• 9 Temmuz İstanbul ( Guncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 2 hafta, 2 gün, 6 saat, 37 dakika, 35 saniye önce

Scar To Scar cikmasindan sonra ilk kosuda diger ekurinin yanina 3,4 ilave ederek Obra Reis'i tek birakiyorum.



Scar To Scar – The Greatest
iki eküri de harika pedigriye sahipler. Scar To Scar’ın annesi Transatlantic, Transacoustic ve Touch The Wolf’u veren Acoustic’in annesi Number Ten’in kızı, sınırsız potansiyele sahip bir kısrak sülalesi var, babası Scarface yeni jenerasyonun en iyi ve baskın aygırlarından. Her mesafeyi ve pisti kazanır seviyede koşabilen, üst düzey yavrularıyla Scarface gerçekten beklenenin ve Türkiye standartlarının üzerinde bir aygır oldu. Scar To Scar heyecanla izleyeceğim bir tay olacak. The Greatest, Scarface’in anne kardeşi, ikili dönem için Kurtiniadis gibi değerli bir babaya sahip, ondan da iyi bir yarış gelecektir. Sonuç olarak ekürileri tek yazıyorum.

Halis’in Lıon Rose tercihine fazla takılmıyorum, kıyaslayacağımız iki kısrak Number Ten ve Moonşerose ise eğer benim tercihim sorgusuz Number Ten’den yana. Ters at arayanlar kısacı pedigrisi ve fena olmayan idman durumuyla Lord Of Darkness yazabilir.

 

My Dear Son’ın ilk defa sentetikte çalışarak galop bitirdiğini görüyoruz, eski durumunda olmadığı çok açık. Uygun gruba ve boş kalacak olmasına rağmen Zu Hat – Suharry ve Cash İn ilavelerini de yapmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum.

 

Heiwa İwa boş kalabilir, son yarışı fena değildi, bir ara tek düşündüm ama Golden Tower’ın onu düzlüğün bir yerinde yakalayacağına eminim, sonrası için Heiwa İwa’ya pek güvenemiyorum. Uludaz’ı da yazarsak kapalı.

 

Net favorim Obra Reis.  Annesi Next Star’ın Burundi gibi zayıf bir tay vermiş olması yanıltıcı olmasın, ötelere gidersek Danehill Flame’i, Sincap Gül’ü görebileceğimiz, Vıctory Gallop ile buluşması değerli bir pedigri. 1000/1.00 işiyle, ilk Şart-1’e oranla zayıf olan bu grupta kazanmaya çok yakın buluyor, yedili ganyana tek bırakıyorum.

Corcovado, tamamen kısa kuma yatkın pedigrisine rağmen süratli görüntüsüyle Keremtosh ve Birce’nin oğlu Ketohan daha sonra.

 

İkinci ayakta risk alacaksak Depository tek yazılmalı gibi ürkütücü bir sonuç çıkıyor, uzak kazansa bile kesinlikle Pazar İstanbul programında risk alınacak bir at değil. Sıralamam şablonda.

 

Touch The Wolf’un sentetikte kaba kum kadar eksilmeyeceğini düşünüyorum, ama çim gibi koşmayacaksa bu sefer rakipsiz değil. Geçen seneki durumuna gelen ve sentetiği çiminden hiç eksik olmayan Kreacher mutlaka yazılmalıdır, Dayım Benim için de benzer şeyler geçerli. Güngör Baba, Bıg Brown’un yarış başındaki hantallığını kullanıp beklenenden daha boş kalabilir, son koşusu da tam anlamıyla eski Güngör Babaydı, kapamak için yazılmalıdır.

 

Aldderamin ve kuru çimi bulunca çok iyi koşan, son yarışı Alderamin’i zorlayabilir seviyedeki Burcusultan ile yarışı kapalı tutuyorum.

 

Ömürçınarı’nı performans ve yetenek anlamında grubun bir tık üstünde buluyorum, aprantisinin de Kamalıcaş’tan hatırladığım kadarıyla sakin bir yapısı var, çok eksik binmeyeceğini düşünüyorum. Nuriş, Madam Elli ve Güle Güle üçlüsü de ayrımsız yazılmalılar.

 

Bankom son ayakta Mob Rules oldu. Bildiğiniz gibi çok güvenmediğim sürece son ayağa tek bırakmıyorum. Mob Rules’i son yarışında da, önceki yarışına oranla biraz daha ileri gidebileceğini de düşünerek çok öne çıkarmıştım. Beklediğim kadar olmasa da bu gruba fazlasıyla yetecek bir üçüncülük yaptı.  Çok uygunlaşan grupta rakipsiz tutuyorum.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

8,3,4
4,1,5,3

4,3,1
5
2,3,4,5,7,1,10
10,6,3,4



 

İkinci Altılı

1.Ayak: 5,,1,3,4

2.Ayak: 2,3,4,5,7,1,10

3.Ayak: 10,6,3,4

4.Ayak: 1,6

5.Ayak: 11,9,8,6

6.Ayak: 1


Cengiz Gürbüz