• 9 Mart Adana

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 2 hafta, 1 gün, 20 saat, 10 dakika, 19 saniye önce

Alıcıkuş bu seviyelere indiği her yarış favori çıkacak kaliteye sahip. Mesafeyi yadırgamayacağını da son yarışında gösterdi. Formsuz, gücünün altında atlara karşı kazanmaya çok yakın. Asil Rüzgar yine kolay şekilde boş kalabileceği bir yarış koşacak, en ciddi rakibidir. Umutçiçeği’nin Adana sezonunda sağlıklı koşmadığını düşünüyorum. Uzunu yok desek doğru değil, gücü yetmez desek, Alıcıkuş hariç kesinlikle bu atlardan daha güçlü. Elde gelip düzlükte aniden kesiyor, halbulki eskiden uzun sprint de yapabiliyordu. Bu atların yanında bu denli geride kalmıişken bence şans verelim.

 

Rex’in kısa çimde çok etkili sprint yeteneği var. Tam kalitesini bulmaya başlamışken sezon bitti. Bıraktığı gibi dönebilirse yarışın net favorisi. Çime dönen Alkandros silik kum performansından çok farklı bir yarış koşabilir. Son olarak, form yakalamaya başlamış halde ilk kez çime çıkan, Sipse’nin oğlu Forever İn Love tutuyorum.

 

My İnfinity’nin yarışı süratlendirmesi Hazeleyes’i olumsuz etkileyebilir. My İnfinity öne düşmese bile iki gitti zaman da etkili arttırabiliyor. Özcan numarayı bırakıp yakın bekleme koşarsa Hazeleyes için daha sağlıklı bir tercih olacak ama buna da emin olmamız mümkün değil. Sonuç olarak bu kadar favoriyken yıkmayı tercih ediyorum. Hopeful, Allora ve Rotasız Seyyah rakipleri, dört ata net kapalı.

 

Demirbüken ve Mıster Right en iyi oldukları şartlarda koşacaklar. Demirbüken’in hiç kum koşmayıp dinç şekilde gelecek olması, Mıster Rıght’in bir iki kum yarış koşup kendini nispeten hazır tutabilmesi iki atın kendi özelliklerini düşüncek olursak avantaj. Gruptan farklılar, biri olmazsa diğer kazanır diye düşünüyorum.

Oradinario için bence mesafe fazla kısa, Kızılşahin eskisi kadar sağlıklı görünmüyor, Mıss Eleni hem güç hem yaş faktörüyle bu ikiliden birkaç adım geride.

 

Gökyüzü’nün tek yazılmasına itirazım yok. Ama geniş oynama imkanı olanlar, Gökyüzü tekiyle maksimum 500 tl bir oyun hedeflemeyenler için de bir sıralama vereceğim. Gökyüzü’nün aralı geliyor olup Şubartay’dan erken baskı yiyecek olması acaba geçilebilir mi sorusunu düşündürüyor. Şubartay olmasa yıkmayı hiç düşünmezdim. Şubartay’ın hem kendisi şanslı hem de Gökyüzü’nün temposunu tehdit edici bir yapıya sahip.

 Çimde iyi yarış beklediğim İboberk, Zeki Dayı,Tangöze gibi atlar oldukça geride kalmış. Şubartay da kesinlikle yazılmalı.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 5,4,2

2.Ayak: 10,6,13

3.Ayak: 1,7,3,9

4.Ayak: 2,4

5.Ayak: 6,9,8,5,3,4,7

6.Ayak: 10,,7,,8,4,12


Cengiz Gürbüz