• Adana 2

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 3 hafta, 5 gün, 11 saat, 11 dakika, 44 saniye önce

Hız Delisi üç yaşlıların kısa çimde iyi dişilerinden bir tanesi ve onun da bu tip handikap seviyelerinde yaşlı rakiplerine karşı çok iyi koşması beklenebilir. Önce tek yazmayı düşündüm ama illa kaçmak için ısrar ederse yarış tehlikeye girebilir diye düşünerek vazgeçtim. Hattrick, Ore, Matiz gibi atlara takılırsa şansını azaltacak. Öne hiç yapmaz da direkt yakın beklemeyi denerse yine çok şanslı ama bunu  yapıp yapmayacağından emin değiliz. Dolayısıyla yanına at yazmaya karar verdim.

Başta tam mesafelerine ve uygun gruba çıkan Tango Winner ve Aslanstar ikilisi olmak üzere Onassis, Hector, Fort Lauderdale  ve mesafenin kısalıp kilosunun çok uygunlaşmasıyla Matiz üçlüsü ilk ayak sıralamam.

 

Tezgel Gür’ün son yarışını çok beğendim, yer tutuşu, temposu her şeyi çok iyiydi, Adana’nın her türlü dişi yarışında çok etkili olacağını düşünüyorum, öncelik onda.

Daha sonra kalitesiyle Sultanhan yazalım. Bugün yer tutma sorununu minimuma indirmek için, tempoyu yükseltmeyi de göze alarak tercihli start çekmiş, bence doğru da yapmış yoksa abuk subuk yerlerde kalıp yetiştiremiyor. Bu grupta mutlaka etkili olacak.

Daha sonra Kısmet Kız ve Medya ikilisini de yazarsak kağıt üzerinde kapalıya yakındır.

 

Alburak Kızı tam mesafesinde çok uygun gruba çıkıyor, Ece Melek, Dulocan bu mesafede her zaman geçebileceği isimler, Merza mesafesine çıksa da eski gücünde değil, Kumsal son yarışında henüz toparlanmamış göründü. Bütün bu şartlarda hem kalite hem yer tutuş itibarıyla ciddi avantajlı olduğu grupta Alburak Kızı risk edilebilir. Günün banko adaylarından bir tanesi.

Kumsal son yarışında eski gücünde görünmedi ama kalitesini biliyoruz, kısalan mesafede daha etkili olabilir. Dulocan hafif startta kalsa da hemen yerini bulabiliyor, Alburak Kızı’nin biraz eksik kalması halinde ciddi bir şansı var.  Yeri olanlar bu ikiliyi de yazmaları halinde daha sağlam geçmiş olur.

 

Badarbunga ve yarışın gidişatını tam olarak kestiremediğim için Bordonaro ve Duquan ikilisini yazarak üç atla geçiyorum.

Bordonaro son yarışında jokeyinin sorumsuzca tempo yükselterek kaçmasından dolayı tabela dışı kaldı. Kocakaya bu sefer daha temkinli olacaktır ve düzlük başına kadar Duquan’ın üstüne gitmez diye düşünüyorum, bu senaryoda yarış gören Duquan da şanslı olabilir.

Laguardia ve Ates Kusu ikilisi hem son durumları hem de potansiyel itibarıyla bu üçlünün gerisindeler.

 

Daye Hatun, Poliyana ve Nadide Sultan üçlüsü grubun önündeler ve  çok yüksek ihtimal burayı çözeceklerini düşünüyorum. Özellikle Daye Hatun hem gelişen tecrübesi hem grubun uygunlaşmasıyla çok şanslı hale geldi, o da günün banko adaylarından bir tanesi.

Sahibe son yarışında grubun tamamından üstün bir performans ortaya koydu, dışarılara dolaşmasına rağmen bugün rakip gösterilen atlarının tamamına bariz bir üstünlü kurdu, kazanmaya çok yakındır ve  banko tercihi anlamında günün en güvenilir ismi olduğunu düşünüyorum.

Yeri olanlar için bir isim daha önerip son ayağı kapatıyorum, Sake Bomb. Fena bir tay değil,  Ezop Kahramanı, Faerless Son gibi iyi atları geçerek Maiden’dan çıkmıştı. Gördüğü yarışı fena değildi, uzayan mesafede de etkili olabilecek bir görüntüsü var, şans verilebilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,3,2,4,6,7,13

2.Ayak: 4,3,1

3.Ayak: 1/11,2

4.Ayak: 7,1,2

5.Ayak: 6/9,8

6.Ayak: 9/7