• Ankara'ya Alternatifler..

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 7 ay, 14 saat, 38 dakika, 52 saniye önce

Ömer Kaya’nın vefat haberini büyük üzüntüyle öğrendim. Gerçekten şahsına münhasır bir insandı. Gösterişsiz stiline rağmen uzun süre sahada kalmayı başarması, mütevazı atlarla her zaman bir şekilde açık yarışlarda varlığını hissettirmesiyle ‘’şeytan tüyü’’ olan bir jokeydi. Geçen sene Sanzatu’yla Cumhurbaşkanlığı’nı kazanırken Uğur Polatla uyarış sonrası çok güzel bir görüntü vermişlerdi, Uğur Polat burunla kaybetmesine rağmen gidip tebrik ederek samimi bir centilmenlik örneği gösterdi. Ömer Kaya hakkında bugüne kadar olumsuz bir şey duymadım, mütevazı, kendi halinde bir insan olduğu söylenir hep. Allah rahmet eylesin, yakın gelecekte her zaman hatırlanacak izler bıraktı.

 

Yedili Ganyanın ilk ayağında Garnet uygun grubu geçmelidir.

 

Caracas’a parlak pedigrisine ve gelişen tecrübesine rağmen güvenemiyorum, son yarış geçildiği atlar çok üst düzey değildi, gelişim göstermediyse tekrar kaybedebilir.

Ocean Goddes istikrarsız yapısına rağmen zaman zaman gösterdiği performansı ve yüksek pedigri potansiyeliyle ihmal edilmemeli. Wın Rıver Gırl kısa mesafede çok kabiliyetli bir tay, Charmy’e kadar uzanan kaliteli bir kısrak familyasına sahip, bugün olmasa bile ilk dişi Maiden yarışta kazanmaya çok yakındır, bugün de yazılması taraftarıyım. Yonaguska’nın Wagram torunundan verdiği Aslankız ilk yarışında zor görünse de tehlikeli olabilir, geniş tutanlar için son tercihim.

 

İlgar Tay’ın kazanması gereken bir yarış. Falez, Çifte Kavrulmuş, Gönül Güzeli yarışın kaçan tayları. Falez boş kalsa biraz çekinebilirdim ama Gönülgüzeli ve Çifte Kavrulmuş ikilisi öne çıkma konusunda ısrarcı olacaklardır, bekleyerek de İlgar Tay’ı geçebilecek bir görüntüsü yok. Bekleyenlerden İdealist istikrarlı yapıya sahip ama İlgar Tay seviyesinde değil, başka banko tercih edenler için sadece Mücbir yazılabilir görüyorum.

Sonuç olarak, hem gidişat hem rakiplerin çok uygun olmasıyla muhtemelen yakın bekleme yapacak İlgar Tay kazanmalıdır.

 

Üçüncü ve dördüncü ayak günün plase çıkarabilecek yarışları, birini diğerinden çok önde görmüyorum, beş-altı  at yazıp sağlama almak en mantıklısı.

Mıster Tıcker Kınowa’yı da çıkarmayı başaran Full Orchestra kızlarından Noble Dam’in yavrusu, son yarışında ortaya koyduğu potansiyel zaten bu grubun oldukça üzerinde, ikinci banko arayanlar için düşünülmesi gereken ilk isimdir.

Doğa Kraliçesi son yarışında start çıkışı sıkışınca öne gelemedi , o yarışta bile çok önlerde önermiştim ama böyle bir start sorununu tolere edebilecek karaktere sahip olmadığı için yarışa hiç karışamadı. Bugün rakipler ve mesafe çok daha uygun, önde kolay kalması Mıster Tıcker için tehlikelidir.

 

Ebru Queen, Norolim ve Tenerife kısa çim kalitesi olarak grubun bir adım önündeler. Ebru Queen için çok bir şey söylemeye gerek yok, Norolim de çok kabiliyetli bir kısrak ve en iyi koşacağı mesafeye çıkıyor, mutlaka mücadelede olacaktır. Sürekli ara vermesine rağmen kalitesiyle Tenerife de yazılmalı. Çok geniş oynayanlar için yarış görüp mesafesine çıkan ve çimde de anormal eksilmeyen Tobe By Your Side son tercihim.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 1,8,10,5

2.Ayak: 1

3.Ayak: 2,3,5,8/6,9,1

4.Ayak: 2,3,4,5,1

5.Ayak: 3/7

6.Ayak: 2,10,6,7

 

Program misli plaseye de çok uygun, Demircenk karışık gibi görünen yarışta 1200’ü bulmuşken ikilide kalmaya çok yakındır. 70 Kuruş yapıyor, denemekte fayda var.

Yedili Ganyan için de üçüncü ayak taksiminin solundaki atlarla ufaltma yapılabilir.

 

Plase

3 / 1,10 / 1 / 2 / 2,3,5 / 3 / 2,10