• Ankara 2 Yayında

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 1 hafta, 2 gün, 15 saat, 53 dakika, 46 saniye önce

Dünkü İstanbul yarışlarından sonra beş- altı kişiden tepki aldım, özellikle Pan Reka yarışı özelinde son dönemde çok başarısız olduğumla alakalı. Herkesin düşüncesine saygılıyım arkadaşlar, öncelikle onu belirteyim. Geçen hafta üst üste dört gün üçüncü atları tek yakalarken bir kişinin çıkıp tebrik etmemesini nasıl normal karşılıyorsam, en ufak bir tökezlemede gelen eleştirileri de normal karşılıyorum. Tamamen sonuç odaklı olan bu işte böyle tepkiler maalesef ki kaçınılmaz. Ama çok başarsızsın lafına katılmıyorum, insaf yani,tahminci portföyünden haberimiz olmasa bu yorumu gerçekçi bulabilirim ama çok başarısızsın lafına alınmamakla beraber objektif olarak katılmadığımı söylemeliyim. Benim tercihlerimin yanlışlığı kadar atların da kötü koşabileceği unutulmamalı, örneğin dünkü Taşçı Pehlivan’ın yanına Yemcireşit mi yazacaktık yani!

 Beğenmeyen arkadaşlar için yapılabilecek en etkili protesto bir daha abone olmamaktır arkadaşlar, ‘’ çok kötü gidiyorsun haberin olsun’’ tarzında bir eleştirinin yapıcı bir tarafı yok maalesef, bu biraz kin kusmaya giriyor ve faydalı da değil, ha istiyorsanız yine yapabilirsiniz, hakaret olmadığı sürece sıkıntı yok. Ben tahminlerin altına sorulara cevap verebilmek amacıyla yorum bölümünü aktif ettim, pophpohlanmak ya da hakaret işitmek için değil, aklınıza takılan şeyleri oradan bana sorabilirsiniz, site içinde sürekli aktifim zaten.

Yani bir toparlama yapmam gerekirse, ‘’ beğenmeyen gelmesin ‘’ tadında fevri bir açıklama olarak algılanmasını istemem ama maalesef durum böyle arkadaşlar.

Bir sürü internet sitesi var, en basit programa bile minimum 170 tl oyun verenler, teki yazdıktan sonra yatmama korkusuyla tutmadığı bir sürü atı yazanlar, ( bunun bazen işe yaradığı doğrudur ama benim amacım reklamımı yapmaktan ziyade faydalı olabilmek ) dolayısıyla sırf tutmuş oyun göstermek için tutmadığım atları yazıp oyuunu şişirmeyi ben etik bulmuyorum ve bundan sonra da bu şekilde devam edeceğim.

  

Egebeyi Güney Fırtınasıyla çok fazla takışmadan numaraya çıkabilirse, başta kilosu olmak üzere tüm şartların lehine olduğu yarışta kazanmaya çok yakındır. Kilosuna ve biraz ters mesafeye rağmen Özreis,  yeterli performansıyla Coşanmeriç ve aradan nasıl dönceğini bilemiyorum fakat gücünü koşması durumunda Karamenduh ve mesafede eksileceğini düşünsem de bu kadar yazmışken Ormancı Dayı  daha sonra yazılabilecek isimler.

 

Uluçkızı nihayet pedigri potansiyeli doğrultusunda bir şeyler koşmaya başladı, bugün grup oldukça uygun, Beyaz Örtü kaçmayı denemezse boş kalma imkanı da var, bir kez daha kazanmaya çok yakın görünüyor.

Pexus ve Çuvaldız ikilisinin mesafede eksileceklerini düşünüyorum, Becene Gülü Uluçkızı potansiyelinde bir at değil, Beyaz Örtü aşırı boş kalırsa direnç koyabilir, at yazmak isteyenler unutmasın.

 

Badarbunga kısa-orta mesafe kaba kum kalitesi olarak grubun üzerinde bir tay, gücünü koşması durumunda kazanmaya çok yakındır. Muazzam kilo avantajıyla School Dancer da yazıp bırakıyorum.

