• 9 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 1 hafta, 3 gün, 46 dakika, 56 saniye önce

Sultanbatur ve Ahber ikilisi rakipsiz görünüyorlar. Ahber’in son yarışında kaçmamasına hiç anlam veremedim, Pilevneli önde çok kolay kaldı ve beş at yazıp yatmıştık diye hatırlıyorum. Ezberbozan bir yarış oldu. Bugün, mesafenin de kısalmasıyla Ahber eski stiline dönecektir, kaçaksız koşacak ve tek rakip Sultanbatur gibi görünüyor. Ayırmayalım, kağıt üzerinde yeterlidir.

 

İkinci ayakta yarış gidişi belirleyici olacak. Özellikle Ghost Of Darkness’in start çıkışı ve ne kadar direneceği önemli, Death Racer ile girecekleri tempo, yarışı bekleyenlerin lehine çevirecek gibi görünüyor.

İlk atım Yıldırım Şah. Uzun süre etkisiz kaldıktan sonra son yarışını hem performans hem start çıkışı anlamında beğendim, eskisi kadar kalmadı ve Coffe Bean’a yakın yarış bitirdi. Kısa kum potansiyeli olarak grubun önünde olduğunu düşünüyorum, eğer yine düzgün çıkarsa çok şanslıdır. Yeşilli Bey uzun süredir hazırlanarak dönüyor, mesafe ve gidişat tam istediği gibi, mutlaka yazılmalıdır. Hakuna Matata yakın bekleme yapabilmesiyle elenmemeli. Death Racer iki giderek de koşabiliyor, Ghost Of Darkness’dan numarayı alabilirse şansı iyice artacak. Ne olur ne olmaz diyerek, kalitesiyle Ghost Of Darkness ve ters gidişata rağmen Airtouch da yazarak kapatıyorum.

Ufaltmak için beklemeciler Yıldıırm Şah, Yeşilli Bey ve Hakuna Matata üçlüsüyle risk alınabilir.

 

Master Of The Wind mesafesine dönmesi ve öne gelebilecek tek at olmasıyla çok şanslı görünüyor, kaçaksız yarışta Özcan kesin öne gelir. Dehere’in tayı All İ Need son yarışını kazanırkenki sermayeli görüntüsüne rağmen, boş kalacak bir Master Of The Wind’i geçmesi için çok daha iyisini yapması lazım, benim tercihim Master Of The Wind’den yana, bankom.

 

Metal Fırtınası Ağapersen’in  üstüne ne kadar gelecek, yarışın kilit noktası bu. Eğer Metal Fırtınası beklemeyi denerse Ağapersen bu gruba direnmeye çok yakındır. Ama yarışın çok süratlenmesi ihtimali de var, Ağapersen’in galoplarını beğenmedim, ayağına çabuk yapısıyla her zaman iyi galop yapan bir at normalde, arası ve kötü işleri direkt sorunlu olduğunu düşündürüyor. Metal Fırtınası’nın beklediği zamanki yarışına güvenmiyorum, o yüzden bu yarış az atlı içime sinmedi.

Mösyöspartaküs ve Akın Akın ikilisi de bende olacak.

 

Saınt Hillarion çoğu eski durumunda olmayan, uzunu eksik rakipleri arasında çok şanslı görünüyor. Galopları da gayet iyi, son yarışına yakın koşarsa kazanmaya çok yakındır, iki tekli oynayacaklar için Saint Hillarion risk edilebilir. Ben bir iki istikrarlı yarışını görmeden ana banko olarak tercih etmek istemedim, iki yıllık İzmir kariyerine baktığımız zaman geçtiği ve geçildiği atlar arasında siyahla beyaz kadar fark var ve istikrarı da yok.

Kafkaslı uzun süredir hazırlanıyor, 1200/15 galopları var ve İzmir kumunu sevdiğini biliyoruz, iyi dönebilir. Red Eye Koçoğulları için zor bir at ama mesafe performansı ve istikrar anlamında grubun bir numaralı ismi. Dymaxion, boş kalamayacak gibi görünse de kalitesiyle Terex ve uzun mesafeye rağmen Zencirbey yarışın sigortaları. Zencirbey’in mesafe performansının çok eksik olduğunun farkındayım ama bu grupta sadece mesafeden elemek istemedim.

 

Skynet ve Trombino’nun kaba kum potansiyeli olarak grubun önünde olduklarını düşünüyorum. Nasıl ufaltalım derseniz ilk önerim son ayağın bu ikiliyle geçilmesi. Skynet 1400’de daha rahat edecektir, 1200 temposunda yer tutması çok sıkıntı oluyor, grup da bu gayet uygun. Vıctory’nin oğlu Trombino son koşusunda epey gelişmiş göründü ki kısa kumda ciddi bir pedigri potansiyeli var.

Orpen’in torunu Extra Bazalt’ın bütün anne kardeşleri kısa kumda yetenekliler, gelişen tecrübesiyle yazılabilir. Bosporus’un oğlu Zartar ve 1200’ü daha iyi olsa da dört at yazmışken Hıgh Kıng ikilisi son tercihlerim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,1

2.Ayak: 1,4,2,,7,3,5

3.Ayak: 2

4.Ayak: 2,5,1,3

5.Ayak: 1/4,5,2,6,7

6.Ayak: 11,12/8,13,9