• 9 Mayıs Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 4 hafta, 1 gün, 7 saat, 45 dakika, 43 saniye önce

Kocaeli’de harika yarışlar koşmaya başlayan Görkemli için bugün grup çok çok uygun. Altmış kiloluk Köstebek Görkemli’nin rakibi olamaz, yarışın diğer dişileri zaten sınırları belli olan atlar, iki tekli oynayanlar Görkemli’ye güvenebilir.

Turboer’in ne yapacağı konusunda emin olamadım, kaba kuma çok uygun bir pedigrisi var, İstanbul iç pistinde de dereceli ve kolay çalışıyor, cazipleştirmek için denenebilir.

 

Banko tercihimi Artistemre’den yana kullanıyorum. Pedigrisine biraz bakalım, babası Bilgin aktif aygırlar içinde en istikrarlı ve üst düzey tay veren beş aygırdan bir tanesi. Annesi Öyküm, Bürebey ve Harzemşahlı’nın tam kardeşi, bir Algül kızı. Artistemre’nin özellikle kaba kumda çık yarış atı olması için gereken her şey pedigrisinde var.

Dışa saptığı ilk yarışını görmezden geliyoruz. İkinci yarışında bugünkü rakiplerinden Mardinkapısultanı’na kaybetti. Mardinkapısultanı babası Özduran’ın baskın olduğu, çok süratli bir tay, 1100 metrede boş kaldığı zaman yakalanması zaten çok zor ama bugün Asildağ’dan dolayı o kadar boş kalamayacağını düşünüyorum. Mesafe yüz metre uzamış, rakibi Artistemre de gelişmiş durumda. Şöyle bir şey de var ki Özduran yavruları yarış hayatlarına çok iyi başlayıp fazla gelişmiyorlar, yani Mardinkapısultanı ilk yarışından daha iyisini yapamaz ama Artistemre’ye gördüğü her yarış biraz daha yarayacaktır. Yarışın diğer tutulan tayı Uçandeniz’e göre Artistemre’yi daha çok beğendiğimi söyleyeyim. Kurtçabey ve Alptuğhan’ın tam kardeşi Tuğalp’in ilk yarışını çok beğenmedim. Hiçbir sorun yaşamamasına rağmen o günkü iki Şart-1 yarışı sıraladığımızda yedinci sekizinci en iyi dereceyi falan yaptı. Dolayısıyla, hafif riskli olsa da onu da elemeyi tercih ediyorum.

Sonuç olarak, hem Artistemre’ye olan güvenim hem de Mardinkapısultanı’nın son yarışındaki gibi boş kalamayacak oluşuyla banko tercihimi Artistemre’den yana kullanıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,,5

2.Ayak: 3,4,5,2,6,10,11,1

3.Ayak: 4

4.Ayak: 3,1,4

5.Ayak: 4,5,1,3,6,7

6.Ayak: 2,3,1,4,5

 
Cengiz Gürbüz