• Adana ( Çıkan At )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 ay, 4 hafta, 1 gün, 11 saat, 12 dakika, 17 saniye önce

Not: Çıkan Kayıkçı yerine Fatma Gelin eklenmiştir.


Giray Kasırgası
’nın mesafenin uzamasıyla Ali’nin bir adım önünde olduğunu düşünüyorum. Adapte sorunu var ve yarış başı çabukluk yapamıyor, 1400 de daha rahat edecektir. İlk rakip Ali olsa da favoriler potansiyel anlamında güven vermiyorlar, o yüzden ilk ayağa kalabalık tutmak gerektiğini düşünüyorum.

By Zaza, Berlin ve Uhti Puhti üçlüsü de imkanlar ölçüsünde yazılmalı.

 

Kızılşahin ve Eserhan ikilisi bariz olarak kumu kötü koşuyorlar ama grup o kadar zayıf ki ister istemez öne aldım. Eserhan’ın kumu Kızılşahin’e göre biraz daha iyi, son yarışında sert grupta çok ezilmedi ve Ice Prıncess’in önünde kalmayı başardı, mesafesinde ve uygun grupta yarışın net favorisidir.

Son yarış hiçbir şey koşmasa da kısalan mesafede Professor’a da bir şans vermek lazım. Karaeser boş kalacak,  onu da yazalım ufaltmak için yeterlidir.

Fall The Sun ve Mahrem ikilisi de yazılırsa yarışı kapatmış oluruz. Fall The Sun’ın uzun süredir etkili bir yarışı yok ama gücünü koşarsa mutlaka etkili olacak.

 

Orders Of Hero ve Bogdanoviç ikilisini ayırmıyorum. Orders Of Hero mesafeye daha yatkın olmasıyla bir adım önde. Son yarışında Doctor Pol gibi iyi bir taya kaybetti ve 1300/21 içinde koşmayı başardı, kaba kumda güçlü bir tay ve mesafe uzadıkça farkını hissettirecektir.

Bogdanoviç’in annesi Not A Care’in daha önce verdiği taylar handikap seviyesinde kaldılar, evet hep belli düzeye sahip taylar veriyor ama potansiyelleri çok yüksek değil. Bogdanoviç ilk yarışını gösterişli kazandı, bugün daha sert bir yarış koşuyor ve çok zorlanacağını düşünüyorum ama Vıctory Gallop olmasıyla çekinmeden edemedim açıkçası. O yüzden ikisini de yazarak burayı kapatalım. Tek yazacaklar için önerim Orders Of Hero.

 

Sedatbey boş kalmayacak olsa Başpehlivan’ı hiç düşünmeden tek yazabilirdim ama Sedatbey düzlüğü boş gördüğü zaman kim gelse dayanabiliyor. Bugün yakın bekleyen Zulümkar ve Taşçı Pehlivan ikilisi var, düzlüğe kadar Sedatbey’i rahatsız etmeyeceklerini düşünüyorum. Ufaltmak için Sedatbey – Başpehlivan ikilisi yeterli görülebilir.

Daha sonra, sert gruba rağmen mesafesine çıkan Taşçı Pehlivan ve zaman zaman çok koşan, Kaizbert etkili Daştanbeyi yazıp kapalı görebiliriz.

 

Bankom son yarışında olduğu gibi Zümrüthan olacak. Akın’ın çok erken yürütmesiyle en kötü ikinci olacağı yarışı dördüncü bitirdi.  İlk yarışı bildiğiniz gibi kaba kumda Orders Of Hero’nun arkasında ve iyi yer tutamamasına rağmen şahane bir ikinciliği vardı. Kısa mesafede Zümrüthan’ın yetenekli bir tay olduğunu düşünüyorum. İkinci anne Bebecik, baba Mali, bu pedigrinin Adana’da uzun süre Maiden kalmaması gerekir.

Rakipleri Yolcu Han ve Down Town ikilisi. Zümrüthan’ın ilk yarışını Yolcu Han’dan daha çok beğendim, Down Town yetenekli bir tay ama tecrübesiz haliyle çıkacağı 1400’de risk edip elenebileceğini düşünüyorum, bankom Zümrüthan.

Orders Of Hero ve Bogdanoviç mücadelesi de bu yarışta kimin daha şanslı olduğuna dair az çok fikir verecek.

 

Çağrılan’ı çok tutuyorum, iki yarıştır seviye atladı, zar zor Maiden’dan çıkan at gitmiş, yerine ikinci annesi Cini’nin bütün özelliklerini gösteren kuvvetli bir at gelmiş. Pedigri olarak kuma da çok yatkın, Adana galopları güzel, yarış başı iyi yer tutabilirse kazanmaya çok yakındır.

Rakipleri sırasıyla Kayıkçı, Boztepebeyi, Kurye, Akanhan, Kozan Dağı ve Makara.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,1,2,3,8

2.Ayak: 5,1,2,6,7,4

3.Ayak: 2/4

4.Ayak: 1,2/3,5

5.Ayak: 10

6.Ayak: 6,8,3,4,1,12,5