• 9 Ocak Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 2 hafta, 2 gün, 7 saat, 48 dakika, 5 saniye önce

Lapras hem yarış performansı hem genel kaba kum potansiyeli anlamında bu grubun çok üzerinde. Son koşusunda start çıkışını da düzeltmiş göründü, kazanmasını bekliyorum, bankom.

İki rakip var, biri Kurtar Zeyna diğeri Jolly Roger. Kurtar Zeyna’nın start problemi var, Jolly Ragaer’ı da son yarışında çok kolay geçmişti. Diğer tayların tamamı Maiden seviyesindeler.

 

Zirve Tay’ı son kazandığı yarışta, şablon tutarından dolayı yazmışken eledim ve çok cazip bir ganyanla kazanır bizi beşte bıraktı. 12 bin küsür para vermişti yanlış hatırlamıyorsam ve çok üzülmüştüm. Eğer istikrar yakalamayı başarabilirse bu gruplarda her zaman ilk iki olabilecek kumaşı var. Kırmızıkaya Urfa seviyesi için yeterli bir tay, gelir gelmez yaptığı ikincilikle de bunu gösterdi, yine çok şanslıdır. Maraz Ali son koşusunda eski yarışlarının aksine ön gruba kolay geldi ama bu sefer de o sprinti yapamadı. İnce ayar isteyen bir at, bugün kalabalık yarışta arkada kalacağını ve yarış sonu çok etkili olabileceğini düşünüyorum. Mızarbey, ve Dilaverağa ikilisinin son yarışları rezalet olsa da bu grupta yazmamak olmaz. Elfin’in son yarışını çok beğendim, sezon başı haline göre oldukça kuvvetli göründü, zaten bir Özhaber yavrusu ve Urfa’da her zaman kollamak lazım. Son olarak, eğer starttan iyi çıkıp öne gelebilirse Dampercidavut ve bir iki rakibi eksik koşarsa şanslı olan Çakırali yazıp ikinci ayağı kalabalık geçiyorum.

 

Çölavı, Gobaklı ve Canbaran gibi üç tane sert kaçan atın olduğu yarışın bekleme atlarına dönmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum. Özellikle Canbaran Kemal’in binmesi ve çok iyi start çıkışı yapabilmesiyle Gobaklı’yı rahatsız edecektir, Gobaklı öne gelemediğinde Maiden yarış bile kazanamayacak karakterde bir at, o yüzden bugün risk alıp elemeyi tercih ediyorum. Canbaran için de hem mesafe hafif uzun hem de önde kolay kalamaz gibi görünüyor. Çölavı’nın zaten bu ikilinin yanında şansı yok.

Liderbaba’yı çok tutuyorum. Son yarışında mesafeden etkilenmiş gibi görünüyor, grubuna ve sevdiği mesafeye dönmesiyle, lehine gelişecek yarışta çok şanslıdır. Gobak Oğluyam için grup çok uygun ve iyi duruma da geldi, son yarışının bozukluğuna aldanmadan mutlaka yazalım. Çolbır için yine mesafe ve gidişat uygun, son tercihim AktemurBayramhan ikilisi.

 

Minif Reyis’in kaçacağı Yemcireşit ve Ağa Osman ikilisinin hemen dibinde gideceği bir yarış olması çok muhtemel görünüyor. Minif Reyis’in start çıkışı rakiplerine göre daha iyi ve Yemcireşit iki giderek de başarılı olmasıyla rakibine müsaade edecektir. Ağa Osman son yarışında kimse gitmediği için boş kalmıştı, bugün Minif Reyis varken böyle bir şansı yok ve işi o kadar basit değil. Kaçanların üçünü de yazalım, üçü de iyi atlar ve tempoya yem olmayacaklarını düşünüyorum.

Eğer yarış abartılı süratlenirse Pala Tumbul’un çok işin gelecek, süratli giden yarışlarda ve kendi grubunda Pala Tumbul’u her zaman yazmak lazım.  Şükranın Oğlu çok iyi duruma geldi, kesinlikle yazılmalı. Çalışkan’da kıpırdanma var, son tercihlerim Kazanoğlu – Hürdağ ikilisi.

 

Astrakızı grubun çok üzerinde bir Maiden performansına sahip, son yarışında kıpırdayan Turbo kızı Rakip’den başka rakip yok gibi görünüyor. İki atla yeterli görebiliriz.

 

Fastest Man ve Ocean Rain ikilisi kaçacaklar. Fastest Man için bu mesafeler uzun, bitirmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Ocean Rain için grup uygun olsa da eski direncinde olmadığından, boş kalamayacağını da hesaba katarak eledim.

Haco’nun son yarışını ölçü almıyorum, yaşça büyük ama zayıf rakipler arasında kesinlikle ilk at olarak düşünülmeli.

Falez, Bayramoğlu ve hafif uzun mesafeye rağmen grubun uygunluğuyla Charming Storm’u da yazıp günü kapatıyorum. Özellikle Falez’i mutlaka yazalım.

Best Time Best’i biraz kısalan mesafede ve kalabalıklaşan grupta iyi yer tutamaz diyerek eledim ama risklidir, yeri olanların yazması daha faydalı.  Maruf Bey yine geri gitti, iyi koşup kazanabilir ama yapacak bir şey yok, onu da bugün hafif çekinerek elemeyi tercih ediyorum. Warhead çok beğendiğim bir at değil.

Bol şanslar..

 

Not: Beşli ganyanın, üçüncü ayak Liderbaba – Gobak Oğluyam şeklinde iki atla geçilip teksiz oynanmasını öneriyorum.

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 12,4,6,2,3,9,5,11

3.Ayak: 5,4/10,3,6

4.Ayak: 7,3,1,2,4,5,6,9

5.Ayak: 1,9

6.Ayak: 7,1,11,3