• Adana 1,2 Yayında

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 4 hafta, 1 gün, 13 saat, 42 dakika, 9 saniye önce

Not: İlk altılı ilk ayak Selin Kızı eklenmiştir

İkinci altılı 16:30 gibi yayınlanacak.




Mervan,Suruçgülü,Erbabam gibi atları üreten kısrak kolunun yaratıcısı Kibaryıldız’ın torunu Büyük Lodos kesinlikle ihmal edilmemeli. İlk iki yarışı kötü değildi, uygun yarışlar seçilmediği için göze batan bir performansı yok, bugün çok uygunlaşan grupta çok etkili olabilir. İlk yarışı çok etkisiz olsa da ilginç kısrak Doğa’nın torunu Barkın Bey çok at yazanlar için gözden uzak tutulmamalı.

Daye Hatun, Nadide Sultan, Soylu Turbo, Poliyana, Güzel Saçan, Junyır Sancak, Selin Kızı yarışın şanslı olabilecek diğer tayları.

 

Kıng Of Trakya 1200 çimde Adana seviyesi için çok iyi bir at, son yarışında boş kalan Uncle’ı bastırıp geçerken bu grubun en üst düzey yarışını koştu, tam mesafesinde bir kez daha kazanması beklenmeli.

 

Urfa düzeyinde bir yarış, favori gösterilen Atikbey çok bozuk durumda, üstelik  Beyrek varken öne de çıkamayacak, ben bugün elemeyi tercih ediyorum.

Beyrek son yarışıyla beraber çıkış yakaladı, kumu da çok eksik değil, bitik grupta bir kez daha öncelikle düşünülmeli. Diranşan için hem gidişat hem de grup çok uygun, gücünü koşması durumunda çok iddialı olacaktır.

Ağınlı,Şahdemir,Çetinkale gibi atlara hem ilerleyen yaşları hem de bozulan durumları nedeniyle elim gitmedi.

Çok ters at arayanlar için Kozanlı bir seçenek olabilir.

 

Eküriler ve Hasanşah.

 

İlk ayak her iki altılıya da çok at yazıyorum, bu grupta bir ata güvenebilmem mümkün değil.

 

Deha taylarında müyhiş bir seviye problemi var, Evet baskın bir aygır, her yavrusu birbirine benziyor, ama güç olarak gerçekten çok zayıflar, çabukluk dışında bir özellikleri yok, Adana Maiden seviyesi için bu bile yeterli olabiliyor. O yüzden başta Tekbaba-Kamaniçe ikilisi olmak üzere, mesafenin uzamasıyla bir parça daha şanslı hale gelen Durmazoğlu, uygun grupta Baht ve Maiden’dan çıkabilen pırpır taylarıyla ünlü Mişmişhan’ın yavrusu Bezirgan Kızı yazılabilecek isimler.

 

1.Ayak: 3,6,9,12,10,8,4,2,11

2.Ayak: 1

3.Ayak: 6,1,,9

4.Ayak: 2,1

5.Ayak: 4,1,2,3,6,9,7,5

6.Ayak: 5,10,1,7,8



Harputhanı’nın son koşusunda ne sıkıntısı vardı bilemiyorum ama gücünü koşmadığı çok açık, mesafenin uzamasını da çok sevmediğini düşünüyorum, tercihim yıkmaktan yana.  Kaba kumda iyi bir annenin tayı Ressambey için mesafenin uzaması avantaj, gruba da diş geçirebileceğini düşünüyorum, mesafeye yatkın Antepli Arif son tercihim.

 

Shamwari’nin tek rakibi Adana çimidir.

 

İlk bakışta Solo Turk ve Absolute Power ikilisi birbirini bozacak gibi görünse de ben öyle olmayacağını düşünüyorum. Muhtemelen Solo Turk ( Tono Negro’nun bu sefer kaçmayacağını varsayıyorum) öne gelecektir, yakın bekleyerek de etkili olabilen Absolute Power’ın, yarış içinde kendini kolay kolay kaybetmeyen sakin aprantisinin tercihiyle Solo Turk’u kollayarak düzlük başına kadar çok ısrarlı yürütmeyeceğini düşünüyorum.  Bu ikili düzlükte tahmin ettiğim şekilde girip diri kalmaları halinde gruba dayanmaya çok yakınlar.

Aslanstar’ın uzunu kısa gibi değil, Grand Spring ölmüş durumda, geniş tutanlar için bir alt grup atı olsa da gidişatın lehine dönme ihtimaliyle zamanı gelen Hard Stone yazılabilir.

 

Tecrübeli erkek taylar Hüsnüusta ve Uçarkaan ikilisi grubun bir adım önünde, Baba Metin, Gonca Hatun ve Kızım Garip üçlüsü gelişime açık pedigriyleriyle daha sonra düşünülebilir.

 

Bol şanslar..

 

 

 

1.Ayak: 4,1,2,3,6,9,7,5

 

2.Ayak: 5,10,1,7,8

 

3.Ayak: 1,8,3

 

4.Ayak: 5

 

5.Ayak: 2,4,,3

 

6.Ayak: 4,6,1,10,11