• Ankara'da Çift Altılı

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 3 hafta, 21 saat, 11 dakika, 52 saniye önce


Mark Holmes
Ankara’nın uzun mesafede zayıf üçlüleri arasında kendini buldu ve para kazanmaya başladı, bugünkü rakipleri de gayet uygun, istikrarlı yapısıyla, kaçsa da yakın beklese de kazanmaya çok yakın görünüyor.

İkinci ayak az atlı fakat ters bir sonuçla bitebilecek bir yarış. Koşunun favorileri mesafede eksikler, mesafe tutanlar da bir çok üst düzey isimler değil, o yüzden bu yarışta dikkatli olmakta fayda var. Hovercraft son yarışıyla birlikte iyi bir start çıkışı yaptı, iki-üç boy takıldı ki uzun mesafe yarışlarında çok önemli değil. Yine iyi çıkması halinde çok etkili bir yarış koşacaktır. The Yıldızer son yarışına kadar olan performansıyla bu grubun bir numaralı ismiydi, ama ideal mesafesinde bomboş kalmasına rağmen en ufak bir direnç gösteremediği son koşusu bende ciddi şekilde hayal kırıklığı yarattı, bugün mesafenin uzaması dezavantajını grubun zayıflığı örtüyor, boş kalma imkanı da var, bugün de kazanamazsa sezonun kalan kısmı The Yıldızer için çok zor geçecek. Ufak oynayanlar için boş kalacak The Yıldızer ve starttan çıkarsa kesin ilk ikide olan Hovercraft ikilis yeterli görülebilir. Geniş oynayanlar için Cape Free, Scarf ve Lıfetıme üçlüsü daha sonra.

Sky Classıc’ın torunu Dıageo ilk yarışında çok kabiliyetli bir sprinter olduğunu gösterdi, önü çok açık bir tay, bugün de dişine göre bir gruba çıkıyor,  tek yazmamamın sebebi rakiplerinden değil kondisyonundan çekinmem. Birkaç yarışa kaydolup çıkarıldı, muhtemelen ufak bir sorunu var, ikinci yarışının 1400 olması biraz nefes problemi yaratabilir, o yüzden yanına kısa çimde bu grup için güzel bir pedigriye ve pişkinleği sahip My Sweet Boy da yazıyorum.

1.Ayak

İlk ayak kağıt üzerinde çok zor bir yarış, az atla geçebilenler çok şanslı olacak, ben yatma korkusuyla bir sürü at yazmak yerine bir adım önde gördüğüm iki atı yazarak ilk ayağı geçmeye çalışacağım, başarabilirsek elimiz ciddi şekilde kuvvetlenmiş olur. İlk altılıda yerim var,  o yüzden ilk altılıyı biraz daha kalabalık tutuyorum.

Yalı Güzeli bu grup için çok kabiliyetli bir kısrak, koştukça üstüne koydu ve belki de hayatının en iyi durumunda bu yarışa çıkacak, şehir değişikliğini yadırgamaması durumunda şansı çok yüksek. Ece Melek kısa-orta çimde grubun en üst düzey dişisi, son iki yarışıyla beraber iyi de bir form yakaladı, kaçarak Ankara’nın Kısa Vade dişilerini geçti, bekleyerek erkek atların arasında çok iyi bir yarış koştu.  Bugün belki mesafe biraz uzun görünebilir ama bu atların yanında sırıtmayacağını düşünüyorum.  Kafamı kaıştıran tek şey, bir önceki yarışına aldanarak tekrar kaçmak isteme ihtimali, o yarışı bunun çok uygundu, sıfır kaçaklı bir yarıştı, bugün Yıldızgüzeli-Gülüşüngizi gibi atlar var, Ece Melek sert tempo kaçmaya kalkarsa zaten hafif olan mesafede şansı çok azalır, ben böyle bir hataya düşmeyeceklerini ve bekleyeceklerini düşünüyorum.

Riskli görünse de ilk ayağı iki atla geçiyorum. Yazmaya kalkarsanız hepsi yazılır, plase bir at yakalamak için sekiz-dokuz tane at yazmak bana mantıklı gelmedi.

