• Ankara 2

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 9 saat, 34 dakika, 8 saniye önce

Silah’ın inişli çıkışlı performansı yarışı zorlaştırıyor. Grubun diğer atları sürekli birbirini geçebilen isimler. Hasoğlu’nu ihmal etmeyelim, ağır kilolu, geride kalabilir. Sıralamam şablonda. Çoklayıp Silah gelirse üzüleceğim ama Ankara performansına güvenemiyorum.

 

Alaram’ın kaçacağı Fordta Tek ve Baba İhsan’ın yakın bekleyeceği, artık ezberlediğimiz bir grup. Daştanbey, Embir Han’ı geçerkenki gibi düzgün yer tutabilirse yarışın bir numaralı ismi. Baba İhsan tam mesafesine çıkıyor, Ankara performansı da gayet iyi. Eyvah Uzun Mehmet için de Baba İhsan hakkında söylediklerimin tam tersi geçerli. Ankara’da Baba İhsan, Kocaeli’nde Eyvah Uzun Mehmet geçiyor ama çok formda, ihmal edilmemli. Müthiş form yakalayan Babamenduh son tercihim.

Alaram’ı 1200’de boş kalacağı zaman genelde elemiyorum ama hem bozuk durumda olması hem sert rakiplerin varlığıyla bugün elemeyi tercih ediyorum.

 

Bitik Arapların mücadelesinde Barcelona yarışın tartışmasız favorisi. Borbore kaçacak muhtemelen, Borbore’nin varlığı zaten eski direncinde olmayan Karaeser için dezavantaj olacak. Bu şartlarda Barcelona eğer iyi bir start çıkışı yaparsa kazanmaya çok çok yakındır, iki tekle oynayacaklar için önerim Barcelona.

Barcelona’nın zaman zaman yaşadığı start problemi ve verdiği aradan sonra kazanıp akabinde tabelaya girmemesiyle Sarpbey’i sigorta olarak yazmaya karar verdim. Bu sezon bir türlü kazanamasa da Yükselim, Daştanbey gibi atların yanında hiç ezilmedi, bugün grup ve gidişat çok uygun, hele ki Barcelona eksik kalırsa sezon başından beri kazanma ihtimalinin en yüksek olduğu yarışı koşacak. Yeri olanların yazmasında fayda var.

 

Muhtemelen çok yakın bitecek bir yarış. Demirçocuk son yarışını kazanırken ciddi bir potansiyel gösterdi ve sert kaçarak kazandı. Bugün Bilbilan olmasına rağmen yine kaçmayı deneyeceğini düşünüyorum. Bu senaryoda Bilbilan yarıştan düşecek, bekleyerek kazanma şansı hiç yok.

Favorim Şahingöz. Kilosuna rağmen grubun bir tık üstünde koşuyor, ilk şans onda.  Berrak hala gelişim içinde ve son kum yarışları da gayet yeterli, yarış da çok lehine gelişecek, mutlaka yazılmalı.

Daha sonra beklemeyi tercih ederse Asaletli’de işin içinde olacaktır. Mesafenin uzamasıyla Burukmert ve Sadettin boş bırakırsa son yarışında ciddi potansiyeli gösteren, sağlam pedigrili Demirçocuk sıralaması ayrımsız yazılmalı.

 

Bankom Zümrüthan olacak. Dün de bu tarz bir potansiyel öngörüsüyle, biraz da mecburen İmpassable Girl’ü tek yazmıştık ve maalesef hayal kırıklığı oldu, tecrübesi yetmedi ama bugün Zümrüthan riskini de almamız gerektiğini düşünüyorum. İlk ayak Silah’a güvenemedim, Barcelona’nın oraya iki at yazıyorum zaten onu tek yazmamın çok anlamı yok, şablon çok şişecek. O yüzden Zümrüthan’ı tercih ediyorum.

Hatırlarsanız ilk yarışında da çok tutuyordum Zümrüthan’ı, starttan  hafif tereddütlü çıkmasına rağmen eşgali ve genel performansıyla şahane bir görüntü ortaya koydu. Kazanan atı zaten elinden kaçırmıştı ve iyi bir taydı, dolayısıyla ona çaresiz kaldı ama ben yarışını çok beğendim.

Mali kelepir kısraklardan bile iyi taylar verebiliyor, özellikle ikili dönemlerinde. Mae West gibi bu kıymetli Bebecik kızından verdiği erkek yavru Zümrüthan kısa çimde ciddi bir potansiyel taşıyor. Gelişen tecrübesiyle bu sefer daha iyi başlayıp ve çok sert olmayan grubu geçmeye çok yakın oldupunu düşünüyorum. Risk almaya değer.

Başka banko tercih edenler Barbel’i mutlaka yazmalı.

 

Son ayak Mıss Wolf’un kaçacağı zor bir yarış. Ebru Queen için hem 200 metre uzayan mesafe hem de önde sert kaçacak bir atın olması ciddi dezavantajlar, kaybetme ihtimali çok yüksek. Yarışta öyle geride kalmış potansiyelli bir kısrak da göremedim, son ayak mecburen parayla bulunması gereken bir yarış. Mıss Wolf kesin yazılmalı, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,2,4,3,7,9,6,8

2.Ayak: 2,7,3,10

3.Ayak: 4/8

4.Ayak: 2,8,5,1,9

5.Ayak: 8

6.Ayak: 6,5,2,3,4,8,11,9