• 6 Eylül Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 7 ay, 2 hafta, 3 gün, 11 saat, 44 dakika, 38 saniye önce

Bu sezon koştuğu her yarışı istikrarlı olup aşama da kaydeden Solıd Brothers mesafe, grup kıyası, jokey uyumu gibi üç farklı noktada grubun önünde. Dedem Mehmet ve Samothrakı yarışta numara götrebilecek atlar. Samothraki’nin öne düşmesi durumunda Solıd için bir parça daha garanti bir yarış olacak. Samothraki’nin erkeklerin yanında 1400’ü bitirmesi zor, Dedem Mehmet’i de olumsuz etkileyeceğini için öne Samothraki düşmesi durumunda Solid için daha avantajlı bir yarış olacak.

Toparlayacak olursak, Solıd Brothers’ın ulaştığı kısa mesafe seviyesinin bugünkü üç, dört kilo dezavantajından daha yüksek olduğunu, bu grubu geçeceğini düşünüyorum.

 

Gizmo özellikle son koşusunda Ankara tayfasına net şekilde üstünlüğünü hissettirdi. Bahsettiğim isimler Ceku,Mezzo Soprano, Reina De Diamentes vs. Yarışın net favorisi olarak Gizmo tutuyorum.

My Infınıty İstanbul koşusunda start problemi gösterip yarışın hiçbir yerine adapte olmadı. Bugün sürat yapabilen tek ismi olması kesinlikle dikkate değer. Gizmo’nun hafif gecikmesi durumunda bitirebilecek potansiyele sahip. Valencia’nın kardeşi Allora’yı ben iki koşusunda da yazmadım ama artık inatlaşmtan vazgeçiyorum. Yetenekli bir tay, bir önceki koştuğu yarışa göre değil de pedigrideki gelişim gücüne göre diğer yarışını düşünmeliyiz. Son yarışı bir tık alt grupta zor kazanılmış görünüyor ama burada da iş yapabilir.

 

Denizim’in formuna göre zor ya da kolay hale gelebilecek bir yarış. İyi bir Denizim; Erkmen, Mavidalga mücadelesine bir noktada hakim olup yarışı bitirebilir ama eski durumundan biraz bile uzaksa çok da kolay bir grup olmadığını söyleyebiliriz.

Kaçabildiği bütün kısa çim yarışlarında tehlike arz den Erkmen, iki giderek etkili olabilen Mavidalga ve iyi atların tempocu olması dolayısıyla, gücünü bunlara yakıştıramasam da Budunalp tam sıralamam.

 

Beşinci ayak normal şartlarda Serseri, Oradinario dışına kesinlikle çıkmaması gerek bir yarış. Çok rahat etmesem de doğrusu yapmak adına iki ata güveniyorum. Çok geniş oynayanlar, limit üstü mesafeye rağmen Demirbüken yazabilir

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 5,8,1

3.Ayak: 2,7,3,5

4.Ayak: 1,6,9,2,3,5,4

5.Ayak: 5,4,,6

6.Ayak: 1,6,5,7,9,10,2


Cengiz Gürbüz