• Alternatif Plase Tekler..

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 hafta, 1 gün, 22 saat, 39 dakika, 59 saniye önce

Eas yarış koştukça ve mesafeyi buldukça gelişecek bir pedigriye sahip, ikililiğinde maksimumunu gösterecek bir tay değil, yine de son yarışı bu zayıf grup için fazlasıyla yeterli, gelişen tecrübesiyle kazanmaya çok yakın görünüyor. Tek olarak düşünülebilir.

Dr. Fong’un oğlu Wasahof at yazılacaksa öncelikle düşünülmeli, Sam Connectıon’un tayı Mister Çeko gelişime açık yapısı ve grubun uygunluğuyla etkili olabilir, çok üst düzey bir tay olmasa da Mali faktörüyle ikililiğinde Maiden’dan çıkma şansı olan Socrates son şans verdiğim tay.

 

Irkım son yarışlarıyla tartışmasız olarak grubun ötesine geçti, 60 kiol olsa da gerçek rakipleriyle arasında maksimum üç kilo var, dolayısıyla kilo dezavantajı da söz konusu değil. Karaeserle dört yüz metre lüt yapan hali bugün sahada olacaksa kolay kazanır.

Dişi yarışına ve bu grubun dengesizliğine güvenmeyenler için kalitesiyle Kumsal öncelikle yazılmalı. Daha sonra Dulocan, Becene Gülü, Severim ve Aynurum  dörtlüsü yazılabilir.

 

Part Lıon ve Clıff Surfer ilk yarış performansı ve pedigri kalitesi olarak grubun oldukça önündeler. Part Lıon kumda hiç gitmedi, yarışı kesinlikle ölçü değildir.  Tekrar çime dönemsi ve gurun uygunluğuyla ilk altılının kesinlikle banko adaylarından bir tanesi.

Clıff Surfer pedigri potansiyeli yüksek bir tay, Part Lıon karşısında gelişen tecrübesiyle daha etkili olabilir.

Ters at arayanlar için önerim Vıctory Gallop’un Serram kızından verdiği süratli tay Lilyantus.

 

Vıolın’ın gruptan farklı seviyesiyle kaybetmesi ciddi sürprizdir. Sıralı için önerim kesinlikle Kupalım.

 

Mıss Eleni kısa çimde grubun en iyi atı ( Star Of Melih’in eski durumunda olmamasıyla ), tam mesafesinde ve grubunda bir kez daha kazanmaya yakındır. Zayıf bir program olduğu için risk almaya gerek görmüyorum, neticede kazansa bile bu grubun yarışları her zaman yakın bitiyor.

Nurko Ankara’da kalitesini buldu ve istikrar yakaladı, kesinlikle etkili olacaktır. Favori çıktığı son yarışında İ Saw The Sun’a temkinli yaklaşılması gerektiğini söylemiştim, ağır favori çıkmasının başlıca sebebi jokeyi ve 2-2 şeklinde totosuydu, nitekim gücünün de altında koşarak etkisiz kaldı. Bugün tekrar plase konumunda, grup iyi koştuğu zaman geçebileceği düzeyde, mesafenin kısalması da olumlu, iyi bir yarış koşabilir. Üç yaşlı İngilizler özellikle orta mesafed eyarışları domine ettiler, Ildır Beyi’ de fena bir tay değil, bu grupta etkili olmasına şaşırmamak lazım, son olarak boş kalacak olmasıyla Star Of Melih ve gücünü koşması ihtimaline karşı Enricom ikilisini yazıyorum.

 

Storm Girl Çanakkale Zaferi’nin birebir tekrarı niteliğindeki Hatay Koşusu’nda da ağır favoridir. Ağapersen ve Özyel ikilisinin süratlendireceği mücadelede, ciddi iki rakibi Saadın Gücü ve Denizim ikilisini önüne alıp çok kaçırmadan takip ederek geçmeye çalışacak, bir kez daha kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, ikinci altılının banko adaylarından bir tanesidir.

