• Adana'ya İki Banko

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 hafta, 5 gün, 14 saat, 36 dakika, 40 saniye önce

Yedili Ganyan banko önerim Just Eagle.

 

Mıster Çeko Sam Connectıon’un erkek tayı olmasına rağmen kardeşleri Perhan, Sam Girl ve Perhane’ye oranla beklenen seviyeyi gösteremedi. Ankara performansı beklentilerin çok altında ama Adana sınıfında mutlaka etkili olacağını düşünüyorum, Ankara’dan Adana’ya gelen en zayıf tay bile bir şeyler koşuyor. İki il arasında özellikle ikili İngilizler konusunda ciddi farklar var. Mister Çeko da bir önceki dördüncülüğünde bu grubu geçebileceğinin işaretlerini verdi, kesinlikle ilk at olarak düşünülmeli.

Beklediğim yarışı koşmaması durumunda grubun istikrarlı ve yeterli performansa sahip kısrakları Prenses Torun, Elifcan ve Cairo üçlüsüne ek olarak gelişime açık pedigrisiyle Topçu Oğuzhan dörtlüsü ayırt edilmemeli.

 

Bugün iki bankom var biri Domaniç diğeri de Atiktay. Domaniç Halid’in mesafeye çok yatkın, iyi anneden verdiği bir tay. Ankara’da kazandığı 1400’de Ağakafaslı, İlgar Tay gibi atları geçerken potansiyelini göstermişti. Adana’daki son yarışını kaybetmesine çok şaşırdım, Bela Miya, Berksoyhan  gibi atlara geçilmesini normal bulmuyorum.  Çok iyi yerlerde gidemedi, biraz sertlik yaptı ve tam gücünü koşmadı.

Bugün aşağı yukarı aynı rakipler var ve en önemli avantajı mesafe olacak, 1700’e çıkan mesafede, bu kadar uygun gruba kaybetmemeli.

Berksoyhan’ın da mesafeye yatkın bir görüntüsü var ama Domaniç’in potansiyel anlamında bir adım önde olduğunu düşünüyorum.

 

Autumn Pearl ve Ofsayt ikilisinin kaçmaya çalışacakları ve muhtemelen yüksek tempoda başlayacak bir yarış olacak. Autumn Pearl Ketme faktörüyle çok ısrarlı olacak ve mutlaka tempoyu yükseltecek. Ofsayt yakın bekleyerek de etkili olabildiği için iki gitmeyi kabul edecektir.

Ofsayt gününde olduğu zaman bu mesafelerde çok kabiliyetli bir kısrak, Autumn Pearl’ın dibinde düzlük başı yürüterek gruba dayanabilir. İlk şansı Ofsayt’a veriyorum.

Ofsayt gelmezse yarış çok karışık, üç yaşlılar Destino , Hız Delisi ve Legend Of Caria başta olmak üzere biraz geri gitse de uygun gruba çıkan Party Lover , iyi başlayabilirse Tango Winner ve çok boş kalırsa anormal dayanan Autumn Pearl sıralaması mümkün olduğunca elenmemelidir.

 

Atiktay Kırkpınarla beraber sahanın en inatçı arap atlarından bir tanesi. Teke tek yakaladığı zaman rakibi kim olursa olsun dayanıyor, Gümbürgübür’ü bile bu şekilde yakalayıp geçmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yani bir yarışta Atiktay favoriyse ve onu geçmek istiyorsanız Atiktay’ın düzlüğe kesinlikle önde çıkmaması lazım. Aksi takdirde bütün sorunlarına ve eski gücünde olmamasına rağmen dayanıyor.

Bugün Kaçar Fevzi ve Tunahanbey gibi çok hantal iki rakibi var, bu atların isteseler bile erken yürütebilecek kabiliyetleri yok. Bünyan, Akoğuz ve Singapore Prensi üçlüsü de tamamen bekleme atları. Hiç kimsenin, olası bir ikincilik kaybı ihtimaline karşı erken yürüteceğini sanmıyorum, uzun süre yarış Atiktay’ın önde olduğu, yavaş bir tempoda sürecek. Bu şartlarda Atiktay’ı yıkmak çok mantıklı değil, kaybederse de yapacak bir şey yok.

 

Luxor’un oğlu Demirbüken son yarışında erken yürütmesine rağmen bu grup için gayet iyi bir yarış koştu. Bugün mesafe uzamış ama Akın’ın kontrollü binecektir, gelişen tecrübesiyle şansı çok yüksek, misli oyunlar için tek yazılabilir.

Berlın ve ilk yarışında dışa sapan, son yarışında da kapanan Speedy Gunner’ın kardeşi Baba Hamit yazılırsa kapalı görülebilir.

 

Son ayak allahlık bir yarış, yerimiz var, çok at yazabiliriz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,9,7,5,3

2.Ayak: 1

3.Ayak: 3,2,9,4,5,6,7

4.Ayak: 2

5.Ayak: 3,,1,2

6.Ayak: 5,2,3,4,6,7,8,14,9,12,13,1


Cengiz Gürbüz