• Ankara 1,2..

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 hafta, 4 gün, 13 saat, 23 dakika, 7 saniye önce

Alişirin Oğlu’nu 1600’e çıkan mesafede Bordalı’nın bir adım önüne koyuyorum, Akarçay aradan en iyi koştuğu mesafede dönmesine rağmen yarışı çok hoşuma gitmedi,  Egebeyi boş kalacak olsa da grup sert gibi görünüyor, bu şartlarda ilk altılıya Alişirin Oğlu bankoyla başlamaya karar verdim, ağır sahada da sorun yaşamayacağını düşünüyorum.

 

En çok zorlandığım yarış altılının ilk ayağı oldu. İ Saw The Sun da tek çıkmak için şekil olarak gerekli her şey var, son yarışı 2-2, üzerinde Ahmet Çelik var, Empıre Sun ağır kilo, Zus’un son yarışı bozuk vs. yani kağıt üzerinde her şey uygun. Yalnız şöyle bir sorun var ki İ Saw The Sun’ın grubu domine edebilecek bir yarışı yok, Meram’a karşı bile zaman zaman ciddi şekilde zorlanıp kaybedebiliyor, yani performanstan ziyade biraz jokey ve istikrar favorisi, böyle atlardan her zaman çekinmişimdir, tek yazmak da yıkmak da ayrı bir dert.

Zeus, Empire Sun ve pistin yumuşamasıyla bir tık daha şanslı olabilecek Royal Winner üçlüsünü yazarak ilk ayağı dört atla geçiyorum.

Kopenhag aralardan iyi dönebilen bir at ama abartılı derecede eksik işleri var, çok geniş oynayanlar düşünülebilir, bana sığmadı.

 

Bushranger’ın sprinter oğlu Serseri’den bu kadar kısalan mesafede çok iyi bir yarış bekliyorum, 1200 ve altı mesafelerde Serseri ülkenin en iyi üç atından bir tanesi, ağır sahayı yadırgamadığı takdirde, önde gideceklerin dibine yatarak çok etkili olacaktır, cazip banko arayanlar için önerim Serseri.

Dayım Benim de kısa çimde çok kabiliyetli bir at, mesafenin kısalması onun da çok lehine, pisti yadırgamaması durumunda mutlaka etkili olacak.

Pistin yumuşamasıyla tam mesafesine çıkan Mıster Strong hiç beklemediği bir yarışta bence çok iddialı hale geldi, son olarak ağır sahayı seveceğini düşündüğüm Nıght Shıft torunu Dedemşah yazıyorum.

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 8,2,5,3,6

3.Ayak: 4,6,2,8

4.Ayak: 5,4,9,6,10

5.Ayak: 5,4,1,3

6.Ayak: 7/6,3,2

 

Kuru çim koşulları olsaydı Sinyor Şamil’i tek yazacaktım, 1600’e çıkan mesafede rakipsiz kaldığını düşünüyorum, ama ağır çimde sık sık gördüğümüz üzere abuk subuk sonuçlar çıkabiliyor, gelişime açık pedigrisiyle Cross Fıre, ağır sahaya seveceğini düşündüğüm Barnato torunu Işılay ve tamamen ağır saha faktörüyle Ontuğ ,Sinyor Şamil’e rakip tuttuğum taylar.

 

2800’e çıkan ağır sahada Graystorm’a tek yazacak kadar güvenmiyorum. Abbas Yolcu, Cooger, Vıctorys Ours  ve boş kalması durumunda süper form yakalayan Stallion Falcon sıralamam.

 

Çimi kum kadar sevmese de iyice ağırlaşıp lehine dönen sahada, bozuk start çıkışından ötürü uzaması lehine olan mesafede ve uygun grupta Demirciefe artık bir zahmet kazanmalıdır.

 

Son iki yarışıyla düzelmeye başlayan Tektabanca ve inanılmaz sahtekar yapısına rağmen grubun çok uygun olmasıyla Foterli ikilisi öncelikle düşünülmeli, yeri olanlar için önerim çok at yazılması, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,4,1,3

2.Ayak: 7/6,3,2

3.Ayak: 7,2,10,6

4.Ayak: 3,1,7,6,2

5.Ayak: 4

6.Ayak: 9,5,11,12,4,8,6,10