• Adana Yayında

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 2 hafta, 2 gün, 8 saat, 27 dakika, 12 saniye önce

Dilşeker belki de hayatının en uygun grubuna çıkıyor, bugüne kadar kaba kumda bir yarış koşmuş ve başarısız olmuş. Kocaeli’de olan o yarışını formsuz döneme denk gelmesinden dolayı ölçü almıyorum. Pedigri olarak kaba kuma da çok yatkın, ikinci annesi K.Irak 56. Usta, Darbe, Karakaya, Ataberk, Toros Aslanı gibi kaba kumda tamamı Kısa Vade seviyesinde sahip taylar verdi. Babası Özgünhan’da kaba kumda ülkenin sayılı aygırlarından. 800/56 işleriyle bu zayıf grubu geçmelidir. Aksi takdirde en az sekiz at yazmak lazım ki  bence hiç gerek yok, gelmezse beşliye dönmek en mantıklısı.

At yazacaklar için Hayal Perisi ve Sarıbirgül öncelikle düşünülmeli.

 

Kozan Dağı kaba kumda grubun bir numaralı ismi,  Urla Destanı’nın çıkışından biraz çekindiğim için tek bırakamıyorum.

Destan’ın Turbo’dan verdiği, kaba kumda gelişime çok açık pedigriye sahip Urla Destanı’nı da yazarsak bu yarışı büyük ölçüde halletmiş oluruz.

Anteli Arif ağır yapısıyla 1200’de zorlanacaktır diye düşünüyorum, performans olarak da Kozan Dağı’nın gerisinde bir tay. Diğer tayların tamamı vasat.

 

Bıxı ve Deli Emin ikilisi grubun üzerinde performansa sahip olsalar da çok vasat taylar,  o yüzden gelişime açık gördüğünüz at varsa düşünebilirsiniz.

Benim gözüme ilk çarpan Numerous torunu See You Again oldu, ilk yarışında start sorunu yaşamasına rağmen fena koşmadı, gelişen tecrübesiyle bu zayıf grupta da denenmelidir.

Son tercihim Vıctory Gallop kızı Easy Come Easy Go.

 

Atmaca Beyi kariyer olarak grubun bir numaralı atı, Lokomotif ve Katı Semih’in  süratlendireceği yarışta kazanmaya çok yakındır, ikinci tek ya da beşli bankosu arayanlar için önerim Atmaca Beyi.

Yarışın  en tehlikeli ihtimali Lokomotif’in boş kalması ama Katı Semih starttan daha iyi çıktığı için numarayı vermeyecektir diye düşünüyorum, verse bile Lokomotif erken yürütmek zorunda kalacak, yine de at yazanların için ilk seçenek Lokomotif olmalı. Kısa sprintiyle Arım’da Atmaca Beyi’nin kötü koşma ihtimaline karşı bulundurulmalı. Muhtemelen son sezonunu geçiren Tozan tatlı bir sürprizle veda edebilir, çimde gidebilme ihtimaliyle Katı Semih’i son sırada yazıyorum.

 

Mariage ve Legend Of Caria ikilisi performans olarak grubun önündeler,  hafif uzayan mesafeye Mariage’in daha yatkın olduğunu düşünüyorum, dolayısıyla tek arayanlar için ilk seçenek Mariage olmalı.

Bu grupta zaman zaman tuhaf şeyler olabiliyor, kimin kimi hangi şartlarda geçtiğini ben çok çözemiyorum açıkçası, o yüzden son yarışı iyi olan Mınt Copy ve Folly Fox’un torunu The Flamingo’yu da yazıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 1,7

3.Ayak: 2,6,9,7

4.Ayak: 3/2,8,6,1

5.Ayak: 2,1,6,3

6.Ayak: 3,1,6,7,12,14,15,13,8,4,2