• Adana Çift Şablon

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 2 hafta, 6 saat, 15 dakika, 36 saniye önce

Kibaryıldız’ın torunu Büyük Lodos son yarışında kıpırdamaya başladı, Adana’nın zayıf maiden seviyesi için çok potansiyelli bir tay, mutlaka yazılmalıdır. Baldan Tatlı ilk yarışında çok kabiliyetli bir tay olduğunu gösterdi, kum tercihini çok doğru bulmasam da ciddi potansiyeliyle ihmal edilmemeli.

Bu ikili grubun önünde potansiyelleriyle risk almak için gayet uygundur.

 

Akseki Fırtınası çok üst düzey bir tay değil, Agf oranı da çok abartılı yüksek ama o grup kadar zayıf ki içe sinerek at yazmak mümkün değil, biraz da mecburiyetten tek bırakıyorum.

Rakip arayanlar için Diyarbakır’da hiç gitmeyen Songül Abla Adana’ya dönmesiyle düşünülebilecek ilk isim, daha sonra Yalaz tayıdır diyerek Soylubaysöz. İlk altılı çok geniş değil, o yüzden yeri olanlar bu ikiliyi de ilave edebilir.

 

Belegorsk 1200’de yer tutuşu ve devam ettirmesiyle Adana’nın kısa çiminde fark yaratıyor, genellikle geçtiği rakipler arasında ve en sevdiği şartlarda bir kez daha çok şanslıdır.

Eserhan pedigri ve konformasyon olarak çok beğendiğim bir tay, Sri Pekan/Shareef Dancer çaprazı orta mesafe için çok iyi bir pedigrisi var. İstanbul’daki yarışında bile çok önlerde tutuyordum, o yarışı Proffessor ve Eserhan yazarak çok riskli geçmiştim diye hatırlıyorum. Sanırım sorunundan dolayı çok geri kaldı zaten o yarıştan sonra 150 günlük bir ara verdiğin görüyoruz. Bugün eğer iyi durumdaysa, tam mesafesinde ve çok uygun rakipler arasında mutlaka etkili olacaktır. Mesafenin iyi atları Kaimos ve Fast Khan daha sonra düşünülebilecek isimler.

 

Party Lover biraz gerilemiş gibi görünse de tam mesafesinde ve geçebileceği grupta şansı çok yüksek.  Erken öne düşmek yerine biraz daha saklanarak koşmayı denemesi lazım, bugün  Star Of Melih ve Hattrick muhtmelen tempoyu yükseltecekler, bu şartlarda önde kalırsa kısa sprinti sonlarda sorun yaratabilir. Mümkün olduğunca saklanarak koşması durumunda günün en şanslı atlarında bir tanesi, benim de cazip banko adayım.

Tam sıralamam şablonda.

 

Khor Kalba’nın son yarışını herkes gibi ben de piste bağlıyorum. On yarıştır benzer performans gösteren, istikrarlı bir atın ağır sahada birden canavarlaşmasını form sıçramasına değil piste bağlamak çok daha mantıklı. Dolayısıyla bugün çimin kurumasıyla Scarf, Gloss For Us, Brave Desicion düzeyine geri döneceğini düşünüyorum, o yüzden tek yazmak risklidir.

Speedy Gunner için mesafe az da olsa uzun ama çok uygun grup yakalamış, mutlaka etkili olacaktır ve yarışın bir numaralı ismidir. Özellikle Adana’da çok üst düzey koşabilen Hector, mesafeye iki rakibinden daha yatkın olmasıyla son tercihim.

 

Kapalı kutu ve potansiyelli tayların olduğu, ilk ayağa göre çok daha üst düzey bir Maiden yarış. Bir tay önerip sıralamayı şablona bırakıyorum. Yalaz’ın oğlu Taylarınefendisi Ankara kaba kumundaki tek yarışında bu grubu geçebileceğini sinyallerini verdi, bugün Yüzde 1 çıkıyor, aklınızda bulunsun, günün cazip atları arasında en tehlikeli isimlerden bir tanesi.

Bol şanslar..

 

İlk Altılı

2,7 / 8,1,5 / 2,3,6 / 1,,11,5 / 9,8,5,2 / 5,,4,3,6,2

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 1

2.Ayak: 9,8,5,2

3.Ayak: 5/4,3,6,2

4.Ayak: 3,1,2

5.Ayak: 3,2,8,6,7,11,9

6.Ayak: 4,5,2,10,11