• 9 Kasım Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 2 gün, 14 saat, 13 dakika, 47 saniye önce

Diyarbakır iki haftadır kabus gibi çöktü üstüme. Önce dopingli Neokaplan, sonra Gobaklı, dün de Mardınar’dan büyük oyunlar kaçırdık.

Mardınar’ı elememin sebebi eski durumunda olmayışı ve yarış gidişinin stiline ters olmasıydı. Mardınar kariyeri boyunca düzlüğü önde görmeden kazanmamış bir at. Dün de Broken Arrow ve Ebu Emir’den dolayı öne çıkamayacağını düşünerek eledim. Belki Broken daha erken yarıştan çıkmış olsa yazabilirdim ama kısmet diyelim artık yapacak bir şey yok. Zahan falan biraz yürüse, hele ki bir ara beni çok umutlandıran Yedi Bela 23 lira ganyanla gücünü koşsa oyun yüz bin lira barajına ulaşabilirdi.

 

İlk ayakla ilgili çok bir şey söylemeyeceğim, bence günü çözülmesi en zor yarışı. Ateşkes uygun gruba çıkıyor, eski durumunda olmasa da bu atlar arasında mutlaka yazılmalı. Sıralamam şablonda.

 

Altın Ela Diyarbakır seviyesi için çok kabiliyetli bir kısrak ama bugün önde boş kalma konusunda çok zorlanacak gibi görünüyor. Felekkızı, Gizemlitay,Eylülde Gel gibi sert kaçan atlar var. O yüzden temkinli olmak lazım. Yine de favorim.

Felekkızı Maiden’dan zorlanarak çıkmasına rağmen son yarış sert grupta çok iyi koştu, kumaşı olan bir kısrak, yakın bekleme denerse çok şanslı olacak, mutlaka yazılmalıdır.

Ayşerose grubun en tecrübeli ve kariyerli tayı, kilosuna rağmen yakın bekleme yapabilmesiyle çok lehine gelişecek yarışta şansı yüksek.

Yıldırımgüzeli’nin son yarışını beğendim, viraj temposu ve akışı gayet iyiydi, biraz sert gruba rağmen gidişat avantajı var. Son olarak ağır yapısına rağmen Elfin’i de yazıp bırakıyorum.

 

Patuşka Kızı gerek tecrübesi gerek ön gruba çok kolay gelebilmesiyle kazanmaya yakın görünüyor. Bir iki potansiyelli tay var ve çok geri çıkmışlar, o yüzden tek yazmayı tercih etmedim.

İlk kez koşacak Demirgüllü’nün ikinci annesi Brenda Diyarbakır için kıymetli bir anne,  sürekli belli seviyede taylar veriyor. Zincirkıran, Dayı Beyim, Konsolos Ali ilk aklıma gelenler. Demirgüllü’nün işleri de güzel, son sprinti 800/512e kadar düşürmüş, iyi bir yarış koşabilir.

Mıss Encore’un ilk yarışını beğendim, starttan kötü çıkmamasına rağmen çok ciddi bir tampon yedi ve geride kaldı, fena bir tay değil, kollamakta fayda var.

Son olarak çabuk ayaklı Beybin Hanım’ı da yazarak üçüncü ayağı geçiyorum.

 

Bankom Ataştacus olacak. Ataştacus için start çıkışı çok kritik, eskisi kadar seri çıkamıyor ama başladıktan sonraki temposunun öne gelmeye yeteceğini düşünüyorum. En büyük şansı tercihli start alıp en dışarıya çekebilmesi ve yarışta çok sert kaçan atın olmaması. Biraz Sokollu’yla takışabilir ama ısrar ederek onu atlayabileceğini düşünüyorum.

Sonuç olarak öne çıkabilirse, tam mesafesinde direnmeye yakındır. En çok Sokollu’dan çekiniyorum, eğer Ataştacus öne gelemezse yarış tam istediği gibi gidecek ve mesafe de lehine, beşlilere Ataştacus-Sokollu geçmek daha mantıklı.

Grupta yetenekli atlar var ama 1200 temposuna uymakta biraz sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorum. Sopkollu ya da Ataştacus ikilisinden hangisi boş kalırsa dayanmaya çok yakındır.

 

Doğa Maria boş kalamazsa yarışta birbirine yakın taylar var, Hıgh Tree’nin ağır kilosu, Vıctory Charm’ın mesafede etkili bir yarışının olmaması da yarışı zorlaştıran faktörlerden bir tanesi. At yazılmalı diye düşünüyorum, sıralamam şablonda.

 

Lovely Sun son yarışıyla beraber eski durumunu buldu, bugün grup yine geçebileceği düzeyde, çok şanslı. Doktor Preti arasına rağmen grubun üzerine kaliteye sahip, Doğu için çok da bitirici bir yarış stili var. Aradan eksilmeden dönerse ( ki kolay kolay eksik koşmuyor ) çok şanslıdır. Nasipli’yi de yazarsak ufaltmak isteyenler için yeterli görülebilir. Tam sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,2,3,7,1,8,11,5

2.Ayak: 3,14,1,11,6

3.Ayak: 9,5,7,3

4.Ayak: 2

5.Ayak: 7,3,1,5,4,6

6.Ayak: 5,2,12/10,11,13,8