• Ankara'da Favoriler...

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 8 ay, 2 gün, 6 saat, 14 dakika, 5 saniye önce

23 Ağustos Ankara

Günün Ganynında Çanakçı Beyi kazanmaya çok yakın, ne kadar cazip olur bilemiyorum, belki Ahmet Çelik’in üçüncülük yapan taya binmesi ganyanını totalde 1.80 lere taşıyabilir, takip etmekte fayda var.

1.Ayak

Empıre Sun ve Ersözlü mesafe kalitesi olarak grubun bir adım önündeler, ufak oynayanlar için bu ikili yeterli görülebilir. Hafif kilo yazmadan içine sinmeyenler için  Quadis düşünülebilir,  son yarışıyla beraber kıpırdamaya başladı, bugün boş kalma imkanı da var, çok at yazanlar kesinlikle ıskalamasın. Meram aslında Ersözlü ve Empıre ikilisinin yanına normal şartlarda pek düşünmem ama son iki yarışında ciddi bir çıkış yakaladı, yazmakta fayda var.

2.Ayak

Günün plase bir sonuçla bitmeye en yakın yarışı ikinci ayak. Akhun’un güven vermeyen start çıkışı, Yurttay ve Mercanlı’nın istikrarsız performansı ve diğer atların güven vermeyen potansiyeli bu yarışta risk almayı zorlaştıran faktörler.

Hergele grubun en formda ve potansiyelli atlarından bir tanesi, çok iyi yer tutabilen yapısı kaçaksız ve dolayısıyla yavaş gitme ihtimalinin çok yüksek olduğu bu yarışta işine yarayacak. Yurttay kaltesi malum, gücünü koştuğu takdirde çok uygun bir gruba çıkıyor, tercihli start almasıyla öne gelme ihtimali en yüksek isim olduğunu düşünüyorum, Gündüzeli ekürisi kaçarak koşmayı çok seviyorlar, Yurttay da bugün bunu denerse bir kat daha artacak. Bu ikili gücünü koştukları takdirde grubun bir adım önündeler, Akhun’un da kalabalık yarışta startta takılacağını düşünürsek ufak oynayanlar için risk alınabilir, tam sıralamam şablonda, çok at yazanlar özellikle Zaferimol’u da eklesinler.

3.Ayak

Birkasım boş kalacağı şartları yakaladığında bu gruba yakalanması çok zor bir tay, sıkıştırma ihtimali olan iki at var, biri Kısmet Kız diğeri Seyyahkızı… Kısmet Kız’ın Birkasımla ölçüşebilecek start çıkışı ve ayak çabukluğu yok, Birkasım’la takışacağını zannetmiyorum ama yine de biraz yürütürse Birkasım için 1300 sınır mesafe, o yüzden sonlarda sallanmasına neden olabilir. Seyyahkızı çok yüksek ihtimal bekleyecektir, sadece fırsatını yakaladığı zaman kaçıyor.

Dolayısıyla Birkasım’ın boş kalma ihtimaline güvenenler tek yazabilir ama kaçak atı tek yazmak her zaman tehlikeli, hele de favoriyse, Serseri ve Kıng Burak ikilisi en güncel örnekleri, hafif sıkıştırıldıkları zaman kaybedebiliyorlar. Birkasım için de sağlama almak isteyenler Seyyahkızı ve Vakurkız ikilisini yazabilirler.

4.Ayak

Badarbunga kısa kum kalitesi olarak bu grubun bir adım önünde,  günün ağır favorilerinden. Flyıng Bırd üç-dört yarış sonra boş kalacağı bir yarış yakalamış, bu şartlarda çok etkili olabiliyor, Badarbunga için yarışı en tehlikeli atının Flyıng Bırd olduğunu düşünüyorum.

5.Ayak

Arım çok sık koşmaya başladı ama her zaman gücünü koşan ve güven veren bir kısrak, bugün grubun da uygunluğu bir kez daha Arım’ı çok ön plana çıkarıyor. Boş kalma imkanı olsa belki Ruat yanına yazılabilirdi ama Egebeyi muhtemelen kaçacaktır, tercihli start çekmiş, sert tempoya girmekten de çekinmeyen bir at, Ruat’ın etkinliğini azaltacaktır diye düşünüyorum, dolayısıyla Arım kazanmaya bir kez daha çok yakın görünüyor.

6.Ayak

Manoush ,Sincap Gü ve Opstınate üçlüsü mesafe kalitesi ve form durumu olarak rakiplerinin bir adım önündeler ve yeterli olacaklarını düşünüyorum. Plase için Manoush tek yazılabilir.

Bol şanslar…

1.Ayak: 1,4 / 7,2

2.Ayak: 4,3 / 8,6,10,2,1,12,9,5

3.Ayak: 1 / 2,10

4.Ayak: 2,5

5.Ayak: 5

6.Ayak: 5,9,8