2.Ayak

Çok sırıtan bir yok, Selly hafif takılsa da starttan çıkmayı öğrendi, favori olarak görülebilir. Gına Montana, Loft Sword,Arsenic Ekspress, Caıro, Sabedoriç  gibi atlar Maiden bir şekilde çıkıp sonrasında zorlanacak tipte taylar. O yüzden mümkün olduğunca ayırmamak en mantıklısı, ufaltmak isteyenler için  Selly, Gına Montana ve Loft Word üçlüsünü önerebilirim.

3.Ayak

Müthiş süratli bir yarış olacak, Türütcan, Star Of Melih, Big Father, Shere Khan gibi atlar tempoyu  çok yukarılara çekecekler. En seri olanı Türütcan kafayı alacak ama bu tempolarda, mesafe kısa bile olsa bitirebilecek mi ciddi sou işareti. Ankaradaki bir önceki 1200 yarışında çok süratli götürmemsine rağmen sonlarda kesmişti, bugün hemen dibinde çok süratli erkek atlar var, benzer bir performans göçstermesi halinde bir kez daha kaybetmeye yakın olduğunu düşünüyorum.

Gidişat ve mesafe ibreyi tamamen The Daughter Sun’a çeviriyor, sezondan başından beri sert grup, ters mesafe, kapanma gibi pek çok neden kazanmasını engelledi ama bugün bence şanssızlığını kırmaya en yakın olduğu gün. Kısalıp çok lehine dönen mesafede ve dişine göre grupta risk edilebileceğini düşünüyorum.

İlk altılıda at yazmak isteyenler Türütcan ve Lovely Prens ikilisini düşünebilir.

4.Ayak

Gidişatın direkt belirleyici olduğu bir yarışla karşı karşıyayız, bu gurubun her buluşması öyle oluyor, boş kalma, kapanma, erken yürütme gibi detaylar neticesinde kazanan belli oluyor. Sedatbey için Borbore’nin olması yine sıkıntı, son yarışında hafif üstüne gelince Akgiray gibi gücünün altında bir ata kaybetti, bugün Borbore’de Hışman var, Hışman Ketme Tokaçoğlu karışımı stiliyle çok sert biniyor ve Borbore’yi erken yürüteceğini düşünüyorum, yine de bunlar varsayım ve Sedatbey’i elemek riskli.

Sedatbey’in sürate girdiğini düşünürsek yarış tamamen Yükselim-Daştanbey ikilisine dönüyor, Yükselim Özcanla sık sık düştüğü erken yürüme hatasına Kocakayayala düşmeyecektir, kilosuna rağmen şansı çok yüksek. Uzun süreden sonra iyi bir yarış koşan Akgiray , beklediğimden boş kalması ihtimaline karşı Sedatbey ve bir iki rakibi eksik koşarsa şansı artacak Sarpbey üçlüsü  daha sonra şans verdiğim atlar.

5.Ayak

Tarıkhan iyi bir form yakaladı, kumda çok kuvvetli bir tay, son yarışında dışarıları dolanarak Şahingöz’ü geçmesiyle net olarak üstün olduğunu gösterdi, sıkışanlar Şahingöz’ü eleyebilir ama ilk ayağı az atla geçtiğim için yazıyorum. 118.Zehra’nın tayı Asaletli kuma çıkınca hemen kalitesini gösterdi, jokeyinin sorumsuz binişi olması kazanabileceği bir yarıştı, üst gruba çıkması aldatmasın, iyi bir yarış koşacaktır. Son olarak Lord yazıyorum.

6.Ayak

İlk Maiden için söylediklerim burası için de geçerli, Müşüm’ün kızı Relatıvısta’nın Sri Pekan’dan verdiği Chısınaılı çok potansiyelli bir kısa mesafe pedigrisine sahip, önce ona tutuyorum, ama burası da çok at olmalı.

Bol şanslar..

Birinci Altılı

1.Ayak: 4

2.Ayak: 6,4/1,3,2

3.Ayak: 3,1

4.Ayak: 7,5/8,9,4

5.Ayak: 10,5,6,1,2,9

6.Ayak: 7/2,4

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 7,5

2.Ayak: 10,5,6,1,2,9

3.Ayak: 7

4.Ayak: 2,1,3,5,8

5.Ayak: 2,8,1,4

6.Ayak: 3,6,5,8,2,10


Altın Oyun..