• 9 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 1 hafta, 6 gün, 17 saat, 34 dakika, 6 saniye önce

Büyük Beren Torbocu’dan sorunsuz kafayı alırsa yine kazanır ama Turbocu’yu hiç etkilemeden arkasına alması kolay değil.  Her halükarda Büyük Beren’in çimi daha iy olacak, bugün gelmese bile boş kalacağını hissettiğiniz an güvenebilirsiniz.

Kilo problemine rağmen Gezegen bu grupta yazılır. Çimi ve mesafesine bulan Hünkaroğlu biraz nefesliyse şanslıdır.  İlksen sigortamız olsun.

Çiftçihan’ı uzun arası ve sahip değiştirmesi neticesinde ‘’sorunlu’’ teşhisi koyarak eledim. Coşanmeriç’in de uzun süredir işe yarar bir yarışı yok ama sahanın en ters atlarından biri, geniş tutanlar yazabilir.

 

Terra Bay’ın bu grupta gidecek kadar çimi de vardır, tam mesafesinde favorim.  Çok uygun grup yakalayan Bloomy, grubun üzerinde kısa çim kalitesiyle mutlaka yazılmalı. Candy Cove torunu Fırst Queen uzun kumda bile idare eder yarışlar koştu, kısa çimi çok daha iyi olmalı, öne kolay gelme imkanı da var. Spectrum’un torunu Büyük Kral çimde daha iyi olacak ve grup da uygun görünüyor, son tercihim My Soul.

 

Bilmiş Kız aşırı favori çıkmış, Ayzengin’in ilk yarışı güzeldi, kesinlikle elenmemelidir.  Denizyıldızı, Altınayak, Kavaklı’yı veren Zafire 13. sülalesinden gelen, bu seviyelerde dikkat edilmesi gereken bir kum annesi, tayı İzelim yeterli işleriyle günün en cazip atlarından bir tanesi.

 

Genel itibarıyla programda en çok zorlandığım tercih İdealist’i tek yazıp yazmamak oldu. Sık koşmaktan etkilenmiyor, geçen yarışında da beş gün arayla Benyoğum’u geçti. Uzuna çok yatkın görünüyor, ikinci tek arayanlar İdealist’i değerlendirebilir.

Beybaran’ın son yarışını beğendim, çimi bulmasıyla eski haline yavaş yavaş dönecektir, onun da mesafeyi çok seveceğini düşünüyorum. Akarnejat ve son yarışında bekleyerek iyi yarış yapan Büyük Doğu da yazılırsa bence yeterlidir.

 

Vrelo Bosna’ya son yarış mesafenin hafif uzun, grubun da biraz sert geldiğini düşünüyorum. En azından limitlerini ve mesafesini anlamış olduk. Bugün uygunlaşan grup ve mesafede şanslıdır. Karataşlı’nın son yarışını hiç yokmuş gibi düşünelim, özellikle 1200’de öne düşebileceği bir yarış bulduğu her zaman tehlikelidir. Zambezi ve Zemanova gibi çimde yetenekli taylar veren Thara’nın torunu Ekaterina, eşgal ve aksiyon yapısı itibarıyla da çime çok yatkın görünmesiyle yazılmalı. Untauchable Girl, Gülgümüşkan ve Kesmeşeker ile yarış kapalıdır.

 

Soydan’ı kuma alınan son yarışında bile tek tutuyordum ki o günkü grupta Ersözlü, Khaor Kalba ve Tekdal gibi bu grubun epey üzerinde atlar vardı.

Soydan’ın çimi ile kumu arasında çok fark var, çimde çok daha kolay ve akıcı aksiyon yapabiliyor ve temposu çok daha iyi. Bugün uzun aradan eksik işlerle dönen eküriler hariç grubun tamamı Soydan’ın çim kalitesinin altında, ekürilerin de eskisi gibi dönemeyceğini düşünüyorum. Sonuç olarak, kilosu da tahrik edici şekilde uygun olan Soydan kazanmaya çok yakındır ve kesinlikle denenmelidir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,1,2,4,,7

2.Ayak: 11,3,10,1,14

3.Ayak: 2,1,4

4.Ayak: 4,,5,3,7

5.Ayak: 6,7,4,2,12,5

6.Ayak: 15

 

Cengiz Gürbüz