• Ankara'ya Plase Banko

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 4 hafta, 1 gün, 8 saat, 17 dakika, 9 saniye önce

Yarışların yarımşar saat geri alındığını hatırlatmakta fayda var.

 

Yakın bekleyerek ne kadar etkili olabileceğini kestiremediğim için normalde çok ön plana alacağım Burukmert konusunda çekimser kaldım. Son yarışında olduğu gibi numaraya çıkma imkanı yakalasa kilosunun en ufak bir sıkıntısını yaşamayacağını ve çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Burukmert’in son yarışına rağmen üçüncü at çıkması gidişattan ziyade kilosu ve jokey dengeleriyle alakalı bir durum, ben sıkıntısının kilo değil yarış gidişatı olduğunu düşünüyorum. Abidem ve Zeynoabla gibi iki tane çabuk ayaklı öne hamle yapan taya ek olarak düzlük başı yürüten Gündüzkaan var,  bu şartlarda Burukmert’in son yarışında olduğu gibi önde sakin kalma şansı zayıf, yine de, yakın bekleme de yapsa grubun üzerinde kalitesiyle yarışın favorisidir.

Burukmert’in eksildiğini varsayarsak Akarnejat yarışın en şanslı tayı olacak, mesafenin kısalması ve grubun az atlı hale gelmesi lehine faktörler, üzerinde de iyi bir jokey var.

Gündüzkaan’ın kum performansı daha iyi olsa da çimi de çok kötü değil, tam mesafesine çıkmasıyla at yazanlar mutlaka eklemeli.

İlk yarış görüntüsü olarak grubun yanına yaklaşan bir performansı olmasa da gelişime açık potansiyeliyle Berksoyhan da düşünülebilir, eşgal olarak tam bir Berksoy tayı, zamanla mutlaka gelişecek ama şimdiki durumuyla bu grupta çok iddialı konuşmamak lazım. Biraz da mesafe isteyecek gibi.

Dürdane’nin hatırına Abidem ve Burukmert-Akarnejat ikilisinin eksik koşması ihtimaline karşı İdealist çok geniş oynayanlar tarafından düşünülebilir.

 

Ebru Queen tam mesafesinde ve bir kez daha boş kalabileceği yarış yakalamış, öncelikle düşünülmeli. Mesafe ayırmıyor gibi gözükse de 1200’e kadar düşen mesafe ağır yapısıyla Scarf için yarışa uyum sıkıntısı yaratabilir, kalitesi hakkında bir şey söylemeye gerek yok,  grubun içinde kalmayı başarabilirse mutlaka iddialı olacaktır. Hala kalitesini koşmayan Mıss Legend tam mesafesinde kesinlikle ihmal edilmemeli, ufaltmak isteyenler için bu üçlü idealdir.

Geniş oynayanlar için Mastar Kızı, Lıfetıme ve Ankara performansı zayıf olsa da gücünü koşması durumunda yeterli potansiyeliyle Cloattro yazılabilecek diğer taylar.

 

Doğa Kraliçesi’nin özellikle son yarışını çok beğendim, sert tempoya girmesine rağmen düzlükteki kolaylığıyla grubunu bulduğunda çok yarış kazanacak tipte bir tay, bugün grubun uygunlaşması ve kaçaksız olmasıyla son yarışına göre daha idareli gitme imkanı var, şansı çok yüksek. Yalnız şöyle bir şey var ki Doğa Kraliçesi yüksek tempolara hiç hissettirmeden çıkabilen bir tay, jokeyinin ona göre bir tempo verip viraj üstü yürütmesi çok daha akıllıca olacak.

Rumet’i son yarışında 16 lira ganyanla ikinci at önermiştim ve beklentimi boşa çıkarmayan bir yarış koştu, gelişen tecrübesi ve grubun uygunlaşmasıyla bir kez daha çok etkili olacaktır.

İkinci yarışı için sertleşen gruba çıkan Cerastes’in biraz fazla favori gösterildiğni düşünüyorum, ilk yarış performansı kadar Kızılca ekürisine ait olmasının da bunda etkisi var. Tek yazmak bence risklidir.

 

Sedatbey tam mesafesinde boş kalma imkanı bulabileceği bir yarışa çıkıyor, rahatsız edebilecek tek at İmparator, onu da dışından çıktığı için kapatma imkanı var ve düzlüğe kadar iki gitmeye razı edecektir diye düşünüyorum, İmparator’un jokeyi Ahmet Çelik bu tip erken yürütme işlerine çok fazla girmiyor, tek rakip Sedatbey’i görüp ona hedeflenirse iş değişebilir ama ben Sedatbey’in bir şekilde düzlüğü önde göreceğini ve o saatten sonra da yakalanmayacağını düşünüyorum.

 

Serttaş tartışmasız olarak grubun en iyi atı, son yarışına rağmen favori çıkmaması güven vermeyen yarış karakterinden ve ikincilik yapıp Ahmet’in bindiği İzbatur’dan kaynaklanıyor, grubun tartışmasız favorisidir ama tek yazma konusunda ben de güvenemiyorum.

Turap’ın bir iki yarıştır start çıkışı bozulduğu için öne çıkamıyor, bugün tek kaçak olarak gireceği yarışa düzgün başlaması halinde en az Serttaş kadar şansı var.

İzbatur tamamen Ahmet çelik favorisi, bende üçüncü sırada. Gazelle Eyes mutlaka, Treasure Hunt yer varsa yazılmalıdır.

 

Gloss For Us, Bengun ve Kaimos üçlüsü kısa çim kalitesi olarak grubun bir adım önündeler.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,3,7,4/8,2

2.Ayak: 9,1,6/2,4,3

3.Ayak: 3,4,2

4.Ayak: 5

5.Ayak: 4,1,7,3,,5

6.Ayak: 2,5,6