• 9 Mart Kocaeli

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 1 ay, 2 hafta, 2 gün, 16 saat, 47 dakika, 28 saniye önce

Beşli Ganyan: 1.972 TL


1400 ve altını koştuğu zaman çok daha güçlü bir düzlük kalitesi gösteren Akıncı ilk ayakta favorimdir.


Yarışta Barth Boy dışında direkt öne giden bir at yok. Akıncı startla birlikte ikinci veya üçüncülüğe oturabilirse -ki yarış gidişi bunu işaret ediyor- düzlük başı yüklenmesiyle alacağı avansı sonuca taşımaya oldukça yakın görünüyor. Bırakın Gitsin’in startta aşırı oyalandığı son yarışını tam anlamıyla ölçü kabul edemeyiz. Bugün normale yakın bir başlangıçla düzlüğe ağırlığını koyacaktır.

Temponun Akıncı’nın lehine olması ve 1400 metre faktörüyle iki atla doğru bir risk alacağımızı düşünüyorum.

Princess Nazom Adana yarışını yansıtırsa, etkili mesafesinde bu gruba direnmeye çok yakın görünüyor, tekli kurgular kendisine güvenebilir. Mendip’in oğlu Dipmen son koşusunun start çıkışında jokeyiyle uyum sağlayamadığı için geri kaldı ki bu pozisyonda kendisi için ayrış bitmişti. 1200 metrede ve bu kez zamanında yer tutacağını düşünürsek ihmal edilmemelidir.

Dördüncü ayakta Baba Arif, Uzun Bey kovalamacası, Son Oğul’un mesafe arttıkça bitiriciliğinin zayıflaması Fanizan’ı getirebilir, 4 at arasında her sonuca açık bir yarış, dikkat!

Guliyev sınıf olarak bu grubun net olarak üstünde. Son koşusunda El Camino gibi güçlü bir rakibe karşı düzlüğe iddialı pozisyonda çıkmışken dışa saptı. Buna rağmen ikinciliği kurtarmayı başardı. Benzer bir sorun yaşamaması durumunda kazanmaya koşacaktır. Tatminkar performansı ve tecrübesiyle Valor ve 1200 metre yeteneğiyle, %50 kapasiteyle koşacak olsa bile Bilal Bey rakipleridir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,5

2.Ayak: 13,,4

3.Ayak: 5,4,7,8,6,1

4.Ayak: 1,3,7,2

5.Ayak: 7,6,5,8,9,1,2

6.Ayak: 3,8,1


Cengiz Gürbüz