• Ankara 1,2..

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 3 hafta, 21 saat, 57 saniye önce

 

Lider Ege kısa çime çok beğendiğim bir at, bugün tam mesafesinde yaşlı atlara karşı ilk mücadelesini verecek. Ankara’da üç yaşlıların büyüklerine karşı genel olarak üstünlük kurduklarını biliyoruz, Thassos’un ve Mark Holmes’ün yakın zamanda yaptıkları yarışlar ortada. Genel olarak da üçlülerin bariz  bir üstünlüğü var, İmpulsive bile Perfect Warrior’u ezdi geçti, tek istisnası geçen haftaki Sürat Yarışı’ydı. Onda da ne olduğunu anlamadan yarış bitti ve Sun Of A Legend ve Dayım Benim kötü koşmadılar.

Bugün Lider Ege’nin bir başka avantajı da start yeri ve kilosu olacak, en iç startı çekmiş, zaten çok iyi makine çıkışı var ve başlar başlamaz en kötü üç gidecektir. En ciddi rakibi Lady Krakow’a karşı yedi buçuk kiloluk ciddi bir avantajı var.

Bütün bu veriler ışığında, Lider Ege’nin düzlük başında yürütüp Big Father’dan liderliği alarak direnmesini bekliyorum. ( Ganyan 4.25, Agf 11 )

 

 

Nergisbey’in Egebeyi’ni bozacak olmasıyla yarış iyice gıcık bir hal almış, ben zaten genelde Tommiks, Babamenduh falan gördüğüm zaman sorgulamadan çok at yazıyorum, yine öyle yapacağım. ( Ganyan 4.45, Agf 14 )



Bordonaro’yu ben de ilk at olarak tutuyorum ama tek yazacak kadar güvenemedim,  Badarbunga çok yetenekli bir tay, büyüklerle mücadelesinde şans vermek gerektiğini düşünüyorum, üstelik Bordonaro sınır mesafesinde ve zaman zaman atlamakta zorlandığı Duquan’la beraber koşacak. Öncelik Bordonaro – Badarburnga ikilisinde.

Daha sonra boş kalma ihtimali olan Duquan ve son yarışıyla kalitesini yakalayan Fratelli ikilisini yazıp bırakıyorum. ( Ganyan 2.15, Agf 15 )

 

Gürsoyhan’ı daha çok tutuyorum ama Triton’da yazacağım. İlla tek yazılacaksa tercihim Gürsoyhan. ( Ganyan 1.70, Agf 38 )

 

Tamer Reis’in kumda koştuğu yarış, Demirciefe’nin kaba kum performanslarıyla birlikte grubun üzerinde. Demirciefe’nin start sorununu hesaba katarsak Tamer Reis’in çok önde olduğunu söyleyebiliriz. İkinci tek arayanlara önerim Tamer Reis. Demirciefe’nin starttan çıkma riskini göze almak istemeyenler onu da mutlak yazmalıdır. Yani ufaltmak isteyenler ya Tamer Reis bankosunu ya da ikisi birlikte düşünülebilir.

Daha geniş oyanayanlar için Azadağa ve beğendiğim aygırlardan Baykan.1’in iyi galop yapan oğlu Osman Dede’yi yazabilirler. ( Ganyan 2.00, Agf 21 )


Thassos elbette çok şanslı. Doğu’dan gelen Osmaniye Çocuğu parlak bi pedigriya sahip, ikinci annesi Star Of Dance Helin, Malibu Star gibi atları üretebilmiş bir anne. Osmaniye Çocuğu’da geç başladığı yarış hayatına hemen farkını ortaya koydu,  kaba kumda ciddi uyum sorununa rağmen gösterdiği potansiyel tatminkar, çimde başka bir kimliğe bürünebilir.

Daha sonra Bond Girl, Kız Ayşe, Deraş, Kumcamet, Monavento sıralaması yazılabilir. ( Ganyan 3.20, Agf 22 )

 

Bol şanslar..

 

 

 

1.Ayak: 5

 

2.Ayak: 5,2,9,1,10,7,8,3,6

 

3.Ayak: 1,11,2,5

 

4.Ayak: 1,6

 

5.Ayak: 7/3,,1,6

 

6.Ayak: 3,7,10,5,2,8,6