Mesafenin uzamasıyla Denizim’in bir adım önüne çıkan Saadın Gücü Storm Girl için en ciddi tehdittir, yeri olanlar Saadın Gücü’nün de yazılmasıyla riski minimuma indirmiş olur.

Diğer taylar arasında bu üçlü düzeyine sıçrayabilecek bir tay göremiyorum, ikili İngilizlerde olduğu gibi üçlü araplardada baş tay çıkarma sorunu var, pek çok baş altı at olmasına rağmen lider bir tay maalesef çıkmadı, buna Storm Girl de dahildir.

1.Ayak: 1/5,3,4

2.Ayak: 4/9,3,2,8,10

3.Ayak: 4/1,,10

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2,3,7,9,4,5

6.Ayak: 13/11

 

Yılmabaşar’ın rövanşı almaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, Enderefe’nin de yazılmasıyla yarış kağıt üzerinde kapalıdır.

 

Ankaralı ve Speedy Gunner ikilisi kısa çim kalitesi olarak grubun önündeler, sezon başından bu yana Ankaralı daha başarılı gibi görünse de tam mesafesine çıkan ve gelişim gösteren Speedy Gunner da ihmal edilmemeli.

Halis’in bindiği Kıng Crown Yonaguska olmasına rağmen kısrak sülalesinin etkisiyle çimi de koşabilir, Vallemeldee’nin tayları her iki pistte de gidebiliyorlar, ama çok iyi atlara denk gelmiş, çimi koşsa bile işi çok kolay değil.

Yarışın geri kalan atlarından yalnızca Peri Beyi çok boş kalırsa ve rakipleri eksilirse şanslı olabilir, çok geniş oynayanların alternatif olarak düşünülebileceği tek tay Peri Beyi.

 

Ebitda Lion Heart/Free Trade çaprazı, müthiş süratli ve kaliteli bir pedigriye sahip, son yarışıyla beraber zamanla gelişeceğini gösterdi, bugün çok uygun gruba çıkıyor, günün cazip banko adayları arasında en öne çıkan ismidir.

Kortay’ın yavrusu Fleta kumu çok sevmedi, bir önceki çim yarışı gayet yeterli, iyi yer tutabilen yapısıyla mutlaka etkili olacaktır. İki tayla geçerek  günün en ciddi riskini burada alıyorum.

Fleta’nın Halis’in bindiği Sefir Bey’i gelişen tecrübesiyle bu sefer geçeceğini  düşünüyorum, Graystorm’un kardeşi Grayempire ilk yarışında çok acemi bir görüntü verdi, mutlaka gelişecektir ama bir yarıştan fazlasına ihtiyacın var gibi, Capilano beğendiğim bir tay, uzun süre Maiden kalmayacağını düşünüyorum fakat bugün ikinci yarışı olduğunu düşünürsek biraz sert rakipleri var, iyi koşabilir ama kazanma ihtimali bana çok gerçekçi gelmedi.

 

Touch The Wolf tartışmasız olarak grubun en iyi atı, gücünü koşarsa kazanır fakat tam forma girmişken ara vermesiyle küçük sorun geçirdiğini düşünebiliriz , o yüzden temkinli olmakta fayda var.

Gördüğü yarışlarla düzelen ve tam mesafesinde uygun gruba çıkan Naifcan, çok iyi yer tutabilen yapısıyla 1200’de fark yaratan Belegorsk ve yarış hayatına geç  başlamasına rağmen son yarışıyla müthiş potansiyele sahip olduğunu gösteren Norolim sıralamasıyla yarış büyük ölçüde kapalıdır.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3,7,9,4,5

2.Ayak: 13/11

3.Ayak: 6/1

4.Ayak: 2,4/6

5.Ayak: 2/6

6.Ayak: 4,3,5,12

 

Yedili Ganyan

2 / 2,3,7,9,4,5 / 13,11 / 6,1 / 2,4,,6 / 2,6 / 4,3,5,12

 
Altın Oyun..