• 9 Temmuz İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 2 hafta, 2 gün, 12 saat, 30 dakika, 50 saniye önce

Petıt Blue’nin son iki yarışı da bu grubun net olarak üstünde, son kum yarışı seviyesine kim çıkabilir sorusuna Bıg Dolphın’den başka cevap bulamadım. Bursa yarışını ölçü almıyorum, önceki yarışında 1400/30 içinde, iyi grupta altıncılık yaptı ve mesafeye yatkın görünüyor. Kaneko/Regatta çaprazı, bu seviyeler için çok iyi kum pedigrisiyle Petıt Blue’nun yanına yazacağım tek tay.

 

Üçüncü ayak, yarış gidişi iyi analiz edildiği takdirde risk alınabilecek yerlerden bir tanesi. Çamönü Beyi, Bilgininoğlu,Saygon ve yakın beklese de virajda çok etkili yürüyen Gökaltay dörtlüsüyle yarış çok süratli gidecektir. Ön gruptan sadece, bekleme ihtimalini düşünerek Saygon’a şans veriyorum. Gökaltay’ın son yarışında, hemen hemen benzer tempolarla Erkehan’a burunla direnerek yaptığı yarışı bugün Sonkalelim, Eyvah Uzun Mehmet yanında yapması kolay değil.

Favorim Sonkalelim. Ön gruba erken sokulabilirse yarış gidişi ve grup tam kazanabileceği şekilde. Eyvah Uzun Mehmet kilosuna rağmen bu grupta yazılmalıdır. Saygon, yarış görüp fena koşmayan Zatı Şah ve iyi günündeyse Zaferimol son tercihlerim.

 

Son Vurgun boş kalabileceği 1600 üstü yarışlarda İzmir dişilerinden farklı potansiyele sahip. Viraja kadar çok kolay şekilde boş kalma şansı var, Pınar Sultan muhtemelen virajda yürümeye çalışacaktır ama oralara kadar kolay gelen Son Vurgun’un, Demirsema da dahil bu gruba kaybetmesi sürprizdir, bankom.

 

Kaderin Oğlu'nu zorlayabilecek atı bulmaya çalışarak beşinci ayak kurgusunu oluşturdum ve iki tay gözüme çarptı. Venüskızı’nın yavrusu Nessu Mousa abisi Sneıjder gibi uzuna yatkın görünüyor, Kaderin Oğlu’nu zorlayacak kumaşı var. Torunum Efe ve Cassovary gibi kaba kumda iki tane yetenekli tay vererek baskınlığını gösteren Yaprak’ın Royal Abjar’dan verdiği Temelşah start problemi yaşamazsa iyi koşacaktır. İlk yarışı derece anlamında kötü olmasına rağmen annesi Yaprak’ın özelliklerini, minimum düzeyde de olsa göstermesi açısından önemliydi. Üç tay yeterli buluyorum, diğerlerinin Kaderin oğlu karşısında şansları bence yok.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,1,5,7,2,4,10,9,11,3

2.Ayak: 6,1

3.Ayak: 3,1,2,4,12

4.Ayak: 2

5.Ayak: 4,5,7

6.Ayak: 5,1,7,10,11,3,2

Cengiz Gürbüz