• 9 Mart İzmir ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 1 hafta, 3 gün, 17 saat, 35 dakika, 39 saniye önce

İzmir'de sahanın aşırı ıslak olduğu söyleniyor. İkinci ayakta Candy Cove'un oğlu Candy Court'a bu sahanın çok yarayacağını düşünüyorum. Alternatif teklerden biri haline geldi. Kinowa'nın yanında da İlkaan'dan çekiniyorum, eğer My Royal Sun'dan çabuk başlayıp numaraya çıkabilirse, Bedwulf'un erken yürütmesine rağmen ıslak sahada Kinowa'yı çok zorlayabilir. Utkunbaba bu piste bence Pink Gold'dan daha yatkın, Sırnaşık'ın tayları ıslak sahayı sever. Onu da ilave ediyorum. Tabelada da Bullet Proof'un şansı baya arttı. Sonuç olarak ya teksiz, ya da ikinci ayak Candy Court'un tek olduğu bir oyuna doğru döndüm, bakalım ne olacak.



Yedilinin ilk ayağında Kuralsız tutuyorum.


Bey Fırat
’ın iki yarışı da güzel oldu. Özellikle son koşusunu beğendim.  Startlar beraber hemen yerini bulup uzun sprint yapabiliyor. Beynam ve Pakbey’in arkasında üç giderek yine çok etkili olacağını düşünüyorum. Kim kesin ilk ikiye girer deseniz Bey Fırat derim. Yedili plaseye tek bırakılabilir. The Magnificent’in son yarışında tam potansiyelini koşmadığını düşünüyorum. Gelişen tecrübesi ve mesafenin kısalıp biraz daha lehine dönmesiyle daha iyisini yapabilir. Candy Court,  Candy Cove gibi özellikle kısa mesafe için birinci sınıf bir anneye sahip, kesin yazılmalıdır. Ufaltmak için bu üçlü yeterli görülebilir.

Halis’in bindiği Pakbey için mesafenin kısalması lehine gibi görünüyor ama Bey Fırat’dan kurtulması zor gibi geldi bana, Beynam’dan kafayı da kolay alamazsa yine birine kaybeder diye düşünüyorum. Ama geniş tutuluyorsa yazılmalıdır. Sonra Mıyamoto ve bir adım ileri gidemeyen Zartar.

Bu Maiden ikincisine göre çok daha sert, potansiyelli taylar var.

 

Kınowa kısa kumda Fairson ve Golden Sun ile birlikte son yılların en iyi atı. Mountain Cat kısrak uyumunu yakaladığı zaman kısa mesafede çok üst düzey atlar verebiliyor. Kinowa yine kazanacak.

 

İzmir’de üç yaşlı bir İngiliz tayı için yapılabilecek en zor şey boş kalmış bir Siverek Diyarı’nı 1400’de geçmek. Ne Utkunbaba ne Gürsoyhan bunu yapabildi, Utkunbaba 1400’de baya da fark yiyor Siverek’den. Pinkgold bu sezon bunu başaran tek at oldu. Özcan bile son iki yüze kadar kazanacağına inanmadan bindi. Kısa – orta kumda Pinkgold’un ciddi bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum, Ankara’da Maiden’dan çıkarken de Mıster Tıcker’ı geçmişti.  1400 olsa daha emin olacaktım ama 1600’de de üçüncü at yakalamışken risk edilmeye değer, kazanmasını bekliyorum.

 

Selçukoğlu’nda eskiye göre düşüş var ama her şekilde bu grubun favorisidir. Yeter ki iyi yer tutsun. Bullet Proof ve 1900’de çok eksilmeyen Sideli’yi de yazarak üş atla beşinci ayağı geçiyorum.

Red Eye bu tempolarda yetiştiremez, İzmirşahı da Selçukoğlu varken bitiremez diye düşünüyorum. Cılız programda mümkün olduğunca küçük detayları kullanarak risk edip elemeyi tercih ettim.

 

Power Of Vıctory’nin ilk yarışı gurubun üzerinde, biraz galopları eksik geldi gözüme, o yüzden sağlam tutmak istedim. Happy World mesafenin kısalmasıyla daha iyi koşar, güzel kısa kum pedigrisiyle Kavacık Beyi son tercihim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,4,5,1,10,3,6

2.Ayak: 5/9,2,8,7,10

3.Ayak: 1,,4

4.Ayak: 2,,1

5.Ayak: 4,1,5

6.Ayak: 9,3,5


Cengiz Gürbüz