• Ankara 1,2..

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 gün, 14 saat, 12 dakika, 59 saniye önce


Not:İkinci altılı 13:15 gibi eklenecek.


Dünkü İstanbul altılısı için gerçekten çok üzüldüm. Çok kolay bulabileceğim bir oyunu ikinci ayak Vıctory Rıver eklemesiyle maalesef kaybettim. Black Kıng’i tek bırakmış olsam son ayağa en az üç at daha yazabilirdim ve bunların içinde kesinlikle Bekmez de olurdu ama kısmet değilmiş diyelim, ufak dokunuşların pahalıya patladığı bilmem kaçıncı oyun oldu. Klasik bir avuntu olacak ama şans gerçekten hiç yanımda değil. Ha son ayağa yine üç at daha  yazabilirdim ama oyun 160 civarı bir paraya çıkardı ki zaten 100 liranın üzerine çıktığı zaman rahatsız oluyorum, zaman zaman bana pahalıya patlasa da bu şekilde gitmeye devam edeceğim.

 

The Last Legend bu gruptan oldukça üstün bir kumaşa sahip, kaba kumu çim kadar koşmasa da çok yadırgamayacağını düşünüyorum, çok şanslıdır ve güvenenler için ilk altılının cazip banko adaylarından bir tanesi.

Mesafesine çıkan istikrarlı Kıng Crown ve Lıon Heart/Unfuwain çaprazı kaba kum anlamında dikkat çeken pedigrisiyle Faırly Border daha sonra düşünülebilecek isimler.

 

Caracas gördüğü yarışla beraber  tam mesafesinde bu grubu geçmelidir. Çok güvenmesem de rakip olarak içime sinen bir tay yok. Son yüzde kaybettiği Ocean Goddes’a karşı bu kez direnmeye daha yakın olduğunu düşünüyorum.

 

Carpe Koi çime çıkınca kumaşını gösterdi, bu grupta da çok şanslıdır. Cross Fire sert rakip, kesinlikle ihmal edilmemeli.

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 1/5,6

2.Ayak: 1

3.Ayak: 6,2

4.Ayak: 10,6,5,7,1,3,4,8

5.Ayak: 8/1,2,3,5,6,7

6.Ayak: 11,16,,8

 

 

İlk ayak her zamanki gibi zor bir yarışla başlıyor.  Çok küçük oynanıyorsa ya da zor yarışı kolaylaştırıp alternatif şablonlar hedefleniyorsa risk alınmalı. Onun dışında gerçekçi oyunların çok at yazması gereken bir yarış.

Babamenduh’un son yarışı çok iyiydi, yer tutuşu kolaylığı, temposuyla başka bir at olmuş gibiydi. Bugün de benzer grupta koşacak ve kilosu da çok müsait, banko çıkarmak isteyenler Babamenduh’u tercih edebilir.


Gürsu
’nun ilk yarışı için çok bir şey söylemeye gerek yok, zayıf rakiplere denk gelse de ciddi bir potansiyel ortaya koydu. Bugün de çok şanslı olduğunu düşünüyorum ama aynı geçen haftaki Lüxemburg örneğinde olduğu gibi Şart-1 kazanıp tecrübeli rakiplerin yanına gelen atların hemen üstüne atlamak bazen yanıltıcı olabiliyor. Turbo taylarının da erken gelişen özellikleriyle ilk yarışlarında ciddi fark yarattıklarını biliyoruz, o yüzden ben Gürsu’nun ne yapacağı konusunda çok iddialı bir şey söyleyemiyorum, geçilirse de uzak kazanırsa da şaşırmayacağım.

Rakipleri aşağı yukarı benzer seviyeye sahip isimler, Koşanağa geride kalmış, onu unutmayalım. ÇifteKavrulmuş’un da son yarışı iyiydi, bugün boş kalma imkanı var ve daha iyisini yapabilir,  tam sıralamam şablonda.


Son zamanlarda kaba kumun en kaliteli yarışlarından birini izleyeceğiz. Hem kalabalık hem iyi atlar var, çok zevkli bir yarış olacak.

 

Mıster Strong kısa mesafe kaba kum kalitesi çok yüksek bir at. Sezon şartlarından dolayı sentetik, çim, uzun koşmak zorunda kaldı ve bugün gerçek pistine ve mesafesine dönüyor. Kısa kumda Good Curry’i zorlayabilen tek at olduğu unutulmamalı ki bana göre bu grubun en parlak performansıydı.

Daha sonra Kinowa ve Hot Chocolate düşünülebilir.

Cooger’ı kalitesinden değil bozuk formundan dolayı eledim.

Tabela kombine oynayacaklar için Mıster Strong ve Hot Chocolate ikilisinin mutlaka tabela yapacağını düşünüyorum. Kınowa çok şanslı ama Ankara’daki son yarışı kötüydü, o yüzden biraz kapalı kutu hali var, onun yerine Badarbunga tercih edilebilir, ya da ikisini yazıp arkasına yüklenmek gayet mantıklı.

 

Mıster Tıcker, Pınk Gold ikilisini mümkün olduğunca ayırmamak lazım.

 

Banko tercihimi Touch The Wolf’dan yana kullanıyorum. Tayın müthiş bir sprint kabiliyeti var ve özellikle son yarışını çok klas kazandı.  Bugün çim kadar olmasa da gayet iyi koşabildiği kumda, sertleşen rakiplere rağmen bir kez daha kazanmasını bekliyorum.

Rakip elbette boş kalacak olan İlkaan ama özellikle son üç yarışında İlkaan’da bir geriye gidiş var, eski temposu ve koşma hevesi yok. Touch The Wolf la ikisinin son durumlarını göz önüne alırsak Touch hem potansiyel hem de form durumu anlamında öne çıkıyor. Yıldızhan Star’ı uzun koşa koşa bitirdiler, bugün mesafesine çıkıyor, mutlaka iyi bir yarış koşacaktır ama onu da Touch The Wolf karşısında elenebilir buluyorum.

 

Opstınate, Amberim ikilisi müthiş formdalar, özellikle Opstinate son yarışında taylık döneminin bile ötesindeydi, sevdiği şartlarda bir kez daha çok şanslı.

Kaba kumda mutlaka eksileceğini düşünsem de kalitesiyle Lucky Moment, yaşlı atların çoğunu geçeceğini düşündüğüm Flyıng Bırd ve yine kalitesiyle Chachkova daha sonra düşünülebilecek isimler.

 

Bol şanslar..

 

 

 

1.Ayak: 10,6,5,7,1,3,4,8

2.Ayak: 8,1,2,3,5,6,7

3.Ayak: 11,16,8

4.Ayak: 3,4

5.Ayak: 7

6.Ayak: 7,1,6,10,3