• Ankara 1,2..

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 2 hafta, 4 gün, 10 saat, 12 dakika, 6 saniye önce

İlk altılı gidişatın belirleyici olacağı bir yarışla başlıyor.Seldanınoğlu, Çalık, Bürebey, Atiktay en kötü bir-iki şeklinde yarış koşan atlar. Bunlardan en ısrarlı ve çabuk olanı Seldanınoğlu… Atiktay’ın çabukluk yapamamasıyla bir şekilde temposunu kabul ettirecektir diye düşünüyorum, bu şartlarda Atiktay ve Bürebey ikilisinin şansları azalıyor, Bürebey bekleyerek de gelebilen bir at ama durumu çok iyi değil, İzmir’den kötü bir yarışla buraya geliyor. Atiktay’ın zaten kaçmadığı zaman şansı sıfır. Bu dörtlüden, boş kalması ihtimaline karşı Seldanınoğlu ve yakın bekleyerek de çok etkili olabilen Çalık ikilisini yazıyorum ama bekleyenler hem daha üst sınıf ismler hem de gidişat olarak avantajlılar, dolayısıyla öncelik bekleyenlere verilmeli.  Koralay ve Kaçın Geliyor ikilisi gerçek güçlerini koşmaları durumunda bir adım öndeler. Form tutan Akgiray, biraz geri gitse de kalitesiyle Yükselim ve Daştanbey ikilisi daha sonra yazılabilecek isimler. Az atla geçmek isteyenlere minimum üç at önerebilirim, Koralay-Kaçın Geliyor ve Akgiray.

Ulan Bator ilk yarış performansı ve eşgaliyle Luxor’un yetenekli erkek taylarından biri olduğunu gösterdi, çoğunluğunu zayıf ve tecrübesiz isimlerin oluşturduğu grupta, Akyıldırım’ın da bir adım önünde olduğunu düşünüyorum ve tek yazıyorum.

The Daughter Son elbette yarışın ağır favorisi, ama bomboş kalacak bir Jano Grande var, mesafe de kısalıp lehine dönmüş, The Daughter Sun’ın yanında biraz kulak tırmalasa da zayıf programda bir deneme yapılabilir.

1.Ayak

Zor bir yarışla altılı başlıyor, Good Hearted ve İzbatur ikilisinin iyi durumda olduklarına emin olsam iki at yazıp bırakabilirim ama birinin ilerleyen yaşı ve istikrarsız performansı diğerinin de arasından dolayı risk almak tehlikeli gibi görünüyor. Gazelle Eyes, Gözüm Kaldı ve rakiplerinin eksik koşma ihtimaline karşı yarış gören So Help Me Good yazıp ikinci altılıya yeterli görüyorum.

İlk altılıda düşen kilosuyla gücünü koşması ihtimaline karşı Yedi Bela ve herkes kötü koşarsa şanslı olabilece Treasure Hunt ilisini de yazıyorum.

2.Ayak

Kalantor ve Demircenk ikilisinden hangisi boş kalabilirse yarışın favorisi o olacak, bu ikili için grup çok uygun, biri diğerinin kaçmasına müsaade ederse kaçan atın şansı çok yüksek. Ben Kalantor’un kaçacağını Demircenk’in de yakın bekleme yapacağını düşünüyorum, ikisi de yazılmalıdır.Bu ikilinin birbirini kollamayıp süratlendirmeleri durmunda Özreis çok şanslı olacak. Nerden çıkacağı hiç belli olamayan Coşanmeriç ‘de yazıp ikinci altıı çok şişeceği için bırakıyorum.

İlk altılıda yerim var, yükselen formlarıyla mesafelerine çıkan Ormancı Dayı – Berraksu ikilisini de ilave ettim.

3.Ayak

Denizim grup oldukça uygun, kazanmaya çok yakındır.

4.Ayak

My Soul pedigri, yarış performansı ve eşgal olarak grubun bir adım önünde, iyi de yer tutabiliyor, şansı çok fazla. Nicomedia’nın torunu My Again’in ilk yarışı bu grup için yeterli, o da kesinlikle ihmal edilmemeli.

Berraksu’nun tayı Scarlet Falcon çime çıkınca beklediğim gibi biraz kıpırdadı, son üç yüze kadar yarışın içinde kalmasıyla zamanla kısa çimde gelişebileceğini gösterdi, bugün mesafe biraz daha kısalıp grup uygunlaşmış durumda, gelişen tecrübesiyle daha iyi bir yarış koşabilir. Son oalrak ilk yarışı fena olmayan Kortay’ın kızı Fleta yazıyorum.

5.Ayak

Bu grup bu sezonki Ankara’nın en sinir bozucu grubu, ne elle tutulur bir sürpriz at çıkarabilmek ne de bir ata güvenip oyun kurabilmek mümkün. Umarım bu atlar bir an önce başka şehirlere ya da gruplara dağılır.

Uygun kilosuyla mesafesine çıkan Çağlarkan, sopa kamçı kaçacak Egebeyi, kilosuna rağmen Tommiks ve zaman zaman Tommikse takılabilen uyun kilolu Baba Menduh-Ağazamanı ikilisini yazıp yeterli olmasını umuyorum.

6.Ayak

Grand Sprıng çok uygun bir gruba çıkıyor, istikrarlı bir kısrak, mesafe de kısalıp bir tık daha iyi koşabileceği hale gelmiş, ideal bir yedili plase bankosudur.

Mesafesine ve uygun gruba çıkan kabiliyetli kısrak Bengun kesinlikle ihmal edilmemeli. Aradan biraz iyi durumda dönecekse Mürüvvet de iyi bir yarış koşacaktır, günün şansı en yüksek cazip atlarından bir tanesi.

Bu üçlünün risk alma açısından  geyet uygun olduğunu düşünüyorum, Brave Apte için mesafe biraz kısa gibi görünüyor, Fancy Ball geri gitmiş durumda, kalan atlar arasında çok üst düzey bir isim yok.

Çok geniş oynayanlar Kız Ayşe yazabilir, şablon çok şişeceği için ben eledim.


Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1,4,7 / 3,6,5,9

2.Ayak: 5

3.Ayak: 1,2

4.Ayak: 3,2,1,4,6,5,8

5.Ayak: 8,6,2,3 / 4,7

6.Ayak: 3

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 3,2,1,4,6

2.Ayak: 8,6,2,3

3.Ayak: 3

4.Ayak: 4,3,5,7

5.Ayak: 2,4,1,6,3

6.Ayak: 3,6,5


Yedili Plase

1 / 2,3 / 8,2 / 3 / 4,3 / 1,2,4 / 3


Altın Oyun..