 

Kupa Ası ve Zeus ikilisinden hangisinin iyi çıkarsa kaçıp diğerinin iki gideceği bir yarış olması çok muhtemel. Zeus yine iraz takılacaktır muhtemelen, dolayısıyla Kupa Ası numaraya çıkmaya daha yakın. Ne yavaş ne hızlı, kaçanı da bekleyeni de yarışın içine sokabilecek bir tempo bekliyorum. Zeus grubun en üst düzey yarışlarını koşan ismi, öncelikle o düşünülmeli. Ersözlü, boş kalabilirse Kupa Ası, son yaruşında ne olduğunu anlamadan kendini fotoda bulan Meram,  gruptan aşağı olmayıp mutlaka değerlendirilmesi gereken Ocean Seraph , rezalet son yarışına rağmen kalitesiyle Tuğra ve son yarışları parlak olmamasına rağmen pist değişikliğinin yarayabilme ihtimaliyle Hıgh Tıde sırasıyla şanslı gördüğüm atlar.


Autumn Pearl, Ofsayt ve Dark Magic üçlüsünün süratli tempoya çekecekleri bir yarış bekleyebiliriz. Özellikle Autumn öne gelmek için tempoyu yükseltmekten çekinmeyecektir. Bici Bici’nin geçen sezonki durumunda olmamasından dolayı The Daughter Sun’ın şansının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Dişine göre grupta ve sevdiği mesafede koşacak, son yarışında Janoı Grande gibi alt grup atı karşısında zorlanmış görüntüsüne aldanmamak lazım, bugün kısa sprinti çok işine yarayacak, ikinci tek arayanlar için önerim kesinlikle The Daughter Sun

 

Bici Bici eski durumunda değil,  bugün kaçma imkanı da yok, son yarışının üstüne koymadıysa kazanması çok kolay değil, yine de kalitesiyle at yazacaklar için öncelikle düşünülmeli.

 

Büyük Kral Country Reel’in üretken anneden verdiği, eşgalini çok beğendiğim, potansiyelli bir erkek tay, ilk yarışı çok ölçü değil, bugün de dahil olmak üzere mutlaka takibe alınmalıdır. Yonaguska’nın Donna Grazi kızı Gülayabla’dan verdiği HasYağız, ayağına çok çabuk yapısı ve muhtemelen geliştirdiği nefesiyle ilk yarışındaki gibi durmayabilir, kesinlikle ihmal edilmemeli. Bu ikili çok geride kalmışlar ve ciddi şansa sahip olduklarını düşünüyorum, çok at yazanlar bulundurmalı. Sıralamam şablonda.

 

Ayrton kısa mesafede çok kabiliyetli bir tay, şimdilik kumda koşsa da ben pist ayrımayacağını düşünüyorum, aradan sağlıklı şekilde dönecekse kazanmaya çok yakındır.

 

Süratli atların varlığı, son yarışının da çok iyi olmasıyla ibreyi Altıncı His’e çeviriyor, çok ağır favori konumunda, tek yazanlara bir şey diyemem, son yarışı gerçekten çok iyi, ben hem mesafenin kısalığı hem de Altın His’in kaprisli yapısından dolayı tek yazmıyorum.

Parpali, Tarık Han ve Haktan Bey yanına yazacağım taylar. Özellikle Haktan Bey arasından sonra çok geri planda kalmış, kabiliyetli bir tay, mesafe ve  gidişat ideal.

 

Son ayakta kapalı kutu olup gelişebilecek taylar var, Bitcoin yıkılmaya değer. Danzig torunu Orange Blossom son yarışında hem eşgal hem de yüksek tempoya kolay çıkabilmesiyle dikaktimi çekti, bugün daha iyisini yapabilir. Beynam’ın orijini taylık dönemi için şahane, iyi hazırlandıysa mutlaka dikkate değer, at yazıyorsanız bu ikiliyi de unutmayın derim.

 

Bol şanslar..

 

Not: İkinci altılı çok şişeceği için Lady Krakow’u elemek zorunda kaldım.


Birinci

1.Ayak: 7,1,2,4,5

2.Ayak: 5

3.Ayak: 1,4

4.Ayak: 6,7,10,3,4,1,5

5.Ayak: 4/5,9

6.Ayak: 1,2,11,5,8,9,4,10

 

İkinci

1.Ayak: 6,7,10,3,4,1,5

2.Ayak: 4 / 5

3.Ayak: 1,2,11,5,8,9,4,10

4.Ayak: 1

5.Ayak: 2,3,7,8

6.Ayak: 2,1,4,3,12