• 9 Nisan Adana

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 2 hafta, 2 saat, 50 dakika, 21 saniye önce

Üç yukarı dişilerin sezonun ilk çim buluşmasında zengin bir alternatif ortamı var. Buna karşın Filibya ve Jacında ikilisini gruptan ayırdım. 

Filibya geçen sezon Ankara’da oldukça kaliteli bir çim sezonu geçirdi. Mesafe gözetmeksizin ortaya koyduğu düzlük kalitesiyle net ve güçlü bir çim dişisi olduğunu kanıtladı. Kış sezonunu dolu geçirmesiyle grubun da en hazır atlarından biri. Öte yandan ideal bir mesafe yakaladığını söyleyebiliriz. Ne uzun ne kısa, kısrağın tam mesafesi 1600/2000 metre arasıdır. Hem uygun hem de hazırlık olarak daha iyi durumda olduğu rakiplere karşı dominant bir düzlük koşması gerekir, net favorimdir.

Kalitesiyle gözden çıkaramadığım tek isim Jacında oldu. Kısrak kışın tamamını çalışarak geçiriyor. Geçen yılı sezon ortasında kapatmıştı. Özellikle iyi atlarını hazırlıksız koşmayan bir ahırı var. Dönüş yarışıyla bıraktığı yerden daha parlak bir başlangıç yapabilir.  

 

Gold Desing’in haklı biçimde ağır favori olduğu dördüncü ayakta start çıkışı hamleleri sürpriz geliştirebilecek bir düzlük ortamı hazırlayabilir. Rakibinin arkasında kaldığında dönem dönem sıkıştırsa da geçemeyen Espinoza, startla beraber numara hamlesi yapıp teke tek yarış isteyebilir. Özcan böyle bir hamleye mutlaka cevap verecektir, asla altta kalmaz. Netice itibarıyla iki at düzlük mücadelesini yarış boyuna yayarsa, Last Best’ten ciddi bir hamle gelebilir.

Tay pedigrisi ve düzlük akışıyla uzuna oldukça yatkın görünmekle berabar iyi haliyle buraya geliyor. Boş kalan Gold Design’ı geçmesini beklemiyorum ama Espinoza’nın erken hamle yaptığı senaryoda tehdit edicidir, para arayanlar için kesinlikle ihmal edilmemeli. 

Bol şanslar... 

 

1.Ayak: 2,4 

2.Ayak: 4,9,1,6 

3.Ayak: 6,1,3 

4.Ayak: 1,5 

5.Ayak: 2,4,3,5,1 

6.Ayak: 2,5,4,10,11,1,3 


Cengiz Gürbüz