• Ankara 2

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 2 hafta, 5 gün, 22 saat, 24 dakika, 45 saniye önce

Uzun bir süredir, çeşitli sebeplerden dolayı Altın Oyun rumuzuyla yazdığım tahminlerimi artık kendi ismimle ( Cengiz Gürbüz ) vermemde bir sakınca kalmadı.  O yüzden Facebook adresimi de güncelledim. Yine aynı hesaptan ya da sitenin iletişim bölümünden bana ulaşabilirsiniz.

 

İlk ayak sezon başından beri maksimum yarım boyla kazananın kaybedenin belirlendiği, zor bir yarış.  Öyle ki iki yüz metre uzayan mesafe bile bazı atlar üzerinde ölümcül etkiye sahip, örneğin Lady Krakow, örneğin Türütcan.

Bugün Türütcan’ın kaçacağı Star Of Melih ve Magfellow ikilisinin yakın gideceği bir yarış neredeyse kesin gibi görünüyor. Türütcan’ı n normal şartlarda bu mesafede elemezdim ama son yarışında çok kötü koştu, sadece mesafenin uzamasına bağlı olarak altıncı olduğunu düşünmüyorum, en kötü üçüncü olması gereken, son derece zayıf bir gruptu.  O yüzden bugün dibinde sert kaçaklar varken elemeyi tercih ediyorum. Star Of Melih’i de eski kalitesinde olmadığı ve Türütcan’dan dolayı kaçamayacağı için eledim.

Favorim Lady Krakow, bu atın 1200 performansı 1400 ve 1600’e oranla daha etkili, uzayan mesafede sprinti ciddi oranda zayıflıyor. Bugün tam mesafesinde ve lehine gelişecek yarışta şansı çok çok yüksek.

Daha sonra dengesiz yapısına rağmen bu mesafede her zaman çekinilmesi gereken İ Saw The Sun tutuyorum.

Magfellow da başta bahsettiğim gibi bariz şekilde mesafe ayıran bir yapıya sahip, genelde de kaçamayacağı zaman elemeyi tercih ettiğim bir at ama bugün en iyi koştuğu mesafede, kaçamayacak olsa bile elemek risklidir, mutlaka yarışın içinde kalacak.

Son olarak aradan sonra tam mesafesine dönen Tuğra yazarak ilk ayağı geçiyorum.

 

Mark Holmes ve Monavento ikilisinden hangisinin numaraya çıkacağı yarışın kilit noktası. Eğer Mark Holmes sıkıntısız tempo yapabilecekse bu gruba kaybetme olasılığı çok zayıf. Monavento malum son yarışını kaçarak kazandı ve hayatının en iyi yarışını koştu, bugün de gözü karartıp gitmeyeceğini kimse garanti edemez. O yüzden Mark Holmes’ü tek yazma konusunda çekimser kaldım ve aslında kalitesinin çok altında olan atlarla, içime çok sinmemesine rağmen yıkmayı deneyeceğim.

İlk rakip olarak Bond Girl tutuyorum, Minhall’in kızı mesafeler uzadıkça bir şeyler göstermeye başladı ve zamanla daha da iyi olacak potansiyele sahip, önce onu daha sonra Brave Apte, Kupa Ası ikilisini yazalım, yarış gören Gergerili Burhan da kumaşı olan bir at, biraz uzun mesafeye rağmen son tercihim.

 

Auf Wiederehen’in aşırı önde çıktığı yarışta favorim Cochabamba…  Lady Tulpar, Mhytogenic gibi atların anne kardeşi Cochabamba erkek ve Kaneko olmasına rağmen beklenen seviyeyi gösteremedi ama son yarışını ben çok beğendim.  Ankara kumunu sevmiş göründü ve bu pistte bambaşka bir kimlik yakalama potansiyeli var. Çoğu aradan dönen, sorunlu rakipler arasında şansı çok yüksek.

Sawyer kısa kumda performans olarak grubun bir numaralı ismi, aradan hemen Satış Koşusu’na gelmesi biraz kafa kurcalasa da bu atların arasında elemek çok tehlikeli. Ufaltmak isteyenler Cochabamba-Sawyer ikilisini yazıp bırakabilir.

Daha sonra henüz iyi bir atı geçmeyip Halis faktörü ve sadece zayıf gruplarda yakaladığı istikrarla fazla şişirilen Auf Wİedersehen ve kısa kumda gücünü koştuğu zaman bu grubu geçebilecek düzeye sahip Fall The Sun ikilisi yazılabilir.

 

Touch The Wolf’u son yarışında da banko önermiştim ve kumu çim kadar koşmadığını düşünüyorum. Bugün tam mesafesinde ve pistinde uygun rakiplerle koşacak, kazanmasını bekliyorum.

 

Maiden yarış çok zayıf tayların mücadelesi olacak, bugün kazanan atın bir daha uzun süre gelmeyeceğini düşünüyorum. Tecrübeli taylar Asla Vazgeçemem, Selly ve Uzakara üçlüsünü yazalım, Uzakara’nın sahip değiştirdikten sonraki yarışı iyiydi, mutlaka yazılmalıdır. Daha sonra Yonagsuka’nın ilk yarış startta kalan erkek tayı Despedıda yazarak dört atla geçiyorum.

 

Kilo  farklarının anlamlı olduğu nadir yarışlardan bir tanesi ( dünkü Bindalıngülü yarşı da maalesef öyle oldu ), o yüzden çok at yamak gerektiğini düşünüyorum, Egebeyi’nin Güney Fırtınası’ndan dolayı kaçamama ihtimali de yarışı zorlaştıran faktörlerden bir tanesi, sıralamam şablonda.

 

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,3,1,2

2.Ayak: 3,12,5,6,7

3.Ayak: 3,6/2,1

4.Ayak: 5

5.Ayak: 8,6,1,2

6.Ayak: 1,2,4,6,5,7,3