevenler, Amankaya – Kırkpınar ikilisiyle cazip bir küçültme yaparak programı kolaylaştırmayı deneyebilir.

 

Büyük Doğu, grubun en güçlü atı olmasının yanında muazzam da gidişat avantajına sahip. Tepeden tırnağa geri bekleme atlarının olduğu bu yarışı, grubun üstünde potansiyeli ve inatçı karakteriyle kolay geçeceğini düşünüyorum, yeter ki otuz günlük arada ciddi bir sıkıntı yaşamamış olsun. Bankom.

 

Autumn Pearl, Maraz Han, Heiwa İwa gibi kaçakların yanında eski durumunda olmayan Gece Rüzgarı ve nasıl dönecekleri meçhul Suharry , Whıte Hart Lane ve sürekli ara verip durmasıyla mide bulandıran Dıstant Rısıng gibi atlar var.

Bütün atların sağlıklı olduğunu varsayarsak Whıte Heart Lıne, Suharry, Gece Rüzgarı şeklinde bir sıralama yapabilirim, ufaltmak için üç at yeterli görülebilir.

 

Halis etkisi ve mesafenin uzamasıyla çok favori çıkan Yiğitalp’in yanıltabileceğini düşünüyorum. Evet uzuna yatkın görüntüsü var ama Yiğitalp gücü sınırlı bir kısrak,uzunda anormal değişeceğini ve kolay bir yarış olacağını sanmıyorum. Fıre Flame’in mesafe performansı bu grup için yeterli seviyede. Yarış gören ve fena koşmayan, grubun en potansiyelli ve mesafeye yatkın dişisi Radıkal Baby mutlaka yazılmalıdır. Lusınga ve Çığ ikilisi de yarışın içinde olurlar muhtemelen. Prenses Roro’nun çim yarışını beğendim ki o yarışta da 24 lira ganyanla üç atta vermiştim.  Çimi kumdan bariz daha iyi, İstanbul pistinde daha da ileri gidebilir. Tecrübesiz haliyle iyi bir yarış yapan, güzel pedigrili Miranur ve neredeyse sadece Kocakaya faktörüyle Reach The Top ikilisi son tercihlerim.

Bol şanslar..

Not: Beşli Ganyan, dördüncü ayağa ilaveten ikinci ayak 11,6,2,8,5 şeklinde kısılabilir.

 

1.Ayak: 9

2.Ayak: 11,6,2,8,4,3,9,7,10,5

3.Ayak: 3

4.Ayak: 6,5,2,,1,3,7

5.Ayak: 5,6,9,13,4,3

6.Ayak: 6,3,4,1,2,7,11,5

 
Cengiz Gürbüz