• 9 Mayıs İstanbul ( Ekleme, Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 2 hafta, 1 gün, 21 saat, 28 dakika, 35 saniye önce

Pist değişiminden sonra ilk altılı için banko tercihim Büyük Aşk olarak değişti. İkinci altılı için de Hilaleda'yı tercih ediyorum. Biraz mesafe tereddütüm vardı ama sentetiği dödnükten sonra Yeltay'dan daha güvenilir bir banko olduğunu düşünüyorum.

İki şablona da Ene eklenmiştir.


Kaneko’nun Rahy kızı Raj Dancer’dan verdiği Junıor Dancer süratini bütün pistlerde gösterebilecek bir orijine sahip. Bursa yarışlarının sonuç olarak vasat görünmesinde Demirbaş, Sumel Han, Sılver Coin, Santa Rua gibi sert tempolu kaçan veya çok etkili yürüyebilen yakın bekleme atların büyük etkisi var. Bugün daha kolay kaçabileceği bir yarış koşacak ve mesafesi tam istediği gibi, kesinlikle gözden kaçırmayalım.

Kaynarca ve Canguven rakipleri.

 

Büyük Aşk’ın start problemi viraj üstünde başlayan kalabalık yarışlarda her zaman başına iş açabilir. Düzlüğe yerini erken alabilmiş şekilde gelirse kaybedeceğini sanmıyorum ama dikkatli olmakta fayda var.

Kaya ekürilerinden Kaya Kaya’nın tayları fena değil, çabukluk yapabilen Özdoğa en dikkat çekici olanı, İzanlıkız’ın da iyi bir orijini var. Bursa yarışı fena olmayan Gonca’yı da yazarsak yeterli olacağını düşünüyorum.

 

Orta mesafeye döndüğü ilk yarışında uzuna göre çok daha diri ve kazanmaya yakın bir Naçal izledik. İki yüz metre kısalmış ve daha iyi koşacağı mesafede, Uludaz’ın kondisyon problemi, El Conquerador’un ihtiyarlığını kullanarak kazanmaya çok yakın görünüyor. İlk altılıda ikinci teki düşünenler Naçal’ı değerlendirebilir.

Rakipleri bahsettiğim isimler ve en fazla Northern West.

 

Yarış gidişi ve mesafeye göre Yeltay’ın neler yapabildiğini artık kesin şekilde anladık.  Temposunu istediği şekilde kurabilmiş Yeltay’ın 1400’de rakibi bu atlar değil. Kurtel ekürisinden Selkut’a destek amacıyla Boylam hamlesi gelmiş ama Boylam’ın çabukluğu Yeltay’ı etkileyebilecek seviyede değil. Bence nafile bir çaba olacak, iki altılı için de bankom Yeltay.

 

Magic Ramper’ın uzun mesafe performansı tahmin ettiğimden daha iyi oldu. Bugünkü rakiplerinden Kobra ile beraber koştukları son 1900 çim yarışı süratli tempoda gelişmiş ve ön gruba yakın koşan Magıc Ramper, Kobra’nın istediği şekilde gelişen yarışta rakibini yarışın hiçbir yerinde yanına almamayı başarmıştı. İki tayın mesafeyi deneyimi konusunda ben o yarışı ölçü olarak kabul ediyor ve Magıc Ramper’ı Kobra’nın önünde tutuyorum. Pistin sentetiğe dönmesi sonucu ne şekilde etkiler o konuda tam emin değilim ama Kobra’nın sorunu bence pistle değil mesafeyle ilgiliydi. Sarı Efe’nin de 2100’e kadar uzayan mesafede sorun yaşayacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak ikinci teki yazacaksak benim tercihim Magic Ramper, rakibi Kobra.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 6,4,1

2.Ayak: 2

3.Ayak: 8,,2,5,,1

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 4,3,2,5,6,8,9,13

2.Ayak: 3,14,1,5,2,7

3.Ayak: 1,3,7,9

4.Ayak: 3,,2

5.Ayak: 1,5,3,9

6.Ayak: 2


Cengiz Gürbüz